Berlin er en af de foretrukne byer, når vi danskere tager på storbyferie. For mig er den dog også byen, hvor jeg boede i halvdelen af 2012.

Derfor har jeg et ganske fint kendskab til eksempelvis offentlig transport i Berlin, der faktisk er ganske overskuelig, når man har de rette redskaber. Dem giver jeg dig her.

U-bahn, S-bahn og Tram

s bahn berlin
Det er de 3 umiddelbare muligheder, når man skal omkring med offentlig transport i Berlin. Personligt benyttede jeg mig af tram og u-bahn på daglig basis, da jeg skulle fra Prenzlauer Allee til Schönleinstrasse hver morgen, men det er en anden historie.

Ikke desto mindre blev jeg ret glad for den offentlige transport under mit ophold i Berlin – der er nemlig noget bedre styr på tingene end i f.eks. København.

Prisen er til at betale: typisk kan man få en billet, der gælder i de to inderste zoner (hvilket er rigeligt, hvis man ikke vil ud i de værste forstæder) til 2-3 euro.

Tip: køb Berlin WelcomeCard og spar penge!

Jeg anbefaler alle, der skal på storbyferie i Berlin at købe et såkaldt Berlin WelcomeCard. Med dette kort kan man rejse gratis overalt i Berlins AB (eller ABC) zone i enten 48 timer, 72 timer eller 5 dage.

Ikke nok med, at man kan bruge Berlins offentlige transport uden at skulle tænke over at købe billetter, så får man også rabat på over 200 forskellige seværdigheder i Berlin.

Du kan læse mere om Berlin WelcomeCard og købe det online ved at klikke her.

Både S-bahn, U-bahn og Tram er nemme at finde ud af og kan bruges jævnligt, når man skal rundt i Berlin, jeg fik dog faktisk aldrig brug for at tage med en bus – udover når der var sporarbejde.

Har du 27 minutter af dit liv, der bare skal bruges lige nu? Ta’ med S-bahn på tur 🙂

Mit bedste tip er at forberede dig før du tager på storbyferie i Berlin. Det gør du bedst ved at hente en eller flere apps til din smartphone. Jeg bruger iPhone, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig, hvis du er Android, Nokia eller Microsoft bruger, men der er nok at tage af.

På iPhone findes der en række rejse-apps, der hjælper folk rundt i mange forskellige storbyer.

Den hedder Ulmon Berlin og er endda gratis. Så skynd dig at hente den! Kort sagt hjælper den dig til en lang række klassiske rejse-app ting (restauranter, historie, seværdigheder etc), men det geniale ved Ulmon-apps er, at du kan få et kort, der viser hvor du er – uden at bruge data-roaming.

Til offentlig transport skal du dog hente Berlin Subway, der ligeledes er genial og ikke kræver internet-adgang. Her kan du indtaste, hvor du befinder dig og hvor du skal hen, hvorefter app’en viser dig, hvilken toglinje (det være sig u-bahn eller s-bahn) du skal tage.

Sindssygt brugbart, når man står på Alexanderplatz og skal til Friedrichsfelde Ost (det bør man i øvrigt aldrig gøre, medmindre man har et ærinde derude).

Kort over s-bahn/u-bahn

Hvis du henter de føromtalte applikationer vil du altid være udstyret med et kort over det offentlige transport-netværk i Berlin. Du kan dog også klikke på dette link og se det online.

Alternativt kan du navigere på nedenstående kort, hvor du også kan se diverse stationer.

Jeg håber, du kunne bruge min lille guide til transport i Berlin. Hvis du kunne, ville det da være fedt, hvis du lige delte artiklen eller smed en kommentar 🙂

Har du styr på overnatningerne? Hvis ikke, så tag et kig på dette indlæg om hoteller i Berlin. 

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Discovercars.com er det bedste sted at søge efter billeje. Der kan du sammenligne priser på billeje hos de bedste selskaber som Avis, Hertz, Europcar m.m..
  • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Flypenge.dk kan skaffe dig op til 4.500 kr i kompensation pr passager, hvis du har oplevet forsinket eller aflyst fly indenfor de sidste 3 år.

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.