Pakkeliste til rejse – se hvad jeg altid har med i kufferten

Rejsekris skotland

I denne artikel deler jeg de ting, der altid er med i min kuffert, når jeg rejser udenlands. Flere af tingene har virkelig reddet mig og i sær den første på listen er simpelthen et must-have.

Kris, er der noget specielt jeg skal pakke til rejsen?

Sådan spørger mine venner ofte, når vi skal på en tur sammen – og de spørger gerne aftenen før vi skal med det helt billige fly med afgang kl 06:40 fra Kastrup 😀

Til ære for mine venner og dig, der måske er ude i lidt bedre tid i din research har jeg herunder samlet en pakkeliste med de ting, der altid følger mig, når jeg rejser.

Det er både produkter jeg har med, når jeg rejser et par dage til London, men også de produkter, der er helt uundværlige, når jeg skal flyve til Thailand eller er på andre langdistanceflyvninger, hvor det f.eks. er vigtigt at kunne hvile ører og øjne.

Pakkelisten herunder er i (nogenlunde) prioriteret rækkefølge, så vi starter med det jeg ganske enkelt ikke kan undvære og så bevæger vi os fra “need to have” til “nice to have“.

Og lad os så komme igang med pakkelisten – vi lægger ud med det absolut vigtigste.

Mundbind

mundbind

Jeg startede med at skrive på min pakkeliste her i efteråret 2020. Ved seneste opdatering af pakkelisten (foråret 2021) ser det ud til, at mundbind desværre nok bliver en fast del af rejser et stykke tid.

Sådan er det. Men der er jo ingen grund til at betale overpris ude i lufthavnen.

Vær i øvrigt opmærksom på, at flere og flere flyselskaber har som krav, at man benytter kirurgisk mundbind (type IIR) – stof-mundbind går ikke dér.

Køb 50 pakke kirurgiske mundbind online her.

Powerbank

bedste powerbank

Jeg kan næsten ikke beskrive, hvor uvurderlig denne powerbank har været på mine rejser de sidste par år. Før jeg købte min powerbank havde jeg prøvet nogle billigere powerbanks, der vitterligt var elendige.

Denne model er helt anderledes og jeg har ofte udelukkende brugt den som strømkilde til min mobil på en forlænget weekendtur – den holder virkelig godt!

Ligesom de fleste bruger jeg min iPhone en del hver dag, men i endnu højere grad, når jeg rejser.

Jeg skal finde vej med Google Maps, tjekke anmeldelser af restauranter på farten og så skal jeg simpelthen bare ikke være ham, der løber tør for strøm på sin mobil i lufthavnen – det må ikke ske.

Og det gør det hellere ikke, når jeg har min powerbank med. Jeg er faktisk også begyndt at bruge den herhjemme fordi det er lækkert ikke at skulle sidde tæt på et stik, når jeg lader op.

Køb powerbanken her.

Læs også den store powerbank test.

GoPro kamera

Indrømmet: jeg er uden tvivl en af de dårligste rejsebloggere til at tage billeder. Jeg har et ‘stort kamera’, men jeg synes tit det bliver lidt irriterende at slæbe rundt på.

Mit GoPro er derimod altid med mig, da det vitterligt kan ligge i min håndflade – og alligevel tage helt fantastiske billeder og videoer.

Køb GoPro kamera her.

Støjreducerende høretelefoner (Bose Quietcomfort 35)

Uden tvivl også en gamechanger for mig både, når jeg flyver og generelt i min hverdag. Det er voldsomt, hvor meget det egentlig støjer, når man flyver – med støjreducerende høretelefoner kan du lukke det hele ude og enten koncentrere dig om din bog, film, musik eller bare have dem på med den støjreducerende funktion, når du vil sove.

Jeg har kun haft de her Bose Quietcomfort 35, så jeg kan ikke udtale mig om andre modeller/brands, men de virker i hvert fald markant bedre end de sports in-ear høretelefoner jeg bruger til træning (som ellers også sælges med ‘støjreducerende funktion’).

Køb Bose Quietcomfort 35 her.

Solcreme

solcreme

Førhen tænkte jeg tit, at jeg bare købte solcreme på min rejsedestination. Efter min første rejse til Sydøstasien stoppede jeg med at tænke sådan. Dér bruger de nemlig selv en anden type solbeskyttelse, så de eneste, der køber solcreme er turister.

Kan I gætte hvad det gør for prisen på solcreme? Jep, den er helt ekstremt i f.eks. Thailand.

Så husk altid at købe og pakke solcreme med i kufferten herhjemmefra.

Denne solcreme fra Nilens Jord er fri for skadelige stoffer.

Mulepose for nem boarding

Okay, bare kald mig en nørd, men jeg hader den stress, der kan opstå, når jeg skal boarde et fly. Jeg skal have styr på alt fra pas, telefon (med boarding pass), bog/iPad, vandflaske, en kop kaffe hvis det er tidligt og min værdighed.

Samtidig gider jeg ikke være ham, der står inde midt i flyet og blokerer for alle de andre, når jeg lige skal ompakke min håndbagage og finde noget frem jeg får brug for på turen.

Så jeg har altid en mulepose med (udover min almindelige håndbagage, naturligvis), hvor jeg kan smide de ting jeg får brug for under flyveturen i og så har jeg den i skødet eller nede ved benene under flyvningen.

Fordelen ved muleposen er, at den intet fylder, når jeg så putter mine ting tilbage i min rygsæk eller kabinekuffert, når jeg ankommer til min destination.

Her har jeg intet link, men det kan være, jeg skal få lavet nogen Rejsekris-muleposer? 😀

Skriv til mig på Rejsekris-facebooksiden, hvis du synes det er en god idé.

Løbesko til rejsedage (Adidas Ultraboost)

adidas ultraboost


Jeg rejser altid i løbesko, der både er super komfortable og nemme at tage af og på.

Dér er Adidas Ultraboost ganske enkelt de bedste sko jeg nogensinde har prøvet og de er en fryd at rejse i, da man altid får gået en del i lufthavnene og samtidig måske gerne vil have lidt luft, når man har siddet i sit sæde en del timer.

Adidas Ultraboost kan man have på næsten uden at snørre dem, så de er lidt som en sok, der er nemt at tage af og på 😀

De er også bare gode at have med uanset om man går rundt i London eller lige skal stikke i nogen sko og gå 300 meter ned til stranden på Bali.

Køb Adidas Ultraboost her.

Rejseadapter

rejseadapter

Ikke en særligt sexet rejsegadget, men ikke desto mindre en super vigtig og ofte forglemt rejsegadget.

Som du måske ved elsker jeg at rejse i Storbritannien, hvor de som bekendt har nogle helt gakkede strømstik. Derfor sælges der rejseadaptere overalt, så det er ikke fordi, du ikke kan opstøve en derovre, men det er altså (ofte) billigere at købe hjemmefra.

Husk at tjekke, hvilke strømstik de bruger i det land du rejser til.

Du kan dog også købe en universel rejseadapter, der kan bruges i hele verden – det er smart.

Jeg siger i øvrigt ikke, hvem der forud for sin første rejse til New York købte en universel rejseadapter og var meget stolt af sin planlægning, men så glemte den derhjemme…

Men hans navn starter med Rejse og slutter med Kris.

Køb universel rejseadapter her.

Håndsprit

haandsprit


Fly er notorisk sindssygt ulækre og samtidig kommer man på rejsedage bare til at røre ved en masse ting i lufthavnen.

De mest beskidte områder i flyet er bl.a. sikkerhedsbæltet og det lille klap-bord, hvor man skal spise fra 🙂

Husk at din håndsprit skal være under 100 ml, hvis den skal med gennem sikkerhedskontrollen.

iPad til bøger

ipad

Jeg rejser altid med min Macbook, men bruger den sjældent ombord på flyet, så den er ikke med på listen her.

Jeg kunne i princippet ligeså godt have min Macbook med ved sædet i flyet, men grunden til, at jeg bruger min iPad til at læse på ombord på flyet er ganske enkelt, at jeg dér får lov af kabinepersonalet at læse under take off og landing…

Det er faktisk det eneste jeg bruger min iPad til – at læse ombord på fly, så jeg ved ikke ligefrem om jeg kan anbefale at købe en dyr iPad bare for det 😀

En Amazon Kindl var måske et bedre bud…

Køb iPad her.

Kamera (Nikon D5600)

nikon d5600

Jeg ved ikke meget om kameraer, hvilket er en skam og noget der er på min to-do liste. Jeg vil jo egentlig gerne blive bedre til at vise de gode oplevelser her på siden…

Jeg købte faktisk primært dette kamera fordi jeg ledte efter et, der var super godt til video.

Hvis du har set mine videoer på Youtube, så er de fleste filmet med Nikon D5600 (og GoPro/drone) – så det er altså et ret ‘plug and play’ venligt kamera selv for tosser som mig, der ikke ved så meget om kameraer…

Køb Nikon D5600 her.

Drone (DJI Mavic Air)

Til mine Youtube-videoer har jeg købt en drone, der ikke fylder mere end at den kan ligge i min hånd. Det er sindssygt, at så lille et produkt kan tage så gode billeder og video.

Jeg ved, at det nok ikke er på pakkelisten for så mange læsere her på siden og jeg har den heller ikke med, når jeg bare skal en tur til Berlin, men den er altså meget godt at have i baghånden, når turen går til Skotland eller Færøerne.

Køb DJI Mavic Air her.

Halsedisse til lange flyveture

En redning på lange flyveture, hvor der ofte bliver ret koldt i kabinen – en ganske simpel, billig halsedisse.

Køb halsedisser her.

Nakkepude

nakkepude

Endnu en lifesaver, når man skal flyve +10 timer til Bangkok – en nakkepude, der gør det (lidt mere) komfortabelt at lukke øjnene ombord på flyet.

Køb nakkepuder her.

Læs også min store nakkepude test.

Sovemaske

sovemaske

Vi fortsætter med komforten på de lange flyvninger – en sovemaske er simpelthen et must have, når man skal flyve langt. Det er desværre de færreste flyselskaber, der efterhånden uddeler dem gratis, så det er med at have en med hjemmefra.

Køb sovemasker her.

Kuffert – håndbagage eller indchecket

epic kuffert

Ja ja, det er en pakkeliste med ting man skal have med i kufferten. Men det kræver altså, at man har en god kuffert!

Jeg har to kufferter som jeg er sindssygt glad for og som ofte får misundelige blikke fra mine rejsekammerater, når de kommer slæbende med deres kufferter, der kører skævt eller endda ikke engang har hjul.

De to jeg har er robuste og kan både køre ‘oprejst’ og ‘lagt ned’.

Det er ikke de billigste kufferter på markedet, men til gengæld er de virkelig lækre at rejse med og har nu holdt til et hårdt rejseliv i over 5 år uden der er synlig slitage.

Så uden tvivl alle pengene værd. De er af mærket Epic. Min model hedder ‘Epic GTO’ og kan både anbefales i stor og lille størrelse.

Køb Epic kufferter her.

Jeg håber, du kunne bruge denne pakkeliste til rejsen og at du nu har styr på, hvad du skal have med på din tur.

Hvis du har nogen spørgsmål, så skriv endelig en kommentar herunder – du må også meget gerne dele din egen pakkeliste og gode råd til ligesindede 🙂

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler