Fra Paris Charles de Gaulle til Centrum

ParisJeg var for et par uger siden på storbyferie i Paris og vil lige hurtigt nedfælde, hvordan man kommer fra Charles de Gaulle lufthavnen til centrum af Paris. Det er nemlig super simpelt! 

Det er naturligvis muligt at tage busser og taxa fra lufthavnen, men personligt bryder jeg mig ikke om busser (de er så upålidelige) og taxa koster mindst 50 euro (har jeg læst mig til), så toget er, i mine øjne, den klart bedste mulighed.

Fra Charles de Gaulle skal du tage RER B toget, der kører hele vejen gennem Paris – det er rimelig fantastisk, at man har flere valgmuligheder (og ikke blot én som f.eks. når man skal til London fra Stansted). Det koster 10 euro at komme fra Charles de Gaulle til centrum af Paris. Togbilletterne kan købes fra maskiner ved perronen ligesom vi kender det i Danmark, det er super nemt.

Første stop inde i Paris, hvor man kan skifte og tage metroen, er den store Gare du Nord banegård. RER B toget stopper desuden på disse stationer i Paris:

Châtelet les Halles, St Michel/Nôtre Dame, Luxembourg, Port Royal, Denfert-Rochereau & Cité Universitaire. 

Her er et kort over metroen, så du kan se, hvor det giver bedst mening at stå af RER toget (og køre videre til dit hotel i Paris med metroen) – du kan naturligvis også blot praje en taxa, når du står af RER toget tæt på hotellet. Klik på billedet og se det i stor størrelse.

paris metro kort

Det er vitterligt nemt at komme fra Charles de Gaulle til centrum af Paris. Turen tager, afhængig af hvor du står af, 25-35 minutter.

Når du har fået styr på din rejse fra lufthavnen til Paris, kan du begynde at planlægge, hvad tiden skal gå med i den franske hovedstad. Jeg anbefaler at tage et kig på Get Your Guide’s oversigt over Paris. Der kan man booke alt fra bådture på Seinen til busture i Paris og f.eks. specielle billetter til Eiffeltårnet, hvor man springer køen over.

Du kan også læse hele min store guide til seværdigheder i Paris her.

God tur! 🙂

Kristoffer Føns

Kristoffer Føns

Jeg er ekspert i rejser til London & har en bred viden om rejser til mange andre europæiske storbyer. Her på Rejsekris.dk blogger jeg om mine egne rejser og forsøger at give mine bedste tips videre. Du kan støtte mit arbejde ved at booke din næste rejse (f.eks. flybillet & hotel) via et link på min liste her.

8 kommentarer

 • Karen

  Hejsa.
  Vi rejser til Paris på søndag og flyver til Charles de Gaulle, og vi vil gerne tage toget RER B tog til centrum. Vi har købt en 3 dages Visite Paris billetter (1-3 zoner). Da Charles de Gaulle lufthavnen ligger i zone 5, så vi er i tvivl om, hvordan vi køber billetter til zone 4 og 5. Kan du hjælpe os med det ? Tak 🙂

  august 7, 2015 at 7:47 pm
  • Kristoffer Føns
   Rejsekris

   Hej Karen

   Beklager virkelig, at jeg ikke fik svaret jer på denne – jeg har været på familiebesøg med begrænset internetadgang. Håber at I fandt ud af det og at I havde en god tur til Paris.

   Umiddelbart vil jeg mene, at det kunne løses ved at købe x-antal 1-zones billetter, men skriv gerne, hvad I endte med at gøre.

   august 10, 2015 at 10:47 am
 • Susanne Christensen

  Hej Kristoffer
  Jeg har fundet din hjemmeside og har haft god brug af den her nu hvor vi skal en tur til Paris i næste weekend. Jeg vil jo gerne tage toget og metro som du anbefaler fra lufthavnen, men jeg finder kun “The Paris Pass” som vil koste os 2.730,- for 4 dage – har du et link til et lidt billigere transport mulighed? På forhånd tak, mvh/Susanne

  januar 15, 2016 at 9:06 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Susanne

   Lige netop, når turen går til Paris så plejer jeg bare at købe billetterne til toget, når jeg ankommer i lufthavnen. Ved “stationen” i Charles de Gaulle kan man købe diverse togbilletter. Kan anbefale Paris Visité kortet, som hvis du køber til zonerne 1-5 også dækker lufthavnen.

   God tur til Paris 🙂

   januar 15, 2016 at 10:40 am
 • Josefine

  Hej! Min kæreste og jeg skal på endagstur til Paris (vi mellemlander i CdG og har 12,5 timer), og tænkte om du kunne svare på hvor hyppigt RER B kører, og om man kan købe tur/retur i lufthavnen (så den del er klaret)? Vi skal afsted d. 2. januar, jeg går ud fra at RER B ikke er sæsonbetinget? Tak for hjælpen!

  august 15, 2016 at 10:46 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Josefine

   De kører meget hyppigt! Officielt skrives der hvert 10.-20. minut, men i praksis, så kan der godt være ganske få minutter mellem togene. I skal således ikke bekymre jer om hverken at komme fra eller til Charles de Gaulle.

   RER B er ikke sæsonbetinget, men der kan dog naturligvis være sporarbejde (har jeg ikke selv oplevet dog).

   Man kan godt købe en returbillet i automaten, men i praksis får man dog bare to enkeltbilletter til samme pris (10 euro pr billet så 20 euro for en ‘retur’). Så er det dog gjort og man skal ikke bekymre sig om det, når turen går retur til Charles de Gaulle 🙂

   God tur!

   august 16, 2016 at 9:04 am
 • Abbas Doroudian

  Hej
  Jeg vil gerne ved , hovrdan jeg kommer billge fra Paris CDG lufthavn til Hotel Source ?
  Tak på forhånd .

  november 14, 2016 at 9:00 pm

Skriv en kommentar