Slotsophold på Fyn – de 9 bedste slotte med overnatning i det fynske 🏰

I denne guide fortæller jeg om de bedste slotsophold på Fyn og giver gode råd til booking af de bedste slotte i det fynske.

slotsophold fyn

“Fyn er fin”, siges det rundt i hele Danmark, mens der trækkes lidt ekstra på i’et. Og det er ikke engang løgn. Fyn er fin! Der er i hvert fald masser af skøn natur, gode badestrande og ting at opleve. Et slotsophold på Fyn er den perfekte getaway. 

Udvalget af slotte på Fyn med overnatning er dog begrænset sammenlignet med slotte i Jylland og slotte på Sjælland; måske på grund af den pladsmæssige begrænsning, der er på den 3.100 km2 store ø.

Derfor har jeg valgt at tage et par andre imponerende hoteller med i guiden her også, så udvalget bliver lidt større. De “rigtige” slotte kommer først – og så kommer alternativerne efterfølgende. 

Slotsopholdene fordeler sig geografisk over hele Fyn, og der er forskellige prisklasser og opholdstyper at vælge mellem i guiden, så uanset præferencer og økonomi, kan du forhåbentlig finde lige det slotsophold på Fyn, der passer til dine ønsker.  

1. Hindsgavl Slot ⭐️

hindsgavl slot overnatning fyn

Beliggenhed: Middelfart

På halvøen Hindsgavl i Middelfart ligger Hindsgavl Slot.

Slottet får enormt fine anmeldelser, og det er der ikke noget at sige til, for der er virkelig kræset for detaljerne.

Ikke nok med, at udeområderne omkring slotshotellet er helt fantastiske med park, sø og badestrand, så er værelserne også meget gennemførte. Du føler ikke nødvendigvis, at du er på et gammelt slot, for sådan er stilen ikke, men du føler højst sandsynligt, at du er på et luksushotel med respekt for de gamle aner. 

hindsgavl slot

Værelserne fordeler sig over standard værelser, economy værelser, signatur værelser og feriehuse med masser af plads. Nogle værelser inkluderer desuden gratis morgenmad i restauranten. 

Der er kun 3 km til togstationen, så det er nemt at komme til og fra slottet, og der er også gratis parkering på stedet. 

Se flere billeder og book online her.

2. Broholm Slot

Beliggenhed: Gudme

Har du drømt om at overnatte på et vaskeægte slot som man kender det fra Disney-filmene? Altså sådan et slot, hvor der er voldgrav hele vejen rundt om, det spøger (måske) lidt og stedet har en fantastisk historie?

Så skal du booke et slotsophold på Broholm Slot i udkanten af Gudme på Østfyn.

Slottet er beliggende en kort køretur fra idylliske Lundeborg, hvor en af Fyns fremragende badestrande findes, så hvis du rejser på slotsophold på Fyn i sommermånederne og gerne vil bade, så er Broholm Slot en god idé.

Book slotsophold på Broholm her.

3. Hvedholm Slotshotel

hvedholm slotshotel

Beliggenhed: Faaborg 

Hvedholm Slotshotel er nok dét, de fleste vil forbinde med et rigtigt slot. Her er tårn med spir, sprossevinduer og voldgrav. Men vigtigst af alt lever slottets indre også op til alt det, der hører sig et slotsophold til. Her får du tunge væg-til-væg-tæpper, rustikke himmelsenge, stuklofter, lysekroner og alt, hvad der ellers hører sig til.

Hvedholm Slot byder på romantik og charme til den helt store guldmedalje, og leder du efter et autentisk slotsophold, kunne det meget vel være stedet, der opfylder dine drømme. 

hvedholm slotshotel fyn

Udvalget af værelser fordeler sig over forskellige enkelt- og dobbeltværelser samt suiter og familieværelser. Der er altså værelser i alle størrelser og prisklasser, og priserne er faktisk til den pæne side i forhold til, hvad du får. Særligt taget i betragtning, at der er morgenmad inkluderet i prisen. 

Parkering er gratis, og det er da også oplagt at komme i bil, da nærmeste station er 25 km væk. Til gengæld får du ro og masser af skøn natur. 

Et af de bedre slotte med overnatning på Fyn!

Se flere billeder og book online her.

Læs også mine guides til de bedste kroer på Fyn og guiden til spaophold på Fyn.

4. Langesø Slot Ferielejligheder

overnatning langesø slot

Beliggenhed: Morud

Langesø Slot byder på golf og kæmpestore ferielejligheder, der er oplagte at dele. Opholdet er måske knap så romantisk, men til gengæld er det et skønt alternativ til børnefamilien eller golfklubben. Lejlighederne er på intet mindre end 200 m2 og kan huse 8 mennesker fordelt på 4 soveværelser. 

Omgivelserne er skønne, og der er masser af mulighed for gå-, vandre- og cykelture samt mountainbiking i området, hvis du ikke er til golf. 

Foruden ferielejligheder og golf rundt om hjørnet, byder det prægtige slotsbyggeri også på et hav af arrangementer og events henover året – og slotsparken er desuden åben for offentligheden, så der er typisk altid noget at opleve lige fra sportsarrangementer til messer og markeder.   

Se flere billeder og book online her.

5. Gl. Avernæs Sinatur Hotel & Konference

gammel avernæs slot overnatning

Beliggenhed: Ebberup

Gl. Avernæs Sinatur Hotel & Konference ligner til forveksling et slot fra eventyrene med sit runde tårn med spir, enorme brostensbelagte gårdsplads og prægtige, naturskønne placering med vandet i baggrunden. 

Udefra får du altså slot for alle pengene, men indvendigt har hotellet fået sig en gevaldig renovering, der betyder hotelværelser og fællesområder i lys, skandinavisk indretningsstil. Er du til moderne indretning og komfort, er dette det helt rigtige slotsophold for dig. 

Værelserne fordeler sig over simple værelser til overkommelige priser, og der er typisk inkluderet morgenmad og fri parkering i værelsesprisen. Der ligger desuden en 9-hullers golfbane ganske nær ved. 

Omgivelserne omkring hotellet lægger op til gå- og cykelture eller en badetur ved stranden, når vejret er til det. Der er gratis cykeludlejning på hotellet. 

Se flere billeder og book online her

6. Kragsbjerggaard Vandrerhjem & Hotel

Kragsbjerggaard

Beliggenhed: Odense 

Kragsbjerggaard Vandrerhjem & Hotel er jo egentlig ikke et slot, men en gammel herregår. Alligevel er det et imponerende sted, der fortjener at komme med på listen – specielt fordi det er et meget budgetvenligt alternativ til et traditionelt slotsophold. 

Hotellet byder på en god kombination af værelser i alle størrelser lige fra enkeltværelser til 8 personers familieværelser. Du kan sagtens få værelser med privat badeværelse, så lad dig ikke skræmme af, at der også er tale om et vandrerhjem.

Det er også muligt at tilkøbe morgenmad. 

Kragsbjerggaard
Billig overnatning på en herregård.

Én af de helt store fordele ved netop Kragsbjerggaard er, at det er placeret centralt i Odense; ikke langt fra Rosengårdscentret.

Det er dermed et rigtig godt udgangspunkt for at besøge Fyns hovedstad, der både byder på et væld af shoppingmuligheder og spisesteder, men som også er hjemstavn for selveste H.C. Andersen. Hotellet ligger desuden i gåafstand til den charmerende havn. 

Mens vandrehjemmet ligger i de gamle staldbygninger, er hotelværelserne placeret i det smukke hovedhus, som ligger helt nede i skovkanten. Der er gratis parkering på stedet, men hotellet ligger også tæt på stationen og med gode busforbindelser omkring. 

Se flere billeder og book online her.

Se også min guide til de bedste hoteller i Odense.

7. Sixtus Sinatur Hotel og Konference

sixtus hotel fyn

Beliggenhed: Middelfart 

Et ophold på Sixtus Sinatur Hotel & Konference på halvøen Hindsgavl kan sagtens leve op til et slotsophold.

Bygningen er i sig selv imponerende, og så ligger hotellet helt ned til vandet med egen badebro og en ekseptionel udsigt over Fænøsund. 

Hotellet her er et godt alternativ til dig, der godt kan lide en moderne og stilet indretning frem for det tunge interiør, slotsophold typisk byder på. Der er både klasse og luksus over et ophold her, og hotellet får rigtig gode anmeldelser. Der bydes da også både på gratis toiletartikler af god kvalitet, Premium-sengetøj, gratis morgenmad og gratis parkering. 

Værelserne fordeler sig over economy værelser, standard værelser, comfort værelser og familieværelser, og på de bedste af værelserne er der udsigt over vandet. 

Især morgenmaden og hotelpersonalets service får gode ord med på vejen i de mange fine anmeldelser af stedet. Er du til golf, er det også værd at nævne, at der ligger en golfbane ganske tæt ved. 

Se flere billeder og book online her.

8. Hotel Knudsens Gaard 

hotel knudsens gård odense

Beliggenhed: Odense 

Hotel Knudsens Gaard er endnu et godt bud på et alternativ til et slotsophold på Fyn.

Her får du anlagt strand i umiddelbar nærhed, en god lokation i Odense tæt ved Odense Zoo og H.C. Andersens Hus og et byggeri, der kunne minde om en gammel herregård med de charmerende sprossevinduer og den brostensbelagte gårdsplads samt store have. 

Hotelværelserne byder på en pæn og klassisk indretning, som dog ikke er ekstravagant på samme måde som ved mange af de øvrige slotsophold. Til gengæld er sengene udstyret med dundyner og Premium-sengetøj, og flere af værelserne har badekar. 

Værelserne er gode og rummelige og fås i forskellige varianter fra standard værelser til Superior-, Deluxe- og Executive-opgraderinger. Der er gratis parkering på stedet, og der er mulighed for at tilkøbe morgenmadsbuffet i restauranten, der også serverer frokost og middag. 

Der er gratis cykeludlejning på hotellet, og det er en god anledning til at komme omkring i Odense, der byder på masser af seværdigheder, shopping og spisesteder. 

Se flere billeder og book online her.

9. Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter

nyborg strand hotel

Beliggenhed: Nyborg

Selvom Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter ikke er et decideret slot, har det alligevel et borgtårn med Dannebrog flagrende, og af den årsag – og i kombination med hotellets standard – er det værd at tage med i guiden her. 

Hotellet har en skøn placering lige ned til stranden, hvor det er muligt at bade og sejle, men det har også indendørs pool, så der er mulighed for en svømmetur året rundt.

Værelserne er meget moderne og stilrene, og sengene er udstyret med allergivenligt sengetøj. Alle værelser har desuden individuel indretning, så ikke to værelser er ens. 

Udover nogle lækre værelser, indendørs pool og en god beliggenhed, bydes der også på en del andre faciliteter såsom bar, spa med sauna, spillerum med billard, fitnessfaciliteter, legeplads samt hele to restauranter. Der er altså masser at foretage sig både inde og ude. 

Alle værelser er meget lyse og rummelige, og der følger gratis morgenmad med i prisen på værelserne. Der er også gratis parkering på hotellet. 

Se flere billeder og book online her.

Jeg håber, du kunne bruge denne guide til de bedste slotsophold på Fyn. Hvis du har nogen spørgsmål om Fyn, så skriv endelig en kommentar – Rejsekris.dk er åbnet i fynske lokaler tilbage i 2013 og Rejsekris selv er født på Fyn 😀

Ofte stillede spørgsmål om slotsophold på Fyn:

Hvad er det bedste fynske slot til en overnatning?

Det bedste slot på Fyn er enten Hindsgavl Slot eller Broholm Slot. På Broholm Slot kan du endda booke et slotsophold, hvor du får kaffe & kage, 3-retters middag og morgenmad med fynske specialiteter. Se flere gode slotte på Fyn i guiden her.

Hvad koster slotsophold på Fyn?

Du kan booke en overnatning på et slotshotel for ned til 1000 kroner, men for overnatning på de bedste slotte skal du regne med over 1500 kroner.

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler