Slotsophold på Sjælland – De 8 bedste Slotte man kan bo på 🏰

Leder du efter det bedste slotsophold på Sjælland? Her deler jeg 8 af de bedste slotte, hvor du kan booke overnatning i smukke omgivelser.

slotsophold sjælland

Til den romantiske getaway, bryllupsnatten eller julegaven er et slotsophold helt perfekt. Rammerne er romantiske og charmerende, maden er typisk i særklasse, og stemningen er i det hele taget unik. 

Sjælland byder på mange smukke slotte, godser og herregårde, som alle er et besøg værd. Nedenfor har jeg samlet de 8 bedste af slagsen. Det giver dig et – forhåbentligt – godt udgangspunkt for at vælge slotsophold på Sjælland ud fra geografi, bedømmelser og faciliteter. 

Listen indeholder slotsophold med wellness, slotte med gourmetrestauranter og slotte i naturskønne omgivelser, men også billige alternativer til slotsophold. Jeg håber, at guiden her kan hjælpe dig i dit valg af slot. 

Her er de 8 bedste slotte på Sjælland til et ophold.

1. Kokkedal Slot Copenhagen ⭐️

 • Beliggenhed: Hørsholm
 • Antal stjerner: ****

I Hørsholm ligger Kokkedal Castle Copenhagen, som er et rigtigt slot. Udover slottets smukke ydre og indre, ligger det også i naturskønne omgivelser, og så er der skruet helt op for forkælelsen, når du bestiller et ophold. 

Book overnatning med prisgaranti her.

Her kan du nyde godt af wellness og et dyp i den indendørs pool kombineret med lækker gourmetmad fra den anmelderroste restaurant. Der er også mulighed for at kombinere forkælelse med ture til fods, på mountainbike eller til hest rundt i den smukke, omkringliggende natur.  

Morgenmaden er gratis – ligesom lån af cykler. Du kan også gøre brug af pool, sauna og dampbad, mens behandlinger og øvrig forplejning er tilkøb.

Den store slotshave byder på aktiviteter såsom kroket og petanque, og der er kun en kort gåtur til stranden og Rungsted Havns hyggelige havnemiljø. 

Book overnatning her.

2. Dragsholm Slot

dragsholm slotsophold sjælland
 • Beliggenhed: Hørve 
 • Antal stjerner: ****

Dragsholm Slot er et imponerende byggeri og levn fra fortiden. Der er fokus på at bevare den autentiske stemning, hvilket er lykkes til fulde, og naturen omkring er bjergtagende. Der er faktisk tale om en UNESCO-certificeret geopark skabt af istiden, som bestemt er en gåtur værd. 

Indendørs får du virkelig følelsen af at befinde dig på et slot. Alt er smukt, storslået og ejendommeligt. Maden er naturligvis gourmet, og slottet har egen vingård, der sørger for velsmagende druer til maden. Der er endda heel to restauranter at vælge imellem. 

Der er mulighed for at låne cykler til en smuk tur i området, og slottet ligger i gåafstand til stranden. Derfor er det et oplagt sted til jer, der godt kan lide at komme ud i naturen.

Opholdet kan også krydres med rundvisning på slottet, vinsmagning eller træning på den udendørs fitnessbane.  

Se flere billeder og book med prisgaranti.

Se flere spændende overnatningssteder på Sjælland i mine guides til hhv. kroophold og glamping. Eller vil du prøve et af de lækre badehoteller på Sjælland?

3. Kragerup Gods

kragerup sjælland ophold
 • Beliggenhed: Ruds Vedby 
 • Antal stjerner: ****

Selvom Kragerup Gods ikke er et egentlig slot, fortjener det alligevel at komme på listen. Oplevelsen er nemlig mindst lige så storslået på godset – og både bygninger og omgivelser er noget helt særligt.

Kragerups Gods byder også på aktivitetspark med blandt andet trætopklatring og et væld af andre outdoor-aktiviteter, så der er rigeligt at tage sig til for de aktive, men opholdet er lige så velegnet til jer, der bare vil slappe af i den indendørs pool og sauna kombineret med lækker mad i restauranten og måske en gåtur i skoven. 

kragerup gods

Værelserne er ikke så slots-agtige som på mange af de “rigtige” slotte. Her får du i højere grad følelsen af at være på et luksuriøst hotelværelse. Men omgivelserne lever helt op til slottene, og I kommer ikke til at kede jer, for der er masser at tage sig til. 

Se flere billeder og book med prisgaranti.

Se også min guide til spaophold på Sjælland.

4. Liselund Ny Slot

liselund ny slot
 • Beliggenhed: Borre
 • Antal stjerner: ***

Til trods for et mindre antal stjerner end mange af de øvrige slotte, får Liselund Ny Hotel virkelig fine anmeldelser – og så er der tale om et rigtigt eventyrslot – sådan ser det i hvert fald ud udefra med tårn og det hele.

Omend slottet er til den lille side og ikke så voluminøst som mange af de andre i guiden. Det gør det dog ikke mindre charmerende. 

Udover at være smukt udefra, byder slottet også på fine værelser i en autentisk stil. De er ikke nær så luksuriøse som andre steder, men ret simple, og så er der kun 10 af slagsen på hele slottet, hvilket giver en intim atmosfære. 

Omgivelserne er fantastiske, så er du til gå- eller cykelture i smuk natur, er Liselund Ny Slot et godt bud. Faktisk er naturen på Møn UNESCO-certificeret, og her har du også – som ét af få steder i Danmark – mulighed for at opleve “Dark Sky”. 

Se flere billeder og book med prisgaranti.

Tjek også mine guides til slotsophold på Fyn og de bedste slotte i Jylland.

5. Sauntehus Slotshotel

sauntehus slotsophold sjælland
 • Beliggenhed: Hornbæk
 • Antal stjerner: ****

Udefra gør Sauntehus Slotshotel ikke det store nummer ud af sig, men du skal ikke skue hunden på hårene. Værelserne er autentiske og romantiske i deres indretning, og hotellet har både indendørs pool, sauna og flotte fællesområder som gårdhave, parklignende have og restaurant. 

Udover selve slottet, har området masser at byde. Du kan nemlig bade fra én af Danmarks bedste strande (når vejret er til det), og der er mulighed for både golf, ridning og tennis i umiddelbar nærhed. Den omkringliggende natur er selvfølgelig også oplagt til gå- og cykelture.

Sammenlignet med mange af de øvrige slotshoteller, er priserne hos Sauntehus Slotshotel til den meget pæne side – og morgenmad er endda inkluderet i prisen ved langt de fleste ophold. 

Se flere billeder og book med prisgaranti.

6. Hotel Sørup Herregaard

Hotel Sørup Herregaard
 • Beliggenhed: Ringsted
 • Antal stjerner: ****

Selvom der “kun” er tale om en herregaard, fortjener Hotel Sørup Herregaard alligevel at komme på listen.

Stedet er virkelig smukt og charmerende med udsigt til den nærliggende sø og de flotte, grønne områder. 

luksus herregård ophold

Søger du ultimativ forkælelse – uden det behøver at være overdrevet romantisk eller gammeldags – er Sørup Herregaard stedet.

Her får du værelser, der minder om hotelværelser i en meget pæn standard, lækker mad i restauranten, naturskønne omgivelser og masser af aktiviteter inde som ude. 

slotsophold med pool

Herregården har hele to indendørs pools, og derudover er der spillerum med billard, airhockey, bordfodbold, osv. og udendørs sportsaktiviteter såsom minigolf og petanque.

Der er også mulighed for at spille golf i nærheden – eller at tilkøbe massagebehandlinger for et lækkert wellnessophold. 

Se flere billeder og book med prisgaranti.

7. Ny Øbjerggaard Gods

 • Beliggenhed: Lundby 
 • Antal stjerner: ***

Midt mellem Vordingborg og Næstved ligger Ny Øbjerggaard Gods, hvor der i 2020 åbnede et charmerende bed & breakfast. Et ophold her er et billigt alternativ til et slotsophold, og derfor er det med på listen. 

Det bliver dog ikke nødvendigvis dårligere af at være billigere – det er bare en lidt anden oplevelse. Værelserne er stadig charmerende med en autentisk og romantisk indretning, og omgivelserne naturskønne med egen park og adgang til skov. 

Der er ikke lige så mange faciliteter som ved de større slotte, men der er mulighed for at trække stikket til et smukt og roligt getaway, og der kan også tilkøbes morgenmad. 

Se flere billeder og book med prisgaranti.

8. Skjoldenæsholm Slot

Skjoldenæsholm Slot
 • Beliggenhed: Jystrup
 • Antal stjerner: ***

I Jystrup nær Ringsted på Midtsjælland ligger Skjoldenæsholm Slot, som i dag bliver brugt til hotel og konferencecenter.

Den store port ind til gårdspladsen byder dig velkommen med manér, og værelserne er ligeledes lyse og lettere moderne, men med respekt for stedets ånd. 

Omgivelserne er skønne med park og skov lige om hjørnet, morgenmaden er inkluderet i opholdsprisen, og beliggenheden er god i forhold til stort set hele Sjælland. Det er altså et ret godt udgangspunkt, hvis du gerne vil kombinere et slotsophold med aktiviteter og ture. 

Især stedets personale får rigtig gode anmeldelser på Skjoldenæsholm Slot, og dét er vigtigt for helhedsoplevelsen. Her går personalet efter sigende meget langt for at opfylde ønsker og stille behov. 

Se flere billeder og book med prisgaranti.

Gavekort til slotsophold

Det er naturligvis oplagt med et slotsophold på Sjælland som selvforkælelse – men det er også oplagt som for eksempel bryllupsgave eller julegave. Du kan enten give et ophold for 2 eller vælge at give opholdet til én, du har kær, så I kan tage afsted sammen. 

Køb gavekort hos GoDream her.

Rigtig god fornøjelse på dit slotsophold på Sjælland.

Ofte stillede spørgsmål om slotte på Sjælland:

Kan man overnatte på slotte på Sjælland?

Ja! Nogle af Sjællands smukkeste slotte tilbyder overnatning med middag og morgenmad. I denne guide fortæller jeg om 8 af de bedste steder at tage på slotsophold på Sjælland.

Hvad koster det at overnatte på et slot?

Du kan overnatte på et slot på Sjælland helt ned til 700 kroner, men de bedste slotte som Kokkedal Slot og Dragsholm Slot koster typisk fra 1000 kr og op.

 • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler