Udsigt fra Sacre Coeur

Rejsekris i Paris!

Her i slutningen af februar tog jeg konen under armen og fløj et smut til Paris. Første gang jeg besøgte Paris var i 1997, hvor jeg så Tour de France enkeltstarten udenfor Disney Land (jep, det var den etape, hvor Riis smed sin cykel). Det var derfor tiltrængt med et nyt besøg i den by, der så ofte omtales som en af verdens smukkeste.

Torsdag-søndag i Paris

Min kæreste og jeg havde booket en ferielejlighed via AirBnb. Hvis du ikke kender Airbnb, så er det kort & godt et website i stil med Hotels.com, dog er det ferielejligheder og private værelser, der kan bookes via Airbnb. Jeg har brugt servicen flere gange, bl.a. i London og Berlin, og er virkelig kæmpe fan! Det er så meget sjovere at bo i en decideret ferielejlighed, hvor man selv kan lave mad og bevæge sig lidt rundt, i forhold til at bo på et hotelværelse.

Hvis du vil tjekke Airbnb ud, kan du bruge mit link – så får du 173 kr indsat på din konto helt gratis (og det samme får jeg, så det er jo win/win). Klik her og få 173 kr til din første overnatning med Airbnb.

Nå men, vi havde en super fin lille ferielejlighed i Paris ved Place d’Italie, som ligger lidt uden for centrum af byen, men stadig kun f.eks. 10 minutters kørsel med metroen til Notre Dame, der forresten i den grad er et besøg værd – her lyver guidebøgerne ikke, det er en fed seværdighed i Paris.

Seværdighed i Paris, Notre Dame

Paris er stor!

Det er et udsagn, der ikke siger så meget og der er gået kliche i den, men Paris er virkelig noget for sig. Der er fantastisk mange forskellige metro-linjer og stationer, som gør det nemt at komme omkring i byen.

Vi købte et 3 dages kort, så vi ikke skulle koncentrere os om at købe billetter hele tiden. Det kan jeg anbefale alle, der besøger byen og gerne vil nå rundt til forskellige seværdigheder.

Jeg brugte denne glimrende app til at finde rundt i byen med offentlig transport. Det er skønt, når man blot skal indtaste afgangsstation og destination, hvorefter hele ens rute bliver udregnet. Dog kræver den slags en del strøm!

Husk din oplader, når du går fra lejligheden/hotellet i Paris!

Eksempelvis er der et stykke op til Montmartre, hvor Sacre Coeur troner – og den berømte flotte udsigt over Paris er at finde. Se bare her:

Montmartre Paris udsigt

Netop Montmartre var nok mit yndlingsområde i Paris, selvom det er svært at udvælge et – hele byen er ganske enkelt spækket med bygninger, der i København får en til at stoppe op og kigge.

Bare det at gå rundt i Paris er en oplevelse i sig selv – jeg ved udmærket godt, at det er en slidt kliche og jeg havde overvejet hjemmefra, hvorvidt det nu også kunne være rigtigt. Jeg blev dog godt og grundigt blown away af Paris.

Der vil komme et længere indlæg med tips storbyferien og seværdigheder i Paris.

I skrivende stund overvejer jeg at pakke rejsetasken og smutte afsted igen allerede i maj eller juni – en storbyferie, hvor man lander torsdag aften og skal hjem søndag middag er ganske enkelt for kort, når destinationen hedder Paris.

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne booking-portal med prisgaranti og gode rabatter
  • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.