UV Telt – 5 gode telte med solbeskyttelse til strandturen ☀️

Søger du et godt UV telt til strandturen med baby eller børn? Her deler jeg 5 glimrende bud.

blokhus strandhotel

I guiden her har jeg samlet 5 af de bedste strandtelte til baby og mindre børn.

Uanset, om du planlægger en staycation med strandture i Danmark, en charterrejse til Kreta eller 3 måneders rundrejse i Thailand, er det vigtigt at passe på de smås sensitive hud. 

Børn under 1 år bør slet ikke opholde sig i solen, og selv efter 1-års alderen bør ophold i direkte sol begrænses; især i den skarpe middagssol. 

En nem og billig løsning på dét problem er et strandtelt – også kaldet et UV telt til børn. Teltet er let at folde ud og folde sammen, og så er det lavet i et UV-resistent materiale, så det ikke kun tilbyder skygge men også holder UV-strålerne ude.    

Jeg håber, at det gør det nemt for dig at finde lige akkurat det UV telt, der passer til dit formål.

1. Babymoov UV Telt ⭐️ 

uv telt til børn

Info:

UV teltet fra Babymoov er rummeligt med plads til op til 3 børn – og selv en voksen kan sidde med. Derudover har det et rigtig fint design, men vigtigst af alt, er der solbeskyttelse, der svarer til UV50+, og som tager 98% af solens skadelige UV-stråler. Det er dermed også velegnet til de helt små. 

Der er tale om et pop up strandtelt, der kun tager 2 sekunder at slå op, og som praktisk talt er lige så hurtigt at slå sammen igen, når du først har fundet fidusen.

Sammenslået fylder det ikke mere end 60 cm og vejer 1,25 kg, så det er lige til at tage over armen, når I skal på stranden eller bare en tur i haven. 

Noget af det særligt gode ved netop dette UV telt til børn er, at det ikke indeholder skadelige stoffer, herunder ftalater, og det er bekræftet af Forbrugerrådet Tænk.

Der er desuden livstidsgaranti, så du er sikret et UV telt, der holder til hele børneflokken. 

Shop det populære UV telt her.

2. Swimpy Uv Telt 

uv telt til strand

Info:

Til en meget billig penge får du her et stort UV telt, hvor der er plads til (næsten) hele familien. Det er praktisk til de små, der kræver en voksen ved sin side, men også til familier med flere børn. 

Det fylder lidt mere end nogle af de øvrige modeller, men der er samtidig også rigeligt med plads til både spisning, afslapning og leg i teltet, når det er slået ud. 

Teltet er med UV30+, og det er tilstrækkeligt i Danmark og de omkringliggende lande, men skal I til varmere himmelstrøg, hvor solen er meget skarp, bør I overveje et telt med en højere UV-faktor. 

Alternativt kan teltet bruges som ekstra skygge, hvis der i forvejen er taget hensyn til solbeskyttelse i form af beklædning, hatte og solcreme. 

Læs mange flere guides til rejseudstyr her. Jeg har bl.a. guides til kabinekufferter og svømmeveste til børn.

3. Babymoov 3i1 UV-telt – bedste UV telt til baby?

uv telt til baby

Info:

Det her UV telt til baby er smart på mere end én måde! Dels er der tale om en lille seng med en blød madras, så baby kan ligge behageligt både på stranden og i haven.

Men teltet har samtidig myggenet, så det også er oplagt til en lur – også under sydlige himmelstrøg (i skyggen).

bedste uv telt baby

Og ikke nok med det, så kan dette UV telt også bruges som et lille badebassin med en kapacitet på op til 75 liter. Det er en perfekt måde at lade den lille plaske – samtidig med at der skygge.

Ydermere bliver vandet fra for eksempel stranden hurtigere varmet op i et lille bassin, og derfor kan temperaturen også bedre tilpasses små babykroppe, der ikke tåler for koldt vand. 

Netop fordi der er godt med skygge og materiale med solbeskyttelse på UV50+, er det et oplagt strandtelt til baby det første års tid. 

4. Ludi Skyggetelt med UV og Bassin 

uv telt med bassin

Info:

De små kan have enorm stor glæde af vand at pjaske i, men strandvand eller poolvand er ofte til den kølige side i længden.

Med et Ludi Skyggetelt kan du slå to fluer med ét smæk: du kan sørge for UV-beskyttelse, samtidig med lidt lunere badevand at plaske i. 

Vand fra pool eller strand kan sagtens bruges, og det bliver hurtigt lunt i solen, når der er tale om et så lille bassin. Hjemme i haven du med fordel fylde lunt vand i fra start. 

 • Leder du efter hoteller med pool i Danmark? Læs om de bedste i København eller Jylland.

Vær opmærksom på, at dette UV telt til børn først anbefales fra 10 måneder, så barnet selv kan sidde uden risiko for at vælte med hovedet ned i vandet.

Små børn i vand bør desuden være under konstant opsyn – også selvom der kun er fyldt et par centimeter i. 

5. Deryan Strandtelt 

strandtelt med solbeskyttelse

Info

 • Størrelse udslået: 120 x 70 x 80 cm 
 • Størrelse sammenfoldet: 55 x 55 x 80 cm 
 • UV50+ 
 • Se mere og shop online

Smart pop up strandtelt, der kan lukkes helt af. Det er dermed også oplagt til at tage med på rejser og andre længere ture, da det både kan bruges til skygge og solbeskyttelse, men det er også oplagt til en lur på farten, da det kan lukkes af det med myggenet i fronten. 

Da der er vindue af myggenet bagpå og lukning med myggenet i fronten – samt udluftning i siderne – er der også god mulighed for luftgennemstrømning, så ikke teltet bliver alt for varmt indvendigt. Dog bør det lukkede telt bruges i skyggen for en sikkerheds skyld. 

Teltet har en god størrelse, hvor der er plads til, at flere børn kan lege.

Til trods for myggenet og god mulighed for frisk luft i teltet, er der alligevel solbeskyttelse på UV50+, så selv de mindste kan bruge teltet, og det er også oplagt til brug sydpå. 

Se også min pakkeliste til rejser.

Hvilket UV telt til børn er bedst?

Valg af UV telt afhænger af flere faktorer:

 • Barnets/børnenes alder
 • Antallet af børn 
 • Formålet

Nogle UV telte til babyer kan kun rumme et enkelt barn, mens flere af de større modeller har plads til flere børn – og nogle endda også voksne. Det er praktisk, så der ikke både skal slæbes UV telt og parasol med på stranden.

Barnets alder har også noget at sige. De mindste børn kræver mest mulig solbeskyttelse, og her vil UV50+ være at anbefale, mens større børn ofte kan nøjes med UV30, især hvis det er til strandture i Danmark eller det nordlige Europa.

Og netop her spiller formålet ind. For der er ikke lige så store krav til et UV telt, der skal bruges til en tur i haven eller på stranden i Danmark, som telte der skal med på ferie, hvor solen måske er skarpere. 

Jeg håber, at du kunne bruge den guide til at finde det bedste UV telt til børn. 

 • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler