Glamping på Fyn – 8 unikke fynske naturoplevelser 🏕

glamping fyn

Hvor kan man man tage på Glamping på Fyn? Her fortæller jeg om 8 gode glamping-steder på Fyn.

Glamping er en sammentrækning af ordene Glamour og Camping, så du kan forvente at komme i kontakt med naturen, men i mere luksuriøse omgivelser end på ‘normal’ camping.

Med udbredelsen af bl.a. Airbnb og en stigende lyst til at holde ferie i Danmark er mange initiativrige danskere begyndt at bygge fantastiske glamping-oplevelser – også på Fyn.

På Fyn og i det sydfynske øhavn finder vi en perlerække af spændende glamping-steder, der spænder fra decideret wellness oplevelser til mere ‘mærk naturen’ vibrationer. Herunder deler jeg begge dele.

Glamping på Fyn er fantastisk – lad os komme igang med listen over de bedste glamping steder på Fyn.

1. Thorseng Nature Resort (Tåsinge)

glamping fyn
Foto: Thorseng.dk

Vi lægger ud med en fynsk glamping oplevelse, der uden tvivl er lidt anderledes end de andre på listen og måske tiltrækker et andet publikum end de, der sædvanligvis leder efter en overnatning i naturen.

Her er nemlig tale om decideret luksus glamping. Der er så meget wellness over stedet, at jeg faktisk også nævner det i min guide til spa ophold på Fyn 😀

Se bare herunder, hvilke faciliteter man møder, når man tager på wellness glamping hos Thorseng.

thorseng glamping fyn


Thorseng adskiller sig markant fra de andre glamping-steder i guiden her.

På Thorseng Nature Resort på Tåsinge syd for Svendborg finder du nemlig et luksuriøst glamping-ophold, hvor du både kan komme i sauna, pool og havet fra den private badestrand.

Jeg har ikke selv været på wellness glamping ophold her, men det gibber virkelig i fingrene for at booke en tur til Thorseng – så snart jeg har været der lover jeg, at jeg skriver en anmeldelse og linker til den her.

Der findes en online deal, hvor man kan købe et ophold hos Thorseng, der inkluderer:

 • En overnatning i Luxury Suites glampingtelt enten i tjørneplantagen eller på engen
 • Sengetøj og håndklæder
 • All-inclusive 100% økologisk anti-inflamatorisk cuisine under hele dit ophold, som inkluderer alle måltider, herunder morgenmad, frokost, kaffe/kage, aftensmad
 • Adgang til wellness faciliteter som sauna, dampbad og varmtvandsbassin
 • Adgang til privat strand med badebro og bål
 • Mulighed for at deltage i saunagus
 • Varmeblæser til at opvarme teltet i de koldere måneder (om vinteren er der en opvarmede madrasser, rensdyrskind og store soveposer til at holde varmen)

Det er den deal jeg selv lurer på at teste, så snart muligheden byder sig.

Opholdet kan købes online her.

Umiddelbart den dyreste glamping-oplevelse i guiden her, men jeg synes den er værd at tage med, da man kombinerer naturoplevelsen med en decideret wellness oplevelse.

2. Trætophytten ved Egeskov (Midtfyn)

glamping egeskov fyn


Igen snupper vi lige en mere utraditionel glamping-oplevelse, men jeg føler den har sin ret her på listen, da man virkelig får en unik naturoplevelse og uden tvivl overnatter et sted man ikke lige er vant til.

Medmindre man altså er en ugle eller har sin egen trætophytte hjemme i haven 😀

hytten egeskov fyn


Her på Midtfyn, lidt udenfor Kværndrup, en spytklat fra Egeskov Slot ligger nemlig en trætophytte man kan booke sig ind i og få en all-inclusive oplevelse.

Når man læser anmeldelserne inde på Booking.com her, så virker det som det perfekte glamping-ophold både for børn og voksne.

treehouse midtfyn


Hytten er bygget i et mere end 200 år gammelt bøgetræ og stedet virker som det perfekte sted for dig, der leder efter en helt unik overnatning på Fyn.

Man kan booke sig ind og ‘bare’ få morgenmad inkluderet f.eks. via Booking.com, men jeg har også fundet en deal, hvor man får bl.a. aftensmad, en flaske vin, morgenmad og diverse snacks til kun et par hundrede kroner mere.

Læs mere om dealen og book online her.

Apropos absolut ingenting, så er jeg i øvrigt vokset op i Kværndrup, der er den nærmeste by.

Her er en togstation og der er for nylig blevet anlagt en sti, der går fra stationen og ud til Egeskov Slot – der er dog 3-4 km fra stationen og til hytten her, så selvom afstanden måske er overskuelig på et kort, så husk lige et par gode sko, hvis du tager den til fods.

Der er ikke rigtig noget at lave inde i Kværndrup udover at tage i Super Brugsen, på Kværndrup Kro og se mit barndomshjem, men det er næppe oplevelser, der trækker voldsomt meget i nogen 😀

Egeskov Slot er dog virkelig fantastisk og en seværdighed på Fyn alle bør slå vejen forbi.

Og så går vi ellers videre til mere klassisk glamping på Fyn.

3. Tiki Camp (Langeland)

glamping langeland
Foto: tikicamp.com

Okay, så er det også på tide at lægge den absolutte luksus lidt på hylden og også komme ned i et lidt andet prisniveau. Glamping skal selvfølgelig være lækkert, men det gør jo heller ikke noget, hvis man kommer langt for sine kroner 😉

Det gør man på Tiki Camp på Langeland, der i øvrigt bryster sig af at være Danmarks første glamping-sted. Tiki Camp er grundlagt i 2018 af Nicki og Tirza, der er tilflyttere fra Amsterdam.

Det er da fantastisk, at de er kommet hele vejen fra Holland, har fundet det perfekte spot til glamping på Langeland og nu har grundlagt et sted, hvor vi danskere kan komme og nyde vores eget land.

Tiki Camp er beliggende på Langeland syd for Svendborg – man kører i øvrigt over Tåsinge (hvor Thorseng ligger) for at komme herhen. Det sydfynske øhav er i sandhed et godt sted at glampere.

Læs mere og book online her.

4. Teglværkspladsen (Ærø)

glamping ærø
Foto: Teglværkspladsen

Ærø er i mine øjne den absolutte perle i det sydfynske øhav. Som fynbo har jeg ofte været på udflugt med ærøfærgen til den lille ø sydvest for Svendborg og jeg var her også i sommeren 2020, hvor vi alle holdt ferie i Danmark.

Dér glamperede jeg ikke, men det er i den grad på min to-do liste.

På Ærø er der flere gode glamping muligheder – en af dem er Teglværkspladsen. Teglværkspladsen er beliggende syd for Marstal, hvor man kommer ind med færgen fra Lolland.

Så hvis du kommer fra Svendborg skal du altså enten med bus eller tage den ekstremt smukke vandretur (f.eks. langs nordkysten) til Marstal.

Teglværkspladsen er meget mere end glamping – der er også mulighed for at overnatte i shelter, hoppe i vildmarksbadet og sauna.

Uden tvivl et super sted at svinge forbi, når turen går til Ærø og med priser fra 1200 kr for et glamping-telt kan de fleste være med.

Se mere og book online her.

5. Casa Ghiorsi (Ærø)

glamping sydfyn
Foto: Casa Ghiorsi

På den anden side af Ærø og tættere på Ærøskøbing, hvor man kommer ind med færgen fra Svendborg, finder vi bondegården Casa Ghiorsi.

Her kan du komme på en god gammeldags bondegårdsferie, men med overnatning i luksusteltet på ægte glamping manér.

Et enkelt kig på deres hjemmeside og så var jeg simpelthen solgt. Hvis jeg havde børn skulle vi uden tvivl på glamping på Ærø hos Casa Ghiorsi – det ser simpelthen skønt ud.

Se mere om stedet her.

Læs også den store guide til glamping på Sjælland.

6. Glamping ud til Svendborg Sund (Sydfyn)

Som et af de eneste glamping-steder på Fyn er glamping på Svendborgsund Camping relativt tæt på en større by.

Svendborg er min yndlingsby på Fyn, så det er ikke et dårligt sted at være i nærheden af. Der er noget over Svendborg, der bare inviterer til hygge. Det synes jeg videoen fra stedet herover også meget fint illustrerer.

Stedet ligger ganske vist på Tåsinge, men jeg vil virkelig anbefale at stikke snuden over sundet til Svendborg og nyde ‘den sydfynske hovedstad’.

Læs mere om glamping på Sydfyn her.

7. Glamping på Thurø (Sydfyn)

glamping telt thurø


Thurø er en lille ø (man dog kan køre til) sydøst for Svendborg og en lille perle, i mine øjne. Stranden ved Smørmosen er et yndet udflugtsmål for svendborggenserne og også et sted jeg kom meget som barn.

Hele Thurø er utrolig smuk om sommeren, så det er et godt sted at tage på glamping.

På Airbnb har jeg fundet et sted, der simpelthen har en score på 4,95 ud af 5 på baggrund af 22 anmeldelser.

Det er decideret imponerende og det må simpelthen bare være det perfekte sted.

Se stedet hos Airbnb her.

8. Glamping i De Sydfynske Alper (Sydvestfyn)

glamping faaborg


Dette sted er også fundet hos Airbnb og med en score på vanvittige 4,96, så er der igen heller ikke tvivl om, at det er alle pengene værd.

For mig der har boet i Skotland, så går det også lige i hjertet, at der er skotsk kvæg lige ved siden af luksusteltet 😀

Stedet er beliggende stik nord for De Sydfynske Alper ved Faaborg som du kan læse mere om her.

Se stedet hos Airbnb her.

Bonus: glamping hos First Camp

bøsøre fyn


Efter jeg første gang udgav denne guide til fynsk glamping kan jeg se, at flere og flere læser med. Jeg kan også se, at glamping på Fyn nu er så populært, at flere af de ovennævnte steder er udsolgt i lange perioder.

Derfor vil jeg lige komme med endnu et tip. Med glampings popularitet er også campingpladser nu begyndt at tilbyde glamourøs camping.

Således har camping-kæden First Camp, der har 4 campingpladser på Fyn, nu glamping på menukortet i hhv. Bøsøre, Skovlund (Middelfart), Hasmark og Bogense.

Det er naturligvis en lidt anden type af glamping end de førnævnte, men måske et godt bud til jer, der gerne vil ud at bo tæt på naturen, men gerne vil have lidt mere luksuriøse omgivelser end man får på en almindelig camping-tur.

Jeg ved bl.a. at det på pladsen i Bøsøre er både inden- og udendørs badeland, så der vil være gode oplevelser til både børn og voksne dér 😀

Jeg håber, at du kunne bruge denne guide til glamping på Fyn og nu er klar til at give dig i kast med glamourøs camping 😀

 • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler