Fra Paris Charles de Gaulle til Centrum – Lufthavnstransport i Paris

ParisJeg var for et par uger siden på storbyferie i Paris og vil lige hurtigt nedfælde, hvordan man kommer fra Charles de Gaulle lufthavnen til centrum af Paris.

Det er nemlig super simpelt! 

Det er naturligvis muligt at tage busser og taxa fra lufthavnen, men personligt bryder jeg mig ikke om busser (de er så upålidelige) og taxa kan hurtigt blive dyrt, så toget er, i mine øjne, den klart bedste mulighed.

Taxa fra Charles de Gaulle til centrum – book hjemmefra

Opdateret 2020: 

Det er nu muligt at pre-booke en taxa hjemmefra, hvor man kender prisen og dermed ikke kan blive narret af de (til tider) upålidelige taxa-chauffører i Paris. Det er via Welcome Pickups som jeg samarbejder med og selv har brugt med stor succes flere steder i Europa.

Så hvis du gerne vil direkte fra lufthavnen til hoteldøren, så kan det altså nu lade sig gøre på en tryg og nem måde.

Jeg tjekkede lige prisen for en tur fra Charles de Gaulle til Chatelet Les Halles i centrum af Paris – det ville koste 67 euro.

Tjek priser og book din bil her.

Jeg anbefaler dog fortsat toget, hvis du blot vil så billigt og hurtigt fra Charles de Gaulle til centrum af Paris som muligt…

Tog fra lufthavnen til Paris – nemt og billigt

paris
Fra Charles de Gaulle skal du tage RER B toget, der kører hele vejen gennem Paris – det er rimelig fantastisk, at man har flere valgmuligheder (og ikke blot én som f.eks. når man skal til London fra Stansted).

Det koster 10 euro at komme fra Charles de Gaulle til centrum af Paris.

Togbilletterne kan købes fra maskiner ved perronen ligesom vi kender det i Danmark, det er super nemt.

Første stop inde i Paris, hvor man kan skifte og tage metroen, er den store Gare du Nord banegård. RER B toget stopper desuden på disse stationer i Paris:

 • Châtelet les Halles
 • St Michel/Nôtre Dame
 • Luxembourg
 • Port Royal
 • Denfert-Rochereau
 • Cité Universitaire. 

Her er et kort over metroen, så du kan se, hvor det giver bedst mening at stå af RER toget (og køre videre til dit hotel i Paris med metroen) – du kan naturligvis også blot praje en taxa, når du står af RER toget tæt på hotellet.

Klik på billedet og se det i stor størrelse.

paris metro kort

Det er vitterligt nemt at komme fra Charles de Gaulle til centrum af Paris. Turen tager, afhængig af hvor du står af, 25-35 minutter.

Når du har fået styr på din rejse fra lufthavnen til Paris, kan du begynde at planlægge, hvad tiden skal gå med i den franske hovedstad.

Jeg anbefaler at tage et kig på Get Your Guide’s oversigt over Paris. Der kan man booke alt fra bådture på Seinen til busture i Paris og f.eks. specielle billetter til Eiffeltårnet, hvor man springer køen over.

Du kan også læse hele min store guide til seværdigheder i Paris herog min guide til hoteller i Paris.

God tur! 🙂

Kristoffer Føns

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk blogger jeg om mine egne rejser og forsøger at give mine bedste tips videre. Du kan støtte mit arbejde ved at booke din næste rejse (f.eks. flybillet & hotel) via et link på min liste her. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.

16 kommentarer

 • Karen

  Hejsa.
  Vi rejser til Paris på søndag og flyver til Charles de Gaulle, og vi vil gerne tage toget RER B tog til centrum. Vi har købt en 3 dages Visite Paris billetter (1-3 zoner). Da Charles de Gaulle lufthavnen ligger i zone 5, så vi er i tvivl om, hvordan vi køber billetter til zone 4 og 5. Kan du hjælpe os med det ? Tak 🙂

  august 7, 2015 at 7:47 pm
  • Kristoffer Føns
   Rejsekris

   Hej Karen

   Beklager virkelig, at jeg ikke fik svaret jer på denne – jeg har været på familiebesøg med begrænset internetadgang. Håber at I fandt ud af det og at I havde en god tur til Paris.

   Umiddelbart vil jeg mene, at det kunne løses ved at købe x-antal 1-zones billetter, men skriv gerne, hvad I endte med at gøre.

   august 10, 2015 at 10:47 am
 • Susanne Christensen

  Hej Kristoffer
  Jeg har fundet din hjemmeside og har haft god brug af den her nu hvor vi skal en tur til Paris i næste weekend. Jeg vil jo gerne tage toget og metro som du anbefaler fra lufthavnen, men jeg finder kun “The Paris Pass” som vil koste os 2.730,- for 4 dage – har du et link til et lidt billigere transport mulighed? På forhånd tak, mvh/Susanne

  januar 15, 2016 at 9:06 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Susanne

   Lige netop, når turen går til Paris så plejer jeg bare at købe billetterne til toget, når jeg ankommer i lufthavnen. Ved “stationen” i Charles de Gaulle kan man købe diverse togbilletter. Kan anbefale Paris Visité kortet, som hvis du køber til zonerne 1-5 også dækker lufthavnen.

   God tur til Paris 🙂

   januar 15, 2016 at 10:40 am
 • Josefine

  Hej! Min kæreste og jeg skal på endagstur til Paris (vi mellemlander i CdG og har 12,5 timer), og tænkte om du kunne svare på hvor hyppigt RER B kører, og om man kan købe tur/retur i lufthavnen (så den del er klaret)? Vi skal afsted d. 2. januar, jeg går ud fra at RER B ikke er sæsonbetinget? Tak for hjælpen!

  august 15, 2016 at 10:46 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Josefine

   De kører meget hyppigt! Officielt skrives der hvert 10.-20. minut, men i praksis, så kan der godt være ganske få minutter mellem togene. I skal således ikke bekymre jer om hverken at komme fra eller til Charles de Gaulle.

   RER B er ikke sæsonbetinget, men der kan dog naturligvis være sporarbejde (har jeg ikke selv oplevet dog).

   Man kan godt købe en returbillet i automaten, men i praksis får man dog bare to enkeltbilletter til samme pris (10 euro pr billet så 20 euro for en ‘retur’). Så er det dog gjort og man skal ikke bekymre sig om det, når turen går retur til Charles de Gaulle 🙂

   God tur!

   august 16, 2016 at 9:04 am
 • Abbas Doroudian

  Hej
  Jeg vil gerne ved , hovrdan jeg kommer billge fra Paris CDG lufthavn til Hotel Source ?
  Tak på forhånd .

  november 14, 2016 at 9:00 pm
 • Sara

  Hej! Jeg står og skal til Paris i slut maj, og jeg kan få en flybillet kl 06.10 en søndag morgen, retur til DK. Hvordan ser det ud med toget RER og transport generelt, der tidligt om morgenen på en søndag? Kører den hele døgnet?

  Vh. Sara

  april 6, 2017 at 7:10 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Sara

   RER toget til Paris kører ikke, så du kan tage dette. Derudover kører de fleste busser til lufthavnen heller ikke på det givne tidspunkt (info her: http://www.ratp.fr/en/ratp/r_61839/roissy-charles-de-gaulle-airport/ )

   Jeg ville nok vælge at tage en taxa, hvor jeg fik den bestilt af personalet på hotellet. Det vil koste ca 50 euro, så vidt jeg kan læse mig frem til.

   Håber du får en god tur til Paris.

   april 7, 2017 at 9:42 am
 • Mette Steffensen

  Hejsa.
  Min mand, vores to børn og jeg rejser til Paris om en uge.
  Vi overvejer at tage RER toget fra lufthavnen til notre dame da vi skal bo i marais.
  Hvordan ser det ud med plads i toget? Kan man have bagage med og hvordan får jeg købt billeter i lufthavnen? Kan man bruge visa eller skal vi veksle til kontanter?
  Med venlig hilsen Mette

  april 27, 2017 at 10:12 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Mette

   RER toget er perfekt, når I skal bo i Marais. Jeg tog selv turen for et års tid siden, da jeg også skulle bo i det hyggelige Marais område, hvor jeg stod af på Chatelet Les Halles og derfra tog turen til mit hotel til fods. Det er super simpelt. I køber bare billetterne i automaterne i Charles de Gaulle lufthavnen, hvor man godt kan bruge VISA kort.

   Togene er ikke store, men man kan godt stuve noget bagage ind. Der kører så mange tog på strækningen, at de sjældent bliver fyldt helt op medmindre man er uheldig at ramme noget myldretid. Uanset hvad så ville jeg ikke bekymre mig for bagagen på turen.

   april 28, 2017 at 7:45 am
 • Connie

  Hej Chris
  Jeg skal mødes med min datter på
  Hotel
  Basss (Ex My Hotel In France Montmartre
  Jeg lander på Tirsdag d.13 juni kl.9 15 i CDS
  Kan du hjælpe mig? Og hvordan køber jeg billetten i lufthavn
  Mange tak på forhånd
  Vh Connie

  juni 10, 2017 at 2:22 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Connie

   Lækkert – det ligner, at det er et godt hotel og placeringen er i hvert fald fantastisk 🙂

   Jeg ville bare tage RER B toget til Gare du Nord (et af de første stop inde i selve Paris) og så gå til hotellet. Der er godt nok ca 2 kilometer, men alternativet er, at man skal ned og op af metroen for at tage 4 stop (til Blanche stationen) og det vil nok tage ca samme tid, da Gare du Nord er en pænt stor banegård 🙂 Alternativt vil en taxa ikke tage mange minutter eller koste særligt mange euro…

   Du køber bare billet til toget i automaten ved togstationen i Charles de Gaulle – den er på engelsk og tager VISA og lignende kort, så det er præcis ligesom at købe en togbillet i Danmark. Der er også informations-skranker, hvis alt går galt, så du kan spørge om hjælp – men det er altså ganske enkelt, så det er intet at bekymre sig om.

   Rigtig god tur til Paris!

   juni 13, 2017 at 8:38 am
 • Carina schreiner

  Hej
  Jeg skal til Paris 22/10 og lander kl 23. Hvad tid kører det sidste tog fra CDG mod Paris?
  Kh Carina

  oktober 2, 2017 at 8:08 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Carina

   Det sidste tog fra Charles de Gaulle lufthavn mod Paris kører kl 23:50, så det burde du kunne nå – omend der ikke er super meget tid til forsinkelser og/eller at vente på indchecket bagage.

   God tur til Paris.

   oktober 3, 2017 at 11:11 am

Skriv en kommentar