Første rejse til Thailand – 9 ting der overraskede mig

fishermans village samui

I løbet af min en måneds rundrejse i Thailand skrev jeg løbende ned, hvad der overraskede mig ved landet. Jeg tænkte, at ligesindede der endnu ikke har været i Thailand, men planlægger en tur kan få noget ud af mine opdagelser.

Vi starter i Bangkok, der for mange er indgangsvinklen til en rejse i Thailand.

Kør kun taxa med taxameteret i Bangkok

Der er voldsomt mange taxaer i Bangkok og det er ekstremt billigt at køre taxa dér. Der er en lov om at de skal køre efter taxameteret, så hvis en chauffør giver en fast pris, så ved du, at du bliver snydt.

Luk døren og tag den næste taxa, der nok kommer forbi om få sekunder.

Læs også: stor rejseguide til Bangkok

Du kan bo som en konge i Bangkok

hotelbar i bangkok
En Singha i hotelbaren på The Berkeley.

Man kan virkelig leve som en konge i Bangkok – også når det kommer til overnatningen. Lav noget research hjemmefra og book et godt hotel i Bangkok.

Du kan også følge mine råd og læse guiden til hoteller i Bangkok 😉

Dér kan du bl.a. læse om The Berkeley, hvor vi boede et par nætter – det kan anbefales!

  • Jeg fik hjælp til min rejse af et dansk rejsebureau, der specialiserer sig i rejser til Asien. Du kan også få et gratis & uforpligtende tilbud på din rejse til Thailand – læs mere her (link åbner i nyt vindue).

Hav god tid i lufthavnen på vej hjem

Hvis du skal flyve hjem til Danmark fra Suvarnabhumi lufthavnen i Bangkok, så vær derude i god tid.

Vi blev overraskede over, hvor lang tid det tager at komme igennem først security og dernæst paskontrol, hvor man skal aflevere sit departure card.

Vi var i lufthavnen ca 2 timer før afgang og nåede alligevel kun lige at købe en kop kaffe og derefter gå direkte ombord på vores fly.

Læs min guide til transport fra Bangkok lufthavn til centrum.

Du får (måske) dårlig mave…

pad thai bangkok
Pad thai på et marked i Bangkok – jeg klarede frisag!

Jeg rejse rundt i en gruppe, hvor vi var fire personer. Tre fik dårlig mave med opkastning til følge – jeg selv klarede frisag.

Der er chance for en omgang dårlig mave, men min erfaring siger mig, at det kun tager et døgns tid og så er man på højkant igen.

Thailand kan være billig

mad i bangkok
Mit første måltid i Bangkok – kostede ca 14 kr.

Du kan godt få en ekstremt billig rejse i Thailand. Det er (stadig) muligt at spise gode retter ned til 20-30 kr, men på turistøer som Koh Samui og Phi Phi er der i den grad også spisesteder med dyrere retter.

Lav lidt research på f.eks. Tripadvisor eller ved at gå rundt og tjekke menuer, hvis du gerne vil spise billigt på din rejse i Thailand.

Thailand er poleret

Jeg blev selv meget overrasket over, hvor poleret og pænt der er i de områder af Thailand jeg besøgte.

Bangkok er hektisk, men meget moderne og en ø som Koh Samui kunne ligeså godt ligge i Middelhavet, hvis man ser på infrastruktur, hoteller, butikker og restauranter.

Thailand er på ingen måde et 3. verdensland – det er hardcore turisme.

Transport rundt i landet fungerer & er billig

Det er ekstremt billigt at købe kombinerede båd- og busbilletter, når man skal rundt i Thailand.

Vi kom bl.a. fra Phi Phi til Koh Samui (færge, bus og endnu en færge – en tur på knap 10 timer) for omkring 130 kr.

Husk en god nakkepude og en powerbank til din rejse til Thailand 😉

Indenrigsfly er også dejligt billige næsten uanset hvor man skal hen på nær Samui. Dér kan man dog f.eks. flyve billigt til Surat Thani lufthavn og tage en kombineret bus/færge.

Du kan endda købe kombinationsbilletterne online hjemmefra og i mange tilfælde blot vise dem på din mobil.

Så uanset om du skal på den korte tur fra Bangkok til Kanchanaburi eller hele vejen op til Chiang Mai, så kan det nemt ordnes hjemmefra.

Tjek priser og køb billetter til transport i Thailand her.

Scooter-kørsel føles trygt

Igen havde jeg forventet, at der blev kæmpet om pladsen på vejene – det er jo Asien. Men jeg synes faktisk, at der blevet taget virkelig godt hensyn til scootere på landevejene rundt omkring i Thailand.

Vi blev f.eks. sjældent overhalet medmindre der virkelig var god plads.

Det er ikke rigtig smilets land

kristoffer føns
Smil… 😀

Man skal ikke forvente at blive mødt med smil af alle lokale man møder – jeg blev nok lidt overrasket over, hvor uhøflige mange af de thaier, der arbejder med turisme er.

Så selvom det er billigt f.eks. at blive transporteret rundt i landet så skal man ikke forvente nogen former for kundeservice.

Ret skal være ret – vi mødte også flinke mennesker i Thailand, men det generelle indtryk er, at de lokale sgu er lidt trætte af turister.

Det blev så slemt at vi endte med at måtte Google, hvorfor thaierne er som de er og fandt så virkelig mange bloggere og rejsende, der også er blevet overraskede over dette.

Det afholder mig dog på ingen måde fra at ville rejse tilbage til Thailand igen – det vil jeg meget gerne, men jeg bliver også lige nødt til at nævne det.

Det er nemlig ikke noget jeg er stødt på, når jeg har læst danske rejseblogs fra Thailand 🙂

Opdateret – jeg kom til Thailand igen og elskede det. Se video fra min (seneste) rejse til Thailand, hvor vi var på Koh Phangan og Koh Tao i 2019:

Læs alle mine indlæg om rejse i Thailand her.

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler