Den hurtige fodboldguide til London


London er en af de mest populære storbyer i verden at tage til for at opleve live fodbold. London er særlig attraktiv for danskere, pga. den korte afstand og de mange billige flybilletter. Vi giver dig her en hurtigt guide til London som fodboldby. 

Hvilke klubber kan jeg se?

London har flere professionelle fodboldklubber end nogen anden storby i verden. Måske netop derfor er den så populær som fodboldby for turister. Ikke mindre end 10 London-klubber, spiller i en af de to bedste ligaer i England, Premier League og The Championship. Klubberne fordeler sig således:

Planlægger du din tur til London i sidste øjeblik? 🇬🇧

Her er et par af de bedste ting at lave, hoteller og andre tips til din rejse til London.

🎡 Top Aktiviteter & Ture:

1. Besøg det imponerende Harry Potter Studios (husk at booke billetter i god tid, da de altid bliver udsolgt)
2. Tag en tur rundt i London Eye (jeg anbefaler fast-track billetter for at undgå køen)
3. Oplev en musical i West End (se spilletider og køb billetter her)
4. Tag på bådtur på Themsen og se London fra sø-siden
5. Oplev mere af England med en dagstur til Stonehenge, Windsor & Bath

🛌 Bedste Hoteller:

1. The Savoy er et af byens bedste og mest kendte luksushoteller
2. Sea Containers og Canopy by Hilton er begge 5-stjernede hoteller, der ofte kan bookes til en fin pris
3. Park Plaza Westminster Bridge er et godt, familievenligt hotel få meter fra London Eye
4. Zedwell Piccadilly Circus er et ekstremt billigt hotel uden den store komfort, men lige i hjertet af London

Premier League: Chelsea FC, Arsenal FC, Tottenham Hotspur, West Ham, Queens Park Rangers og Crystal Palace.

The Championship: Fulham FC, Charlton Athletic, Millwall FC og Brentford FC.

Hvordan får jeg fodboldbilletter?

Første spørgsmål til rejseplanlægningen. At skaffe fodboldbilletter. Det billigste – men ikke altid det nemmeste – er at købe billetter via klubbernes hjemmesider. På den måde får du de billigste billetter. ‘Billigt’ altså efter engelske forhold. Det er nemlig relativt dyrt, at gå til fodbold London – ihvertfald hvis du vil se en de store klubber.

De fire største klubber i London er uden tvivl Chelsea, Arsenal, West Ham og Tottenham, derfor er disse klubber også de sværeste at få billetter til, mens de øvrige klubber er lidt nemmere og noget billigere. Billetter til de store klubber, koster via deres eget billetsalg fra 300-800 kr., alt efter hvilken modstander de spiller mod og hvor på stadion du vil sidde.

En alternativ måde at komme til fodbold i London på, er ved at benytte et af de mange rejsebureauer, som har specialiseret sig i at arrangere fodboldrejser. Her køber du typisk en samlet pakkerejse, hvor kampbillet og hotel er inklusiv.

Flybillet kan ofte tilkøbes til rejsen eller også sørger du selv for fly. Fordelen ved at benytte et rejsebureau er, at det kan være muligt at få billetter til udsolgte kampe og så slipper du for alt besvær med at købe billetter selv. Derudover er rejsen inkl. hotel, hvilket du så også slipper for at booke selv. Den samlede pris kan blive lidt højere end hvis du selv bestiller alt selv.

Læs også guiden til seværdigheder i London.

Hvordan får jeg billige flybilletter?

Først og fremmest er London en af de meget billige storbyer at flyve til fra Danmark og især fra København. Måske også derfor er byen så populær generelt blandt os danskere. Mange tager ofte en weekendtur til London, for at nyde nogle af de mange oplevelser byen byder på. En fodboldweekend kan således nemt kombineres med andre oplevelser som f.eks. museumsbesøg, musicals i West End, nyde solen i Hyde Park, gå på loppemarked på Portobello Road eller pubcrawl på byens tusindvis af pubber. Alt efter selskabet og dit temperament har London en masse at byde på.

Til at danne dig et hurtigt overblik, over hvad det cirka koster at flyve til London fra Danmark er her samlet en række vejledende flypriser på en weekend (fredag-søndag) tur-retur.

Priser på flybillet til London

Fra København: 250-800 kr. (Direkte med RyanAir, EasyJet eller Norwegian)

Fra Aalborg: 1.000-1.5000 kr. (1 stop/direkte med RyanAir, SAS eller Norwegian)

Fra Billund: 700-1.200 kr. (Direkte med RyanAir)

Hvordan finder jeg et hotel?

London er med 8,6 mio. indbyggere den tredjestørste by i Europa efter Istanbul og Moskva. Geografisk er den også relativ stor og opdelt i mange vidt forskellige bydele og områder. Der er rigtigt mange hoteller i London og ifølge Euromonitor International, besøger over 15 mio. turister hvert år byen, hvilket i øvrigt gør London til den mest besøgte turistby i Europa, foran Paris, Istanbul og Rom.

Er du i London for at se fodbold, som det primære formål, kan det være en god idé, at bo tæt på den klub du skal se. Simpelthen fordi byen geografisk er stor og det kan tage en del tid at komme gennem byen, både med taxa og i ‘tuben’. For at hjælpe dig lidt på vej, får du her et overblik over hvilke bydele de forskellige klubber ligger i.

Vestlondon

 • Chelsea FC (Bydel: Fulham)
 • Fulham FC (Bydel: Fulham)
 • Brentford FC (Bydel: Brentford/Hounslow)
 • Queens Park Rangers (Bydel: Shepherd’s Bush)

Nordlondon

 • Tottenham Hotspur (Bydel: Tottenham)
 • Arsenal FC (Bydel: Islington/Highbury)

Østlondon

 • West Ham United (Bydel: Upton Park/Newham)

Sydlondon

 • Millwall FC (Bydel: New Cross/Lewisham)
 • Crystal Palace (Bydel: South Norwood/Croydon)
 • Charlton Athletic (Bydel: Charlton)

Bemærk, at ikke alle bydele er lige velegnede for turister og der er heller ikke nødvendigvis hoteller tæt på alle stadions. Især områderne omkring Chelsea og Fulham har mange hoteller. Disse to klubber er også de mest centralt placerede.

Læs mere om hvordan du finder et billigt hotel i London her.

 • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler