Gode restauranter i Berlin – 5 gode steder jeg har besøgt

mabuhay berlin restaurant

Jeg var i år på sommerferie i Berlin med min kæreste, hvor vi fandt en masse nye oplevelser. I dette indlæg fortæller jeg om vores tur til Berlin og kommer med gode tips baseret på vores oplevelser i den tyske hovedstad.

Vi var i Berlin i 5 dage, så vi havde masser af tid til at komme vidt omkring, så i stedet for at lave en klassisk “det lavede vi den og den dag”, så vil jeg herunder fortælle om de bedste restauranter vi spiste på i Berlin.

Planlægger du din tur til Berlin i sidste øjeblik?

Her er et par af de bedste ting at lave, hoteller og andre tips til din rejse til Berlin.

🇩🇪 Top Aktiviteter & Ture i Berlin:

1. Tv Tårnet på Alexanderplatz (vigtigt at have skip-the-line billetter hjemmefra!)
2. 1 times bådtur på Spree
3. Halvdagstur til Sachsenhausen Koncentrationslejr
4. Hop On Hop Off Sightseeing Bustur
5. Guidet byvandring om Anden Verdenskrig og Den Kolde Krig (meget populær!)

🛌 Bedste Hoteller i Berlin:

1. Waldorf Astoria Berlin (luksus)
2. NH Collection Berlin Mitte (mellemklasse med perfekt beliggenhed ved Friedrichstrasse)
3. H4 Hotel Berlin Alexanderplatz (godt til prisen - lige ved Alexanderplatz)

🚇 Berlin WelcomeCard bør alle købe til offentlig transport & lufthavnstoget + en masse rabatter.

Der er både gode restauranter til billige priser og lidt dyrere steder, men intet ekstravagant 🙂

Læs også min store guide til seværdigheder i Berlin og min guide til hoteller i Berlin. Og se min video, hvor jeg viser 5 gode steder i Prenzlauer Berg og Mitte:

De gode restauranter i Berlin

Berlin er (stadig) billig for os danskere, så man kan gå ud at spise ekstremt godt til meget billige penge. Min kæreste og jeg er egentlig ikke nærige og nyder af og til at gå på fine restauranter, men her i Berlin kan vi i ligeså høj grad lide at finde de billigere steder, hvor maden er i top.

Så på denne tur spiste vi faktisk primært på ret billige restauranter – herunder anbefaler jeg de steder, der også serverede rigtig god mad.

Mabuhay – en fantastisk indonesiske oplevelse

mabuhay berlin


Som bekendt rejste jeg Bali rundt i maj (læs mine rejseguides fra Bali) og der blev jeg forelsket i i sær en enkelt indonesisk ret, der hedder rendang. Det er en af de mest kendte indonesiske retter, så det er ikke fordi, at jeg er super unik og hvis du selv har rejst i Indonesien har du sikkert også smagt den 😀

Men den er god og jeg tænkte om ikke der var en indonesisk restaurant i Berlin, hvor jeg kunne få en Bintang og en omgang rendang.

Det var der og den havde endda rigtig gode anmeldelser. Jeg havde dog ikke regnet med, at restauranten var en oplevelse i sig selv.

penang berlin


Det viste sig dog, at restauranten er virkelig lille. Som i, at der måske er 5-6 borde i det lille bitte lokale. De havde dog sat borde op udenfor i det der nok var en ghetto-gård midt i Berlin, så her fik vi det sidste bord inden der snart var en lang kø (booking anbefales i den grad, hvis du selv gerne vil spise her).

Maden var eminent, Bintangen var kold og tjenerne var super flinke. Derudover var det fuldstændig åndssvagt så billigt det var – priserne var næsten som, når man spiser på en almindelig restaurant på Bali.

Min rendang ret kostede 6.80 euro – altså 50 kroner… Og det var endda en af de dyreste retter på kortet, hvor de andre indonesiske retter koster bare 5.50 euro. De fik en del drikkepenge…

Uden tvivl den sjoveste spise-oplevelse jeg har haft i Berlin, men vær opmærksom på, at stedet altså er ekstremt småt, så forsøg gerne at booke bord på forhånd eller kom på lidt skæve tidspunkter.

Mabuhay ligger meget tæt på Potsdamer Platz, men alligevel langt fra det fancy helvede man finder i det område 🙂

Læs også guiden til hvor man skal bo i Berlin.

Og vær ikke bange for at spise vegetarisk eller vegansk, når du er i Berlin. Det har været populært i mange år, så der findes utroligt mange gode veganske restauranter.

Her er en artikel, der fortælle om nogle af de bedste steder at spise vegansk brunch i Berlin.

Van Anh – vietnamesisk på Kastanienallee van anh berlin

Prenzlauer Berg er mit yndlingsområde i byen selvom det et velkendt turistområde med masser af danskere og andet godtfolk – med andre ord er det ikke særligt cool at kalde Prenzlauer Berg for sit yndlingsområde, men jeg boede der i 2012 og er stadig vild med stemningen. Dog har jeg altid haft et had/kærlighedsforhold til Kastanienallee, der er en hyggelig, men liiiidt for kendt gade i bydelen.

Der er dog et par perler på den kendte gade. En af dem er Van Anh, der ligger i krydset Kastanienallee/Oderberger Strasse i den nordlige ende. Igen er det super billigt og det smager himmelsk. Jeg fik deres Vit Lac, som er and i peanut-sovs med sweet potate fries (den var nok kommet med ris Vietnam 😀 ) – prisen her var bare 7.9 euro (58 kroner).

Det kan anbefales inden turen går op til Prater Garten lidt længere oppe ad gaden.

Se også min video fra Berlin, hvor jeg midtvejs er på en glimrende tysk restaurant i Mitte:

Restaurant Panther – tysk mad i Kreuzberg

restaurant panther kreuzberg


Ja, man kan spise andet end döner i Kreuzberg 😀 Vi ville forbi den meget hypede Markthalle Neun, der skulle være Berlins svar på Torvehallerne/Papirøen/Reffen – altså et klassisk, cool streetfood marked. Det viste sig dog at være en decideret skuffelse, men vi blev enige om, at vi nok bare er vant til nogle af verdens bedste steder her i København. I hvert fald kan jeg ikke anbefale Markthalle Neun…

I stedet gik vi på Restaurant Panther, hvor min kæreste fik en salat og jeg gik i en lidt anden retning og fik en stor schnitzel 😀

Endnu et fremragende måltid i Berlin. Jeg fik retten ‘Schnitzel wiener’, der koster 14.90 euro. De har menukortet online på deres hjemmeside – det er ikke et billigt sted, men maden var glimrende.

Restaurant Panther ligger lige ved Görlitzer Bahnhof i hjertet af Kreuzberg.

Barcomis deli – panini & kaffe i Mitte

barcomis berlin

En meget hyggelig kaffebar, der også serverer mad, øl og kage. Stedet har ligget der siden 1994, hvilket er en sjældenhed i Berlin og i særdeleshed i det område, så her er også masser af sjæl.
Barcomis ligger godt gemt inde i en baggård, men bevæbnet med Google Maps er det nemt at finde.

Osteria Fiorello – rigtig italiensk i Prenzlauer Berg

italiensk restaurant berlin


Der er en overflod af restauranter i Prenzlauer Berg. Det er ærlig talt vildt, hvor mange steder der ligger overalt i bydelen – så selvfølgelig er her også masser af italienske restauranter. En af de bedst ratede hedder Osteria Fiorello og der gik vi hen en tidlig aften. Alle borde udenfor var reserverede og der var også en del indendørs, der allerede var snuppet selvom klokken ikke var så mange.

Vi fik dog et bord og heldigvis for det. For her fik vi ordentlig italiensk mad lavet af italienere. Her kunne vi vitterligt ligeså godt have siddet på en af de gode steder jeg har skrevet om i min Rom guide. De laver ikke pizza, men har forskellige kød- og pastaretter på kortet som man kender det fra de bedste italienske restauranter.

Her kan jeg i den grad (også) anbefale at slå vejen forbi, hvis du leder efter en god restaurant i Berlin.

Jeg håber, at du kunne bruge min guide til restauranter i Berlin 😀

Få inspiration til, hvad du skal opleve i Berlin her:

 

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler