Offentlig transport i Berlin – Priser, kort og app

offentlig transport i berlinBerlin er en af de foretrukne byer, når vi danskere tager på storbyferie. For mig er den dog også byen, hvor jeg boede i halvdelen af 2012. Derfor har jeg et ganske fint kendskab til eksempelvis offentlig transport i Berlin, der faktisk er ganske overskuelig, når man har de rette redskaber. Dem giver jeg dig her.

U-bahn, S-bahn og Tram

Det er de 3 umiddelbare muligheder, når man skal omkring med offentlig transport i Berlin. Personligt benyttede jeg mig af tram og u-bahn på daglig basis, da jeg skulle fra Prenzlauer Allee til Schönleinstrasse hver morgen, men det er en anden historie.

Ikke desto mindre blev jeg ret glad for den offentlige transport under mit ophold i Berlin – der er nemlig noget bedre styr på tingene end i f.eks. København. Prisen er til at betale: typisk kan man få en billet, der gælder i de to inderste zoner (hvilket er rigeligt, hvis man ikke vil ud i de værste forstæder) til 2-3 euro.

Tip: køb Berlin WelcomeCard og spar penge!

Jeg anbefaler alle, der skal på storbyferie i Berlin at købe et såkaldt Berlin WelcomeCard. Med dette kort kan man rejse gratis overalt i Berlins AB (eller ABC) zone i enten 48 timer, 72 timer eller 5 dage.

Ikke nok med, at man kan bruge Berlins offentlige transport uden at skulle tænke over at købe billetter, så får man også rabat på over 200 forskellige seværdigheder i Berlin.

Du kan læse mere om Berlin WelcomeCard og købe det online ved at klikke her.

Både S-bahn, U-bahn og Tram er nemme at finde ud af og kan bruges jævnligt, når man skal rundt i Berlin, jeg fik dog faktisk aldrig brug for at tage med en bus – udover når der var sporarbejde.

Har du 27 minutter af dit liv, der bare skal bruges lige nu? Ta’ med S-bahn på tur 🙂

Mit bedste tip er at forberede dig før du tager på storbyferie i Berlin. Det gør du bedst ved at hente en eller flere apps til din smartphone. Jeg bruger iPhone, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig, hvis du er Android, Nokia eller Microsoft bruger, men der er nok at tage af.

På iPhone findes der en række rejse-apps, der hjælper folk rundt i mange forskellige storbyer. Den hedder Ulmon Berlin og er endda gratis. Så skynd dig at hente den! Kort sagt hjælper den dig til en lang række klassiske rejse-app ting (restauranter, historie, seværdigheder etc), men det geniale ved Ulmon-apps er, at du kan få et kort, der viser hvor du er – uden at bruge data-roaming.

Til offentlig transport skal du dog hente Berlin Subway, der ligeledes er genial og ikke kræver internet-adgang. Her kan du indtaste, hvor du befinder dig og hvor du skal hen, hvorefter app’en viser dig, hvilken toglinje (det være sig u-bahn eller s-bahn) du skal tage. Sindssygt brugbart, når man står på Alexanderplatz og skal til Friedrichsfelde Ost (det bør man i øvrigt aldrig gøre, medmindre man har et ærinde derude).

Kort over s-bahn/u-bahn

Hvis du henter de føromtalte applikationer vil du altid være udstyret med et kort over det offentlige transport-netværk i Berlin. Du kan dog også klikke på dette link og se det online. Alternativt kan du navigere på nedenstående kort, hvor du også kan se diverse stationer.

Jeg håber, du kunne bruge min lille guide til transport i Berlin. Hvis du kunne, ville det da være fedt, hvis du lige delte artiklen eller smed en kommentar 🙂

Har du styr på overnatningerne? Hvis ikke, så tag et kig på dette indlæg om hoteller i Berlin. 

Kristoffer Føns

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk blogger jeg om mine egne rejser og forsøger at give mine bedste tips videre. Du kan støtte mit arbejde ved at booke din næste rejse (f.eks. flybillet & hotel) via et link på min liste her. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.

15 kommentarer

 • tina

  hej
  ved ikke endnu om det er brugbart, men det tror jeg helt sikkert det er 🙂 tak fordi du er sådan en person, der gider gøre livet lidt nemmere for andre
  vh
  tina krusøe

  januar 30, 2014 at 8:13 pm
  • Kristoffer Føns
   Rejsekris

   Hej Tina

   Mange tak for din kommentar, den er jeg glad for!

   Håber du kan bruge indlægget, når turen går til Berlin 🙂

   januar 30, 2014 at 9:26 pm
 • Per

  Hej

  Tusind tak for de gode apps, som hjælp os både med overblik, og med at finde et bestemt sted, da vi gæstede Berlin 20.-23. februar 2014.
  Og ja, Berlin er en dejlig rolig og nem by at færdes rundt i – kan anbefales.

  Mvh., Per

  marts 2, 2014 at 11:05 am
  • Kristoffer Føns
   Rejsekris

   Hej Per

   Tak for din kommentar. Det glæder mig, at I kunne bruge indlægget.

   marts 2, 2014 at 1:17 pm
 • anette

  Hej, min datter er en måned i Berlin med meget få penge, ved du om der findes der et månedskort til transport, evt. med ungdomsrabat eller lign.?

  marts 19, 2014 at 2:35 pm
 • Merete Andersen

  Hej
  Vi tager ti Berlin i 4 dage til sommer med 3 teenagere. Har kig på 2 ferielejligheder – den ene på Rudolf Schwarz Strasse og anden på Holzmarkstrasse. Er meget i tvivl om, hvad vi skal vælge. Hvad vil du foreslå ?
  Bolig skal være nemt udgangspunkt på diverse udflugter/seværdigheder.
  Hilsen Merete Andersen

  april 6, 2014 at 5:42 pm
  • Kristoffer Føns
   Rejsekris

   Hej Merete

   Ingen af de nævnte gader ligger i de allermest charmerende distrikter i Berlin. Ikke desto mindre grænser de begge op til, på hver sin måde, spændende områder.

   Den på Rudolf Schwarz Strasse vil være i mellem Prenzlauer Berg og Friedrichshain – begge kan nemt nås med Tram (sporvogn) fra Danziger Strasse. Her vil I også bo tæt på Volkspark Friedrichshain, der om sommeren er et fantastisk (og meget populært blandt de unge & hippe) sted at tage på picnic eller gå tur.

   Holzmarkstrasse er lang, men umiddelbart tættere på knudepunktet Alexanderplatz, hvorfra I har adgang til hele byen med offentlig transport. Her vil I nok opleve at bo lidt i ingenmandsland mellem Mitte og Friedrichshain, men ikke længere væk end, at I på 5 minutter i taxa er i enten de to føromtalte områder eller Kreuzberg. I er tæt på Spree, hvor der er mange lækre strandbarer om sommeren.

   Håber at du kan bruge det & får en god tur til Berlin.

   april 7, 2014 at 11:36 am
 • Jeanette

  Hej
  Superfedt at “støde på” din side, når man skal til Berlin. Jeg glæder mig til at benytte dine gode råd. Tak 🙂
  Vh Jeanette

  april 13, 2014 at 7:01 pm
 • Nina Berth

  Tak for brugbare oplysninger og jeg kan supplere med at både Ulmon Berlin og Berlin Subway kan downloades til Android også – og juhuu siger jeg så og glæder mig til min bryllupsrejse i næste uge.

  Kh Nina

  juli 28, 2015 at 3:13 pm
  • Kristoffer Føns
   Rejsekris

   Hej Nina 😀

   Super! Jeg glemmer nogen gange, at der også findes Android-bruger… 🙂

   Jeg håber, at I får en fantastisk bryllupsrejse til Berlin!

   juli 28, 2015 at 8:22 pm
 • Tina

  Hej Kris 😀
  Fedt at se du også er her. Du var en kæmpe hjælp da vi skulle til London sidste år, så ser frem til at bruge din viden om Berlin nu hvor vi planlægger tur der til i år.
  Hilsen Tina

  maj 27, 2017 at 11:52 am
 • Kate Frykman

  Hej Kris

  Hvor er det dejligt du har lavet denne hjemmeside. Virkeligt brugbar oplysning om app’S man kan hente ned, når man aldrig har været i Berlin.

  Jeg savner bare at vide, hvor stor er AB ZONEN og ABC ZONEN. Så vi ved hvilke berlinwelkomcard vi skal købe i Forhold til, hvor vi skal bo.

  Kan du hjælpe med det.

  Mvh Kate Frykman

  juni 3, 2018 at 8:49 am

Skriv en kommentar