Efter sommeren 2020 (og til dels 2021), hvor vi alle i stor stil holdt sommerferie i Danmark er glamping kommet på alles læber. I denne artikel fortæller jeg om de bedste steder at tage på glamping på Sjælland.
Glamping er en sammensætning af ordene Glamour og Camping, så med andre ord kan du med en glamping tur på Sjælland komme tæt på naturen, men stadig få en god nats søvn i lækre omgivelser.
I min guide til Sjællands bedste glamping er der lidt for enhver smag, så du kan få et indtryk af, hvilke muligheder der er.
Glamping-stederne herunder er ikke i prioriteret rækkefølge.
Indholdsfortegnelse
- 1. Glamping på Møn (Sydøstsjælland)
- 2. All-inclusive glamping på Lefeldtgaard (Midtsjælland)
- 3. Sov under stjernerne i Glashytterne (Lolland)
- 4. Knuthenborg Safaripark (Lolland) – safari-glamping med giraffer og næsehorn
- 5. Lynæs Surfcenter (Nordsjælland)
- 6. Camp Adventure ved Skovtårnet (Sydøstsjælland)
- 7. Nivå Camping & Cottages (Nordsjælland)
- 8. Gilleleje Glamping (Nordsjælland)
- 9. Dronningmølle Kameludlejning (Nordsjælland) – sov med kamelerne
- 10. Byaasgaard Camping (Nordsjælland)
1. Glamping på Møn (Sydøstsjælland)
Vi lægger ud med en vaskeægte outdoor-klassiker nede på Møn. Møn er et yndet udflugtsmål for både danske og udenlandske turister, der flokkes til øens største seværdighed: Møns Klint.
Det er også blevet ekstremt populært at gå Danmarks svar på Caminoen, der har fået det velklingende navn: Camønoen 😂
Møn er med andre ord et af de bedste steder i Danmark at rejse til, hvis du gerne vil væk fra hverdagen og opleve den smukke danske natur.
Derfor findes der naturligvis også flere gode glamping muligheder på Møn.
Villa Huno er egentlig en samling af luksuriøse ferielejligheder på Møn, men har også glamping, hvor man fra 1500,- (for 2 personer) får sit eget luksustelt og morgenmad inkluderet.
Camønogården er et af de glamping steder på Møn, der måske ligger bedst placeret.
Som navnet antyder er der tale om en hel gård, hvor der er mange forskellige indkvarteringsmuligheder – man kan således både booke sig ind i et klassisk deluxe glamping-telt, et værelse med udsigt eller et mobile home.
Se de forskellige muligheder på Camønogården her – og husk at booke i god tid, da der hurtigt bliver udsolgt i forår og sommermånederne.
Derudover har feriesteder som Hvidegaard Møn og Egn Bed & Breakfast også hyggelige glamping-muligheder i naturen.
Møn Naturcampingplads er en klassisk naturcampingplads, men har nu også glamping til os, der kræver lidt mere luksus og ikke selv slår teltet op. Der er tale om en mindre glamourøs glamping oplevelse, men til gengæld er omgivelserne helt fantastiske.
Når du er på glamping på Møn skal du naturligvis opleve Møns Klint. I den forbindelse vil jeg lige gøre opmærksom på, at det også er muligt at tage en kajaktur, hvor man får set klinten fra sin smukkeste side – søsiden.
Læs mere om kajakturen ved Møns Klint her.
2. All-inclusive glamping på Lefeldtgaard (Midtsjælland)
Lidt udenfor Ringsted blot en times køretur fra København finder vi denne nye, spændende glamping oplevelse.
Her er tale om en lidt alternativ form for glamping, hvor alt er inkluderet i opholdet, men til gengæld skal man selv stå for at lave sin mad på bålpladsen eller grillen (aftensmad og brunch er inkluderet samt alskens drikkevarer).
Det virker som en god mulighed for jer, der gerne vil ud i naturen og nyde roen uden andre gæster i nærheden – glamping-teltet er nemlig beliggende i Lefeldtgaards 1350 m2 store, private have, der er omgivet af træer.
Læs mere om opholdet og bestil online her.
Dette er en af de billigere glamping-oplevelser på Sjælland, så jeg forudser, at den kommer til at være udsolgt i højsæsonen.
3. Sov under stjernerne i Glashytterne (Lolland)
Hvis man kan snakke om glamping i traditionel forstand, så er Glashytten på Lolland måske lidt udenfor denne kategori.
Til gengæld er her tale om en unik oplevelse, hvor man kan sove under stjernerne i en decideret glashytte – og det foregår altså i grønne omgivelser på Lolland, hvor der ikke er lysforurening.
Overnat i din egen luksus-glashytte i naturen og få en af de oplevelser, der er svære at finde i Danmark.
Udover selve glashytten er der også et udendørs opvarmet vildmarksbad, lækker morgenmad fra lokale producenter og gratis wi-fi.
Se mere og book Glashytten her.
4. Knuthenborg Safaripark (Lolland) – safari-glamping med giraffer og næsehorn
Knuthenborg Safaripark er som navnet antyder en dyrepark, hvor man bl.a. kan køre igennem “savannen” i bil. Jeg var der selv som barn og når jeg snakker med mine venner om stedet virker det til, at det er et sted alle børn i Danmark har besøgt.
Så jeg vil ikke fortælle så meget mere om selve oplevelsen, hvis man er på dagstur dertil. Før min researchs efter Sjællands bedste glamping vidste jeg dog ikke, at man nu kunne overnatte i Knuthenborg Safaripark – og endda med udsigt ud til næsehorn og giraffer.
Knuthenborg ligger ganske vist nede på Lolland, så vi er ikke som sådan på Sjælland, men stedet har alligevel sin ret på listen her.
Der er heller ikke tale om glamping i traditionel forstand, men jeg synes oplevelsen er tilpas ’tilbage til naturen’ til at jeg vil nævne den.
Læs mere om overnatning i Knuthenborg Safaripark her.
Knuthenborg virker i øvrigt til at være et godt sted for dyrene.
5. Lynæs Surfcenter (Nordsjælland)
Så går vi videre til glamping i mere traditionel forstand – nemlig i et såkaldt Surfshack ved Lynæs Surfcenter.
Der findes en lang række forskellige overnatningsmuligheder hos Lynæs Surfcenter, så det er noget for enhver smag – både dig der vil have en decideret luksus glamping oplevelse og dig der gerne vil sove (næsten) under åben himmel.
Et godt bud til det eventyrlystne par, der også gerne vil have et par drinks og lidt lækker mad fra surfcenterets food truck. Der er bl.a. også udendørs spa og bageri.
Læs mere om stedet og book online her.
Læs også: spaophold i København og Sjælland.
6. Camp Adventure ved Skovtårnet (Sydøstsjælland)
Skovtårnet i Camp Adventure er siden åbningen i 2019 blevet en af de seværdigheder på Sjælland, der ofte dukker op i Instagram-stories.
Det er noget man gerne kører fra København for at opleve, men det er de færreste der ved, at man faktisk også kan overnatte ved den kendte seværdighed.
Camp Adventure er, som navnet antyder, en adventure park med masser af trætop-klatrebaner og bl.a. en svævebane på 450 meter.
Så hvis I f.eks. er en familie eller et vennepar, der søger lidt spænding kombineret med en overnatning, så er glamping i Camp Adventure et godt sted at tage hen.
Der findes kun 6 glamping-telte i Camp Adventure, så det er med at være ude i god tid, når du skal booke. Priser starter fra 2500 kr.
Læs mere om glamping i Camp Adventure og book online her.
Læs også guiden: glamping på Fyn
7. Nivå Camping & Cottages (Nordsjælland)
Nivå Camping & Cottages er, som navnet antyder, traditionelt en camping-plads. Ligesom så mange andre feriesteder i Danmark har ejerne dog udvidet og tilbyder nu også glamourøs camping til gæsterne.
Nivå Camping & Cottages er et godt bud til jer, der gerne vil på glamping tæt på København og ikke har bil.
På bare 29 minutter kan man nemlig komme fra København H til Nivå Station, hvorfra man kan gå til camping/glamping pladsen på et kvarters tid.
Der er tale om klassiske feriehytter, så hvis du leder efter en glamping oplevelse på Sjælland helt ude i naturen, så er Nivå Camping ikke det bedste bud – til gengæld er du her tæt på København, en lækker strand, skov og sø.
Se mere om hytterne og book online her.
Til en anden type ophold kan jeg anbefale at stå af toget et par stop tidligere og tage en overnatning på Kurhotel Skodsborg.
Læs mere i min anmeldelse af Kurhotel Skodsborg Spa.
8. Gilleleje Glamping (Nordsjælland)
Igen sætter vi kursen mod Nordsjælland og nærmere betegnet Gilleleje, der er et yndet udflugtssted for københavnere og nordsjællændere, der nyder den afslappede stemning og den fantastiske strand.
På Gilleleje Camping og Feriecenter er de også kommet med på noderne, så de tilbyder nu ‘Glamping for voksne’, hvor der er fokus på en romantiske glamping oplevelse i naturen.
Priserne for glamping i Gilleleje er godt skjult på deres website, men giv dem eventuelt et kald eller en email. Det er et sted, der generelt får utroligt gode anmeldelser, så jeg tror, at der er gode folk bag stedet.
Læs mere om Gilleleje Glamping her.
Læs også: glamping i Jylland
9. Dronningmølle Kameludlejning (Nordsjælland) – sov med kamelerne
Et lidt mere utraditionelt glamping ophold finder du i Dronningmølle, hvor du kan sove i shelter med kameler. Eller sådan føles det næsten, men kamelerne skal nok holde sig væk mens du sover.
Du sover dog vitterlige lige foran kamelerne i Dronningmølle, hvor Henrik er din vært. Der er kun et enkelt shelter, der skal bookes hjemmefra, men det er også muligt at medbringe sit eget telt.
En anderledes oplevelse, men uden tvivl en oplevelse for livet 😀
Læs mere om stedet og book online her.
Du kan også følge stedet på Facebook her.
Man kan nemlig godt komme forbi uden at overnatte, så det er måske en god oplevelse for børnefamilier, der er på sommerferie i Nordsjælland.
Husk en powerbank til mobilen, så du kan tage billeder af kamelerne 😉
10. Byaasgaard Camping (Nordsjælland)
Èt kig på Byaasgaard Campings hjemmeside og så ved man allerede, hvad det handler om her. Her er fokus på bæredygtig ferie på Nordsjælland og jeg må indrømme, at dig hiver i mig for at booke en glamping tur til Byaasgaard med det samme.
Som de skriver: “Hytter, Høns, Geder & Får, Gårdbutik & komforttelte lige i vandkanten“.
Meget mere kan man ikke ønske sig på et lækkert glamping ophold på Sjælland.
Her er også priser, hvor de fleste kan være med. En overnatning i teltene på pladsen starter fra bare 300 kroner i lavsæsonen, så hvis du gerne vil på billig glamping på Sjælland, så kunne dette være et glimrende bud.
Jeg håber, du kunne bruge denne guide til glamping på Sjælland og nu er klar til at komme ud i den skønne danske natur.
Hvis du kender andre gode overnatningssteder på Sjælland, så del dem meget gerne i en kommentar herunder.
Ofte stillede spørgsmål
Glamping er Glamour Camping – altså camping med et twist af luksus. Glamping er således perfekt for dig, der elsker naturen og udelivet, men ikke nødvendigvis vil ligge og vende dig på et dårligt liggeunderlag i et lille telt.
Når du tager på et glamping ophold er det ‘plug and play’, så du ankommer til stedet og kan checke ind som på et hotel, hvor alt står klar til dig. Glamping er ofte i et luksustelt, men kan også være i en hytte, tipi eller lignende.
Det vigtigste ved glamping er, at man er ude i naturen – med et lidt luksuriøst twist.
Der er mange fantastiske glamping-steder på Sjælland, så hvor lige præcis den bedste er kommer i høj grad også an på, hvad du specifikt ønsker at få ud af dit ophold. I denne artikel har jeg fokuseret på otte gode steder, der spænder vidt fra super-luksus til mere nede-på-jorden ferie i det danske.