De bedste svømmeveste til børn – her er 7 gode veste 🏊🏻

Til børn, der endnu ikke har lært at svømme, er en svømmevest et behageligt alternativ til de gammeldags svømmevinger.

Vesten fylder ikke meget og giver armene fuld bevægelighed til at boltre sig i vandet – uden frygten for at ryge under.

Svømmeveste er især gode til mindre børn på charterferien – men kan også bruges derhjemme i svømmehallen eller ved stranden, og mange af dem kan vokse med barnet og dermed også bruges på næste års ferie.

Nedenfor har jeg udvalgt nogle af markedets bedste svømmeveste til børn, der dækker over en fin palette af veste i forskellige størrelser, farver, designs og prisklasser. Det gør det nemt for dig at vælge den helt rigtige svømmevest til netop dit barn.

1. Konfidence svømmevest til børn ⭐️

svømmevest konfidence
En af de bedste svømmeveste til børn på markedet.

Info:

 • Forskellige størrelser fra 18 mdr – 7 år
 • Kan vokse med barnet
 • Mange farver og designs
 • Pris: 329 kr hos Watery.dk

Denne fine svømmest fra det anerkendte mærke Konfidence er i navy og lyserød med blomsterdesign i siden og den karakteriske lille delfin fra logoet på brystet. Netop denne model fås dog i flere forskellige farver og designs til både drenge og piger.

Svømmevesten er med en god størrelse lynlås, som barnet selv kan øve sig i at åbne og lukke, og så er der en lille velcrostrop i toppen af lynlåsen, så den ikke hænger fast – og så mindre børn ikke selv kan tage den af.

Modellen her fås i størrelserne Small (12 – 20 kg), Medium ( 20 – 25 kg) og Large (25 – 30) kg, så du kan få den til børn i alderen 1,5 – 7 år, afhængig af deres vægt.

En stor fordel ved netop denne vest er, at den har udtagelige flydedele. Det vil sige, at hjælpen til barnet kan mindskes, i takt med at det begår sig bedre og mere sikkert i vandet, hvilket er en god overgang til at lære at svømme.

Se flere billeder og shop online her

Se mere om den gode svømmevest i videoen her:

2. Cruz svømmevest med haj-design 🦈

cruz svømmevest

Info:

Nogle børn kan være lidt svære at overtale til en svømmevest, men det hjælper gevaldigt, hvis der er tale om en sej én af slagsen – og dét er der her! Svømmevesten har finner i siderne og et farligt hajmotiv bagpå, og det kan typisk lokke de fleste børn i vesten!

Udover det megaseje design, er der en god opdrift i vesten, som er udstyret med en indstillelig, polstret sikkerhedsstrop mellem benene og en god, bred lynlås med velcrostrop, som barnet selv kan hjælpe med at åbne og lukke.

Vesten fås i to forskellige størrelser, hvor den mindste hedder 15 – 18 kg (1 – 3 år), og den største hedder 18 – 30 kg (3 – 6 år).

3. Beco svømmevest til børn med haj eller delfin

beco svømmevest

Info:

Vil du gerne have en svømmevest, der ikke kun holder dit barn oven vande, men som også hjælper det til at lære at svømme, er denne svømmevest fra Beco et godt valg. Den er nemlig designet sådan, at barnet “ligger rigtigt” i vandet og dermed får en bedre føling med svømningen.

Svømmevesten fås i én størrelse, der hedder 12 – 30 kg eller 1 – 6 år, og den kan dermed justeres godt i størrelsen og vokse med barnet. Med denne vest er du altså fri for at købe ny svømmevest hvert andet år.

Udover det smarte svømmevenlige design, er svømmevesten forsynet med en sej haj eller sød delfin på maven, og ofte er netop motivet vigtigt for barnet, der skal bære vesten.

Skal I flyve langt? Se min guide til de bedste nakkepuder, hvor jeg også nævner børnevenlige puder.

4. Sunnylife sandfarvet svømmevest med tiger 🐯

Info:

 • Forskellige størrelser fra 1 – 6 år
 • Allergivenlig
 • Har sikkerhedsstrop
 • Flere farver og designs
 • Pris: 379 kr hos Watery.dk

Endnu en lækker – og allergivenlig – svømmevest i en fin lyserød farve med tigerdesign; et tigeransigt på fronten og en 3D tigerhale bagpå – sjovere bliver det næsten ikke!

Vesten her fås i 3 størrelser; Small (12 – 15 kg / 1 – 2 år), Medium (15 – 18 kg / 2 – 3 år) og Large (18 – 30 kg / 4 – 6 år).

Udover det meget fine design, er der en god opdrift i svømmevesten, der også er forsynet med en sikkerhedsstrop mellem benene.

Sikkerhedsstroppen er især god til børn, der godt kan lide at hoppe i vandet fra kanten, så vesten ikke kan ryge over hovedet på barnet.

5. Beco svømmevest med flot fiske-design 🐠

 

i samarbejde med PriceRunner

Info:

 • Forskellige størrelser fra 1 – 6 år
 • Flere farver
 • Med sikkerhedsstrop

Endnu en smart svømmevest fra Beco – denne i et mere vest-lignende design med en sikkerhedsstrop mellem benene. Der er tale om en letvægts-svømmevest, der er designet til at give barnet opdrift – men uden at hæmme barnets bevægelsesfrihed i vandet.

Vesten fås i to farver og designs og har en sikkerhedsstrop mellem benene, en god bred lynlås med en velcrostrop i toppen for ekstra sikkerhed.

Svømmevesten kommer i to størrelser; Small (15 – 18 kg / 1 – 3 år) og Medium (18 – 30 kg / 3 – 6 år). Især den store størrelse vest kan altså vokse godt med barnet.

6. Sunnylife svømmevest til baby og små børn i guld 👸🏼

Info:

Til den lille piges første ferie er denne svømmevest det helt perfekte valg! Den er guldfarvet med vinger bagpå, og de fleste små piger vil ikke tøve længe med at hoppe i vesten.

Vesten er dog langt fra kun et fint design – den er også sikkerhed af første klasse. Sunnylife har været på markedet i mere end 50 år, og her er sikkerheden helt i top. Både opdrift, sikkerhedslynlås og sikkerhedsstrop passer på dit barn, når hun boltrer sig i vandet.

Og så er prisen meget overkommelig på denne svømmevest – sammenlignet med mange andre veste på markedet.

 • Overvejer I, hvor I skal rejse hen på den første tur med et lille barn? Se nærmere på rejsemål som Mallorca, Kreta, Cypern og Gran Canaria, der alle har mange børnevenlige hoteller og strande.

7. Konfidence junior svømmevest til større børn 8-14 år (testvinder) 👍🏻

konfidence junior svømmevest

Info:

 • Forskellige størrelser fra 8 – 14 år
 • Indbygget håndtag i ryggen
 • Flere farver
 • Pris: 409 kr hos Watery.dk

Til større børn, der endnu ikke har lært at begå sig sikkert i vandet, eller som har fysiske eller kognitive udfordringer, der begrænser dem, er denne svømmevest et godt valg. Alle børn har glæde af at komme i vandet, og med en svømmevest som denne kan det ske på en både forsvarlig og behagelig måde – både for forælder og barn.

Vesten kan indstilles på forskellige måde – også med strop mellem benene – så den uanset barnets størrelse og kropsform kan sidde ordentligt. Der er et stort håndtag i ryggen, der sikrer, at en voksen kan have god kontrol med barnet, og så er der i det hele taget bare en god opdrift i vesten.

Svømmevesten, der er linket direkte til, er i en blå farve, men den fås også i en lyserød/lilla version.

Hvad er forskellen på svømmevest og redningsvest?

Svømmeveste og redningsveste er to forskellige ting og må ikke blandes sammen. Hvad, I har behov for, afhænger af formålet. En svømmevest er til børn, der endnu ikke har lært at svømme. Det er en ekstra sikkerhed i svømmehallen eller i vandkanten på stranden, hvor barnet er under opsyn af en voksen.

Svømmevesten skal naturligvis holde barnet oven vande, men der er også tænkt komfort og bevægelighed ind som vigtige faktorer, så barnet ikke hæmmes ved at have svømmevesten på.

En redningsvest er derimod en nødvendig og lovpligtig sikkerhed ved sejladser. En redningsvest skal leve op til nogle andre sikkerhedsstandarder end svømmeveste, og du bør derfor aldrig bruge en svømmevest som redningsvest.

Se priser på de bedste svømmeveste til børn her:

 

i samarbejde med PriceRunner

Husk badesko!

badesko til børn


Går rejsen sydpå er en svømmevest uundværlig til de små både ved stranden og ved poolen. Skal I bade være stranden, er det dog en rigtig god idé at kombinere svømmevesten med et par badesko til barnet.

Badeskoene passer på de små fusser, så de ikke skærer sig på skarpe sten og skaller i vandkanten. Derudover er der ved strande med større sten og klipper risiko for søpindsvin – også inde på det lave vand – og det er der ingen, der har lyst til at komme i karambolage med!

Der lever faktisk søpindsvin på mange af de mest populære rejsedestinationer i Europa; det gælder blandt andet Kroatien, Spanien og Grækenland.

Du kan købe badesko til børn her.

Skal jeg vælge svømmevest eller svømmevinger?

En svømmevest og et par svømmevinger har i princippet den samme funktion: at skabe opdrift hos barnet. Begge dele fungerer altså lige godt rent sikkerhedsmæssigt. Komforten er dog en anden sag, da et par oppustelige badevinger begrænser barnets bevægelighed betydeligt.

Derfor vil – især mindre børn – have stor glæde af en svømmevest, der sidder tæt til kroppen og lader dem bruge armene, som de plejer. Især hvis barnet er med på stranden og veksler mellem at bygge sandslotte og plaske i vandet, er det rart ikke at være begrænset af badevinger – eller at skulle have dem af og på hele tiden.

Læs flere guides til rejseudstyr i Rejsekris Rejseudstyr kategorien.

 • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler