Seværdigheder i Malaga og Solkysten – 13 oplevelser i Andalusien

Malaga seværdigheder

Malaga har den perfekte beliggenhed, uanset hvilken form for ferie du er på udkig efter. Byen har den perfekte beliggenhed til dig, der bare gerne vil ned i gear, lade roen sænke sig, slappe af i solen eller bade i Middelhavet.

Men det er også den perfekte base for dig, der gerne vil på eventyr i Andalusien, som byder på et hav af smukke og historiske landsbyer, herunder blandt andre Granada, Ronda, Nerja eller Frigiliana, som er nogle af de byer, jeg kommer nærmere ind på her i denne artikel.

Læs også min store guide til, hvor man skal bo i Malaga.

Der venter mange oplevelser omkring Malaga

Malaga er også oplagt for dig, der elsker at dykke ned i historien og gå direkte i fodsporene på eksempelvis det mauriske styre, som har haft en enorm betydning for byen, og mange af de prægtige bygningsværker du kan finde i og omkring byen.

Fra Malaga har du heller ikke langt til Gibraltar, som i den grad er en oplevelse, du bør unde dig selv, samt Gibraltarstrædet og dermed også en færge til Tanger i Marokko, som du også kan drage til under dit ophold i Malaga.

Det tager ikke meget mere end en times tid at krydse Gibraltarstrædet, så Tanger er den perfekte destination for en heldagstur, hvis du har lyst til at gå på opdagelse i den marokkanske storby.

En must-see seværdighed, når du rejser til Malaga, er uden tvivl også Caminito del Rey, den førhen barske vandresti, som inden sin sikring og istandsættelse har krævet sine ofre blandt klatrere og adrenalinjunkier, der har søgt spændingen på bjergsiderne.

I dag er vandrestien total sikker, så du skal ikke være bekymret for at bevæge dig ud på den. Inden for en times kørsel fra Malaga finder du også en masse spændende oplevelser og parker, som er perfekte destinationer for dig, der har børn med på ferien.

Inden for en halv til hel times kørsel finder du eksempelvis BioParc Fuengirola, Crocodile Park, Aqualand Torremolinos og Tivoli World, som alle egner sig til udflugter med børn.

Og så må vi ikke glemme, at Malaga er fødebyen for den verdenskendte kunstner Pablo Picasso, som byen blandt andet også har markeret ved at give ham hans helt eget museum, som du selvfølgelig også bør opleve.

Caminito del Rey – vandretur i smukke omgivelser

malaga caminito
Efter at have været lukket i flere år er der nu strammet op for sikkerheden, så du kan roligt booke en tur til Caminito del Rey.

Hvis du ikke er bange for højder, og hvis du kan lide et adrenalinsus i ny og næ, er en tur på El Caminito del rey helt perfekt for dig.

  • Det er flere steder blevet kaldt verdens mest uhyggelige gåtur, så er du ikke glad for en tur på kanten, er denne vandretur ikke noget for dig.

El Caminito del Rey er en vandresti i kløften El Chorro, som du finder omkring 60 km nordvest for Malaga. I mange år blev stierne i kløften brugt af et vandforsyningsselskab til at transportere gods fra den ene ende af kløften til den anden.

Da stien med tiden blev mere og mere risikable at bevæge sig på, valgte myndighederne at lukke den for industriel transport.

Mange vovehalse opsøgte dog fortsat stien og området, hvilket desværre resulterede i flere tragiske dødsfald, som fik området totalt lukket i 2001.

Efter mange års arbejde kunne man dog genåbne den nu meget mere sikre vandresti i 2015 for turister og lokale, som gerne vil prøve at gå på nu en af verdens smukkeste vandreture.

Over 1000 mennesker går gennem kløften hver dag, og hvis du har lyst, har du også mulighed for at gå de godt otte km på El Caminito del Rey.

Køb billetter til Caminito del Rey her.

Se en video fra Caminito del Rey herunder – rejseguiden til Malaga fortsætter under videoen:

Færgetur til Tanger – oplev Marokko på endagstur

tanger udflugt


Når du er på Solkysten, er du også meget tæt på Gibraltarstrædet og dermed også Marokko og storbyen Tanger. Så hvorfor ikke udnytte lejligheden og tage på en heldagsudflugt til den marokkanske havneby med afgang fra Costa del Sol.

Du vil blive hentet med bus, og færgebilletten tur/retur til Tanger er med i prisen.

  • Fra afgang til hjemkomst er der omkring 12 timer, så det er bestemt en heldagsoplevelse.

Turen med færgen over Gibraltarstrædet tager omkring en time hver vej. På den måde får du mulighed for at opleve to lande på en og samme ferie – tre hvis du også tager en tur forbi Gibraltar, som jeg også kommer ind på lidt senere.

I Tanger vil du få mulighed for at opleve flere markeder, Guldsmedgaden, slangetæmmere, medinaen og kasbahen, og du vil komme på sightseeing tur i bus, få mulighed for at ride på kamel og meget andet.

En utrolig oplevelse meget tæt på Malaga.

Bestil dine billetter til heldagsudflugten hjemmefra her.

Bliv klogere på Tanger her:

Granada – besøg den historiske bjergby tæt på Malaga

granada slot


Omkring Malaga ligger der utroligt mange smukke og spændende byer, som i den grad er værd at besøge, når du alligevel er i Malaga.

Malaga er i sig selv også en utrolig flot og indbydende by, men når du nu er i Andalusien, er det jo oplagt at se så meget af området som muligt.

En af de byer, du bør overveje at sætte tid af til at besøge, er uden tvivl Granada, som ligger ved foden af det eventyrlige og mytiske Sierra Nevada, godt og vel 150 km fra selve Malaga.

Da byen gennem tiden er blevet hersket af både muslimer, jøder og kristen, har det efterladt en enorm kulturel rigdom i Granada, som gør det til en af  Spaniens mest interessante byer at gå på opdagelse i.

Hvis du tager dertil, har du bl.a. mulighed for at opleve de smukke haver ved slottet Generalife, eller hvad med Alhambra borgen, som siden 1984 har stået på UNESCOs verdensarvliste?

Du vil i hvert fald få en på opleveren, hvis du vælger at gå på opdagelse i Granada.

Kom til Granada og se Generalife og Alhambra slottet med billetter her.

BioParc Fuengirola – seværdighed tæt på Malaga for børn

bioparc fuengirola


Ikke langt fra Malaga finder du Fuengirola – en mindre by langs vandet, der blandt andet byder på en fantastisk strand og en utrolig hyggelig strandpromenade. Men der er også en anden ting, du kan opleve, når du er i Fuengirola. Nemlig BioParc Fuengirola.

Du finder mange af de samme dyr, som du vil kunne støde på i mange andre zoologiske haver, men den er bare indrettet og bygget så anderledes og med fokus på at genskabe dyrenes ellers vante miljø, uanset om de kommer fra Afrika, Asien eller Sydamerika.

Parken er en fantastisk destination for hele familien, og Fuengirola ligger kun små 35 km fra Malaga, så det er helt klart en af de nærmere oplevelser.

Sig hej til chimpanserne, flamingoerne og krokodillerne, når du inviterer hele familien med i den flotte og spændende dyrepark BioParc Fuengirola. 

Bestil dine billetter til BioParc Fuengirola her.

Gibraltar – oplev et af Europas mindste lande tæt på Malaga

Hvis du har mod på en anden udflugt til et andet land, der er lidt tættere på end Marokko, bør du tage turen syd mod Gibraltar. Køreturen er ikke særlig lang, og det er en fantastisk oplevelse, som Spanien har lige i baghaven.

I Gibraltar finder du en lang række seværdigheder, og hvis du har tid til det, er det bare med at få set dem alle sammen.

Først og fremmest bør du ikke snyde dig selv for at hilse på gibraltaraberne, eller berberaberne som de egentlig hedder. Foruden Algeriet og Marokko, er Gibraltar det eneste sted, hvor du kan finde dem vilde – og det eneste sted i Europa hvor du finder vilde aber.

Du finder dem på Gibraltarklippen, som også er en fantastisk oplevelse i sig selv.

Klippen er den ene del af Herkules’ Søjler, som sammen med Monte Hacho på den anden side af vandet er rammerne for Gibraltarstrædet.

Besøg også kalkstenshulen Skt. Michaels Grotte, Det Mauriske Slot eller Gibraltar Botaniske Have. Alt sammen kan du sagtens nå at opleve på en enkelt dag. 

Book billetter til at opleve Gibraltar, Puerto Banús og Marbella her.

Museo Picasso Malaga – en seværdighed for de kunstinteresserede

picasso museum malaga


Hvis du ikke er interesseret i at køre hele Andalusien tyndt, kan du også sagtens finde spændende oplevelser i Malaga. En af dem kunne eksempelvis være Museo Picasso Malaga.

Pablo Picasso blev født i Malaga, så da muligheden for at åbne et Picasso museum kom i 2003, blev planen hurtigt realiseret.

Det kunne bl.a. lade sig gøre fordi medlemmer af Picasso-familien valgte at donere næsten 300 værker til museet. På museet finder du alt fra malerier og tegninger til keramik, skulpturer og grafiske værker fra kunstneren selv.

Mange af disse værker er en del af den permanente udstilling, men der kan fra tid til anden komme særudstillinger, som er værd at holde øje med, hvis du skulle være så heldig at være i byen på samme tid, som der er særudstilling på museet.

Museet byder også på en lille café, hvor du kan købe dig en forfriskning, når du har været rundt på museet.

Bestil hjemmefra og få entré samt audioguide med i prisen.

Alcazaba – must see seværdighed i MalagaDa maurerne regerede i Andalusien, lå de bestemt ikke på den lade side, når det kom til at opføre store bygningsværker – mange som stadig er bevaret og ikke mindst velbesøgt den dag i dag. Og den imponerende samt enorme fæstning Alcazaba i Malaga ligger højt på listen over populære mauriske bygningsværker.

Alcazabaen giver dig et vidunderligt indblik i, hvad vores forfædre var i stand til at bygge for mere end 1000 år siden. Du vil uden tvivl få følelsen af at træde ind i en helt anden verden, når du bevæger dig igennem fæstningens enorme porte.

Inde i fæstningen kan du blandt andet nyde synet af de frodige og velholdte haver, der især tager sig godt ud i det sene forår, eller den tidlige sommer, når alle blomsterne springer ud.

Der er i alt tre haver inden for fæstningens mure, som du kan vandre rundt i.

Snyd heller ikke dig selv for den fantastiske udsigt, du har fra Torre de Maldonaldo, som er et af de i alt 100 tårne, der var en del af Alcazabaen. 

Læs mere om Malagas gamle by på denne rejseblog.

Malaga Katedral

katedralen i malaga


Santa Iglesia Catedral Basílica de la Encarnación, eller det mere mundrette Malaga Katedral, er en af de historiske smukke seværdigheder, du bør finde tid til at se, når du er i Malaga.

Katedralen har også kælenavnet Den Lille Enarmede Dame, og du finder den centralt i byen, hvor den i prompt og pragt stolt står og tårner sig op som en af byens vigtigste vartegn.

Katedralen skulle oprindeligt være bygget med to tårne, men tårn nummer to blev aldrig bygget færdig, og dermed endte katedralen med sit meget passende kælenavn.

Da maurerne herskede over byen, hvor de bl.a. byggede Alcazaba, stod der en stor moské på stedet, men fra 1528 begyndte man opførelsen af den store romersk-katolske katedral, der først stod færdig over 250 år senere, nemlig i 1782.

Om søndagen er der gratis adgang til kirken, mens det ugens øvrige dage koster fem euro at komme ind i katedralen.

Gibralfaro – fantastisk udsigt over Malaga

Højt hævet over det mauriske fort Alcazaba kan du set et måske endnu mere imponerende bygningsværk, nemlig en af byens stoltheder Gibralfaro. Borgen, eller slottet, betyder så meget for byen, at det bl.a. spiller en central rolle i byens byvåben og flag.

I og med at det ligger tæt ved Alcazaba, er det oplagt at tage begge seværdigheder på den samme dag. Borgen kan dateres helt tilbage til 900-tallet, men det er løbende blevet forstærket og forbedret gennem de følgende par hundrede år.

Det kan være en længere tur at gå hele vejen op til Gibralfaro, men det er i den grad turen værd. Er du dårligt gående, kan det anbefales at booke en taxa eller hoppe på en turistbus og blive kørt derop.

Fra borgens mure finder du en fantastisk udsigt over byen, herunder eksempelvis katedralen eller Plaza de Toros. Udsynet er også så godt, at du på en klar dag kan se hele vejen over Middelhavet til Marokko.

Ikke så mærkeligt t bjerget blev brugt som udkigspost før, at der blev bygget et slot deroppe.

Tivoli World – seværdighed i Malaga for hele familienIndtil videre har vi rundet en masse fantastiske og historiske seværdigheder i Malaga samt det øvrige Andalusien. Men for at ferien også skal være sjov for de mindste i familien, tager vi lige et par anbefalinger til de mindste også. Et af de steder i nærheden af Malaga, hvor du kan tage hele familien med til, er forlystelsesparken i Tivoli World.

  • Parken ligger små 25 km nede af kysten ved feriebyen Benalmadena.

Målt på forlystelser minder Tivoli World meget om de forlystelsesparker som Tivoli eller Bakken, som vi har herhjemme.

Der er masser af rutschebaner, karruseller, frit fald tårne og en masse andet. I Tivoli World gør de også meget ud af at lave arrangementer i løbet af sæsonen. Det kan være alt fra live musik og teater til flamenco, motorcross, wild west shows, samt en masse shows for børn.

Parken har åbent fra marts til oktober, og det koster otte euro at komme ind. Dertil kan købes turpas for yderligere 15-25 euro, alt afhængig hvor mange af forlystelserne du vil have adgang til.

Aqualand Torremolinos – kæmpe vandland

aqualand torremolinos


Er I mere til vandrutschebaner end almindelige rutschebaner, bør I overveje at tage til Aqualand Torremolinos i stedet for Tivoli World.

Torremolinos ligger endnu tættere på Malaga end Benalmadena, så det tager under 30 minutter at køre fra Malaga til det store vandland.

Skal du købe billetter til hele familien, kan det være en rigtig god ide at købe dem online i stedet for i døren, hvis du har mulighed for det, da du sparer fire euro pr. billet, hvis du køber dem på nettet. Bemærk at du selv skal printe billetterne, hvis du køber dem online.

Sæsonen varer til og med 29. september, og hvis vandet skal være behageligt nok, kan det anbefales at tage til Aqualand i juli eller august. Vandlandet er den perfekte attraktion for hele familien, da der er noget for enhver smag.

Der er lodrette vandrutschebaner til vovehalsene, kæmpe børnepools med masser af børneaktiviteter for de mindste samt almindelige bassiner til dem, der bare gerne vil have en rolig tur i vandet.

Der er også masser af muligheder for at købe mad og drikke, så det er det perfekte sted til en heldagsudflugt.

Tag afsted i god tid, så I kan få så mange timer i Aqualand som overhovedet muligt.

Crocodile Park – kom helt tæt på krokodiller

crocodile park malaga


Hvis du ikke er bange af dig, kan du også overveje at køre en tur til den store Crocodile Park, som du også finder i Torremolinos – samme by som bl.a. Aqualand. Crocodile Park er, som navnet også indikerer, en park fyldt med krokodiller.

De frygtindgydende væsener har du altså mulighed for at komme helt tæt på, hvis du vel og mærke tør. Du kan se krokodiller i mange zoologiske haver og dyreparker rundt omkring i verden, men det er utrolig få steder, hvor du kan se så mange på et og samme sted.

Under dit besøg i parken har du bl.a. mulighed for at se, når dyrene bliver fodret, hvilket virkelig vækker de store skabninger til live.

Crocodile Park har åbent året rundt, og du kan eventuelt kombinere det med en tur i Aqualand, som du finder lige ved siden af.

Så længe du bare lige husker, hvor du skal og absolut IKKE skal hoppe i vandet 😀

El Pimpi – perfekt oplevelse for ‘foodies’ i Malaga

god mad malaga


Her til sidst vil jeg også lige anbefale dig et sted, hvor du kan få stillet din gastronomiske trang. Når du er i Malaga, må du simpelthen ikke gå glip af en tur på El Pimpi.

Her finder du et kæmpe udvalg til både ganen og ikke mindst maven. El Pimpi dækker over både en bar, tapasbar, vinkælder og fiskerestaurant.

Det har i mange år været mødestedet for masser af byens kulturpersonligheder, politikere, forfattere samt tusindvis af byens øvrige borgere.

Her er der også tit kulturelle arrangementer i form af musik, dans, oplæsning, debataftener og meget andet. Det kan eksempelvis anbefales at prøve El Pimpi’s tapasmenu, hvor du finder over 70 forskellige retter at vælge imellem.

Har du mere bare lyst til at nyde et godt glas vin, kan du sætte dig på terrassen med en af byens egne druer, mens du nyder udsigten til det gamle romerske teater eller det mægtige Alcazaba.

Med stedets renommé kan du godt forberede dig på, at der er mange mennesker og rift om pladserne på denne skønne perle i hjertet af Malaga.

Jeg håber, at du kunne bruge denne guide til seværdigheder i Malaga og på Solkysten generelt.

Denne rejseguide er skrevet af Sander, der er Rejsekris’ faste skribent af rejseguides til danskernes yndlingsrejsemål.

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler