Dublin er Irlands hovedstad og med en flyvetid på ca 2 timer fra København, masser af billige Ryanair-flybilletter og med masser af spændende oplevelser er der tale om et oplagt rejsemål for en forlænget weekendtur.

I denne guide fortæller jeg, hvordan du nemt og hurtigt kommer fra Dublin Lufthavn til centrum.

Dublin Lufthavn er tæt på centrum

Når man lander i Dublin Airport er man så heldig, at man lander bare ca 10 km nord for centrum af den irske hovedstad.

Så i modsætning til nogle af de lufthavnen i regionen (jeg kigger primært på dig, Stansted Lufthavn ved London), så kan man altså komme fra Dublin Lufthavn til centrum på meget kort tid – og det er billigt.

Det er derfor en fornøjelse at lande i Irlands hovedstad, der i mine øjne har en ganske udmærket lufthavn.

Herunder gennemgår jeg de forskellige transportmuligheder, hvor jeg starter med den billigste.

Lufthavnsbus til centrum – nemt, hurtigt & billigt

dublin airlink express
Det er ikke muligt at tage tog eller sporvogn fra lufthavnen til centrum, men til gengæld er der en glimrende, dedikeret lufthavnsbus.

Det er i øvrigt samme firma, der står for lufthavnsbusserne i Edinburgh, hvis du tidligere har rejst til den skotske hovedstad og taget bussen ind til centrum dér – nemlig Airlink Express.

  • Busserne kører lige ude foran ankomsthallen med afgang hver 10.-15. minut.

Der er to forskellige ruter, så det er en god idé lige at slå dit hotel op på Google Maps og se, hvilket stoppested du er tæt på – alternativt kommer der også et rutekort med billetten på email, så du nemt kan få overblikket over, hvor du skal stå af.

Og så er Dublin centrum i øvrigt ret kompakt 😉

Her er en anmeldelse fra en anden rejsende:

Prisen for en enkeltbillet er i skrivende stund kun 53 kroner og der er afgange helt fra den tidligste morgenstund til kl 00:30 om aftenen, så du skal ikke være bange for at ‘misse’ en bus.

Turen fra lufthavnen til centrum af Dublin afhænger, naturligvis, af både trafikken og hvor i byen du står af. Hvis du regner med ca 30 minutter, så bør det dog være meget passende.

Læs mere om lufthavnsbussen og køb din billet online hjemmefra lige her.

I videoen herunder kan du se, hvordan Dublin Airport tager sig ud:

Der er bl.a. også en billigere bus, der er en del af den offentlige transport, men her er køreturen ind til centrum noget længere. Hvis du vil tage den allerbilligste bus er det således Dublin Bus du skal have fat i.

Læs også: stor guide til offentlig transport i Dublin

Du kan få et større overblik over samtlige bus-muligheder fra Dublin Airport her.

Der er faktisk rigtig fine muligheder for at komme rundt i hele landet direkte fra lufthavnen – jeg har bl.a. tidligere taget bussen direkte fra Dublin Airport til Belfast (i Nordirland).

Taxa til centrum

Hapenny Bridge, Dublin Ireland

Ha’penny Bridge i Dublin.

Ligesom i alle andre lufthavne i verden er det naturligvis også muligt at tage en taxa ind til centrum. Personligt har jeg ikke prøvet det her i Dublin Lufthavn, da bussen i mine øjne fungerer helt fint.

Jeg har dog researchet lidt og fundet frem til følgende informationer:

Taxaerne holder lige ude foran lufthavnen (det havde jeg luret) og der er, som så mange andre steder, en kø til taxaerne, hvis der er mange, der netop er ankommet.

Taxaerne der kan køre ind til Dublin Lufthavn skal køre med taxameter ind til byen, hvor man skal forvente at betale ca 30 Euro (ja, de bruger jo Euro i Irland 😉 ).

Du kan faktisk få et estimat på, hvad turen fra lufthavnen til dit hotel koster ved at bruge denne ‘fare estimator’: https://www.transportforireland.ie/fares/taxi-fare-estimator/

Du skal ikke give drikkepenge, men det “er god stil” lidt ala hvis du tager en taxa i London.

Jeg håber, at du nu er klar til din rejse til Dublin – det er i hvert fald super nemt at komme fra lufthavnen til centrum.

Læs også min store guide til seværdigheder i Dublin.

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Discovercars.com er det bedste sted at søge efter billeje. Der kan du sammenligne priser på billeje hos de bedste selskaber som Avis, Hertz, Europcar m.m..
  • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Flypenge.dk kan skaffe dig op til 4.500 kr i kompensation pr passager, hvis du har oplevet forsinket eller aflyst fly indenfor de sidste 3 år.

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.