Badehoteller i Jylland – De 10 bedste jyske badehoteller 🌊

I denne guide deler jeg de bedste badehoteller i Jylland. Der er jyske hoteller ved stranden i flere prisklasser - her er nogle af de bedste.

badehoteller jylland

Vil du gerne på en rigtig badeferie – eller kan du bare godt lide muligheden for at starte dagen med en spadseretur på stranden? Så vil jeg gerne inspirere dig til at vælge ét af de fantastiske badehoteller i Jylland

Du behøver nemlig ikke at tage udenlands for at få gode strande og spektakulær natur. Det findes rigtig mange steder – især i Jylland – der byder på netop dét.

I guiden her har jeg samlet 10 af Danmarks perler, når det kommer til badehoteller med havudsigt og gåafstand til stranden. 

Hotellerne spreder sig geografisk over hele Jylland fra nord til syd og fra øst til vest. Værelserne er i forskellige prisklasser og stilarter, så uanset, hvad du er til, kan du finde et anmelderrost badehotel til sommerferien eller weekendopholdet. 

1. Ruths Hotel ⭐️

ruths hotel

Beliggenhed: Skagen

Ruths Hotel hører til blandt Danmarks bedste badehoteller – og så det placeret i Skagen, som hører til blandt Jyllands mest populære feriedestinationer. Der er tale om et luksushotel med høje standarder, hvor gæster valfarter til året rundt. 

Hotellet byder på 52 lækre værelser med alle nødvendige bekvemmeligheder og desuden en virkelig lækker spa-afdeling, hvor der er fri adgang for gæster.

En overdådig morgenmadsbuffet er også inkluderet i alle ophold, og der er desuden mulighed for at spise på hotellets 2 restauranter. 

badehotel jylland

Ruths Hotel er beliggende centralt i Skagen med udsigt til havet og en kort gåtur til stranden, og det ligger i kort afstand fra Den Tilsandede Kirke, der bestemt er et besøg værd. Der er golfbane i umiddelbar nærhed og rige muligheder for at vandre eller cykle i området, der også byder på lokale butikker og hyggelige cafeer. 

Alle værelser er enormt rummelige og indrettet moderne men i ægte badehotel-stil med lyse farver og naturlige materialer. Der er også mulighed for at blive indkvarteret i både 2- og 3-værelser lejligheder. 

Se flere billeder og book online her.

2. Helnan Marselis Hotel

badehotel aarhus

Beliggenhed: Århus

Det imponerende Helnan Marselis Hotel er beliggende i Århus nær Marselisborg Slot. Hotellet, der har direkte adgang til stranden, har intet mindre end 163 værelser, og der er havudsigt på de fleste. 

Som gæst på hotellet kan du også smutte en tur i saunaen efter svømmeturen i poolen eller ved stranden. Der er fitnesscenter til dig, der vil holde dig i form på turen, og så er der mulighed for en øl eller drink i loungen til aften. 

badehotel marselis aarhus

Der er kontinental morgenmad inkluderet i alle ophold, og den lækre morgenmad får gode anmeldelser. Adgang til pool, sauna og fitnesscenter er ligeledes gratis for hotellets gæster. 

De mange værelser byder både på enkeltværelser og dobbeltværelser, men også på forskellige suiter og familieværelser, så uanset dit behov og dit formål med opholdet, kan du finde et værelse, der passer. 

Se flere billeder og book online her.

Læs også min store guide til hoteller i Aarhus.

3. Comwell Kellers Park

comwell kellers park jylland

Beliggenhed: Børkop 

Det slotslignende Comwell Kellers Park ligger lige ved stranden i Børkop, men er du mere til at svømme i poolen, er det naturligvis også en mulighed, da hotellet har lækre spa-faciliteter, der kan tilkøbes adgang til.

Udover muligheden for en tur på stranden eller afslapning i spa-området, hører der også 2 anmelderroste restauranter til hotellet, ligesom der er lounge og fitnesscenter – og så ligger golfbanen lige om hjørnet. Der følger desuden gratis morgenmad med, når du booker et ophold på Comwell Kellers Park. 

spa område comwell kellers park jylland

For at gøre opholdet ekstra bekvemt, er der både pudemenu (et udvalg af forskellige puder), kvalitetssengetøj og mørklægningsgardiner på alle værelser. Alle toiletartikler og rengøringsmidler er desuden miljøvenlige. 

Indendørs er hotellet ekstremt moderne og luksuriøst, og udendørs er det nænsomt restaureret med respekt for de gamle, smukke bygninger – og så er omgivelserne helt fantastiske. 

De 134 værelser fordeler sig over helt små loftsværelser til enkelt- og dobbeltværelser med og uden havudsigt og luksuriøse suiter med masser af plads og egen balkon. 

Se flere billeder og book online her eller se de gode pakketilbud på Comwell Kellers Park fra Go Dream her.

Læs også min store guide til de bedste spaophold i Jylland.

4. Hjerting Badehotel

hjerting badehotel esbjerg

Beliggenhed: Esbjerg

Fra Hjerting Badehotel træder du direkte ud på Hjerting Strand ved Esbjerg. Der er altså tale om et “rigtigt” badehotel, hvor du nærmest kan drikke morgenkaffen med fødderne i vandkanten. 

Også indendørs er der tale om et badehotel, der også ligner et badehotel. Komfort og kvalitet fejler bestemt ikke noget, men stilen er holdt maritimt og leder tankerne hen på TV2’s serie “Badehotellet”. 

badehotel esbjerg

Hotellet fordeler sig over 35 værelser af forskellige størrelser og prisklasser fra mindre enkelt- og dobbeltværelser til suiter og ferielejligheder med plads til hele familien – og med tilladelse til firbenede familiemedlemmer. 

Hjerting Badehotel byder også på en aftensmadsrestaurant, fitnesscenter, sauna og strategisk placerede terrasser og kroge, så der er rige muligheder for både at møde nye bekendtskaber og at værne om tosomheden eller familiehyggen. 

Se flere billeder og book online her.

5. Strandhotellet Blokhus

badehotel blokhus

Beliggenhed: Blokhus

Strandhotellet Blokhus er meget mere end bare et strandhotel. Faktisk er et badehotel måske en mere passende beskrivelse, da der også er spa-afdeling og indendørs pool.

Området er desuden oplagt til vandsport som windsurfing og surfing. 

Det er her i området vi finder de bedste seværdigheder i Jylland indenfor den kategori.

badehotel vesterhavet
Hotellet ligger en spytklat fra stranden

Udover de mange muligheder for badeaktiviteter, byder hotellet også på fitnesscenter, sauna, snackbar og cocktailbar – og dertil lækker fransk mad i restauranten. Gratis morgenmad fra selvsamme restaurant følger med i alle ophold.

Der er masser af værelser at vælge imellem, uanset om du er til et simpelt dobbeltværelse, en luksuriøs suite eller godt med plads i en stor ferielejlighed. Og så roses Strandhotellet Blokhus for deres uovertrufne service og hjælpsomme personale. 

Se flere billeder og book online her.

6. Molskroen Strandhotel

mols bjerge
Hotellet ligger tæt på noget af den smukkeste natur i Jylland

Beliggenhed: Ebeltoft

Selvom Molskroen Strandhotel på papiret kun er 3-stjernet, fortæller anmeldelserne noget andet. I hvert fald får de rigtig gode anmeldelser, og alle parametre lige fra rengøring til service og mad er i top. 

Beliggenheden på Femmøller Strand i Ebeltoft fejler da bestemt heller ikke noget, og der er tale om et rigtigt badehotel, der ligger lige ved stranden i baggrunden og lækker seafood i restauranten. 

molskroen strandhotel

Indenfor er der dog skruet godt op for moderniseringen, og værelserne minder mere om et moderne hotel end om et egentligt badehotel. I restauranten bydes der på franske delikatesser – og så er der morgenmad inkluderet i alle ophold. 

Området omkring hotellet byder på skøn natur og gode muligheder for blandt andet vandring og cykling i Nationalpark Mols Bjerge. 

Se flere billeder og book online her.

Læs også den store guide til de bedste kroophold i Jylland.

7. Naturperlen 

naturperlen badehotel

Beliggenhed: Rødekro 

Naturperlen lever i sandhed op til sit navn med sin beliggenhed i fuglereservatet Kalvø tæt ved Genner Strand i Rødekro.

Området er oplagt til gå-, vandre- og cykelture, og som gæst på kroen har du da også mulighed for at låne cykler kvit og frit i forbindelse med dit ophold.

jysk natur

Kroen er lille og familieejet, og dét gør noget helt særligt for hyggen og charmen. Der er 2 værelser og 5 ferielejligheder på stedet, og så er der høflig selvbetjening og udespa. Det er det perfekte sted, hvis I ønsker fred og ro i naturskønne omgivelser. 

Flere af indlogeringsmulighederne har udsigt til Østersøen – og udsigten fra tagterrassen er intet mindre end betagende. Der er desuden mulighed for at tilkøbe lækker morgenmad eller at grille egen mad i den hyggelige have. 

Se flere billeder og book online her.

Vil du endnu længere ud i naturen uden at gå på kompromis med de luksuriøse omgivelser?

Se min store guide til de bedste steder at tage på glamping i Jylland.

8. Hotel Strandtangen

badehotel skive
Hvis havet er for koldt kan man hoppe i spaen på Hotel Strandtangen

Beliggenhed: Skive 

Med en fænomenal udsigt over Skive Havn placerer Hotel Strandtangen sig med i alt 53 indlogeringsmuligheder fordelt over simple værelser, suiter og rummelige ferielejligheder.

Alle værelser og lejligheder har enten en svalegang eller terrasse, så udsigt og natur kan nydes, lige fra du slår øjnene op. 

Her kan du bogstaveligt talt drikke morgenkaffen med fødderne i vandet, og udover den virkelig skønne beliggenhed helt ned til vandet, har hotellet skoven i ryggen, hvilket giver mulighed for naturskønne ture til fods eller på cykel. 

hotel strandtangen

Udover gratis wifi og tv, er der også kaffe, te og chokolade ved ankomst.

Der er desuden mulighed for et dyp i poolen (i sæson), at hente snacks i snackbaren eller at nyde frokost eller middag i restauranten, ligesom der også er mulighed for at tilkøbe spabehandlinger på stedet.  

Se flere billeder og book online her.

9. Strandhotellet Vedersø

strandhotel ved klitterne vesterhavet
Udsigt til klitterne fra et værelse på Strandhotellet Vedersø

Beliggenhed: Ulfborg

Strandhotellet Vedersø – tidligere Vedersø Klit Badehotel – ligger i klitterne kun 200 meter fra skønne Vesterhavet; tæt ved den populære ferieby Søndervig.

Hotellet råder over i alt 65 værelser, der fordeler sig over forskellige størrelser og prisklasser fra enkeltværelser til rummelige ferielejligheder. 

De fleste værelser har en skøn udsigt over klitterne, og alle værelser har terrasse eller altan med mulighed for at nyde frisk luft og udsigt.

Det er muligt at tilkøbe morgenmad til alle ophold, og du kan også med fordel nyde frokost og aftensmad i den anmelderroste restaurant, der serverer årstidsbestemte retter. 

Strandhotellet Vedersø er et perfekt sted at trække stikket til hverdagen, få vind i håret, bade ved stranden eller komme ud i naturen. 

Se flere billeder og book online her.

10. Tambohus Kro & Badehotel

badehotel ved vandet jylland

Beliggenhed: Thyholm 

Et stenkast fra Limfjorden finder du Tambohus Kro & Badehotel, der ligger op til romantisk hygge og lækre gourmetoplevelser. Der er dog også mulighed for at kombinere ophold med både spa, golf og sælsafari. 

Udover den naturskønne placering og de mange muligheder, der er for oplevelser på stedet, ligger hotellet også i kort afstand til populære attraktioner som Mønsted Kalkgrube, Nationalparken i Thy, Hjerl Hede og Jesperhus. 

Hotellet byder på 29 værelser, der alle er istandsatte indenfor de seneste år, så du er sikret et ophold i moderne og bekvemmelige omgivelser. Der er mulighed for at vælge opholdspakker, der inkluderer morgenmad – og det er oplagt at tilvælge gourmetmiddag i den populære restaurant.

Se flere billeder og book online her eller se opholdspakker med 4-retters gourmetmiddag m.m. her.

Vælg et badehotel der passer til dine ønsker 

Når du vælger badehotel bør du i højere grad vælge ud fra dine ønsker til opholdet end geografisk placering. Nogle badehoteller er et overflødighedshorn af aktiviteter og faciliteter, mens andre i højere grad fokuserer på ro i naturskønne omgivelser. Nogle ligger direkte i strandkanten, mens andre er tilbagetrukne i klitterne bag eller har udsigt til en havn.

Guiden her kan forhåbentlig inspirere dig til at finde det helt rigtige badehotel i Jylland til dine ønsker og behov. 

Ofte stillede spørgsmål:

Hvad er det bedste badehotel i Jylland?

I denne guide fortæller jeg om de 10 bedste badehoteller i Jylland og det er svært at pege på en vinder. Der er dog mange, der er ekstra glade for deres ophold på Hotel Helnan Marselis og Comwell Kellers Park.

Hvad koster en overnatning på et badehotel i Jylland?

De billigste badehoteller i Jylland kan bookes for ned til 700 kr pr overnatning, men hvis du skal bo på et af de bedste hoteller, så skal du regne med over 1000 kr pr nat.

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler