Anmeldelse: Ystad Saltsjöbad – er det stadig Skånes Bedste Spahotel?

Jeg var på spaophold på Ystad Saltsjöbad og fortæller i denne anmeldelse om turen til skånes kendte spahotel.

ystad saltsjöbad

Hvis du ikke kender Ystad Saltsjöbad, så er det formentlig fordi du ikke bruger tid på Instagram eller Youtube. For der er ingen tvivl om, at spahotellet i Skåne har brugt en god del af deres marketingbudget de sidste par år på at sponsorere spaophold for alskens influencere.

Jeg er dog ikke i den kategori, så jeg måtte selv punge ud for mit længe ventede spaophold i Ystad.

Derfor kan jeg da også give min hudløst ærlige mening til kende i denne anmeldelse af Ystad Saltsjöbad.

Lad os derfor blot gå igang med anmeldelsen: er Ystad Saltsjöbad et godt sted at tage på spaophold?

Der er mange spahoteller i Skåne, men jeg havde set meget frem til at komme til Ystad, da det på (de mange) billeder jeg har set så virkelig lækkert ud.

Transport fra København til Ystad

Min kæreste og jeg tog toget fra København H mod Malmö, stod af på Malmö Hyllie efter 26 minutter og skiftede til lokaltoget mod Ystad, der tog 41 minutter. Det var en virkelig god oplevelse med kun ca 10 minutters ventetid på stationen.

I alt tog turen fra København til Ystad St således ca 1 time og 20 minutter.

Skov i Ystad
Man kommer igennem en hyggelig skov på vejen fra stationen til hotellet.

Fra Ystad St tager det ca 25 minutter at gå hen til spahotellet, der ligger lidt i udkanten af byen – helt ned til havet.

Hvis du kommer i bil, så er der en kæmpe parkeringsplads ved hotellet og det virkede også til, at de fleste var i bil, men det kan altså sagtens lade sig gøre at ankomme med tog.

Der går også en bus ud til hotellet, men vi er jo unge og friske, så tog bare turen til fods gennem først et byområde og derefter gennem et sommerhusområde, der emmede af svensk idyl.

Check in gik stærkt

Lige da vi kom indenfor dørene blev vi mødt af en pænt lang kø til at checke ind, men det endte med at gå relativt smertefrit, da der hurtigt kom et par medarbejdere til og fik os checket ind.

Allerede dér i køen stod det klart, at alt marketingarbejdet har båret frugt: der blev i hvert fald kun snakket dansk blandt alle gæsterne 😀

Medarbejderen vi snakkede med var super sød og forklarede på fineste vis alt om, hvad vi ‘kunne’ på vores ophold, hvor vi skulle spise og hvordan det hele ville forløbe (mere om det senere).

Så vi var hurtigt på vej mod vores værelse på spahotellet.

Et slidt værelse med gratis sølvfisk🪳

Ystad Saltsjöbad er et gammelt badehotel, der har masser af sjæl og historie, så jeg forventede ikke at komme til at moderne hotelværelse.

Men jeg forventede heller ikke at finde en sølvfisk i min seng, da jeg bar vores to morgenkåber, som hang og ventede på os, derover.

Det var lidt en streg i regningen, men vi blev hurtigt enige om, at det ‘bare’ var en sølvfisk og en af de så frygtede bed bugs.

Værelset havde masser af sjæl, men det var sgu også bare virkelig slidt på en ret ucharmerende måde.

Bordet var slidt på en måde, der virkede beskidt og det samme gjaldt for panelerne.

Badeværelset var ekstremt småt og ikke særlig hyggeligt, men det kan jeg acceptere og forvente, når der er tale om et badehotel med over 100 år på bagen.

Resten er ting, der relativt nemt burde kunne rettes op på og som jeg også forventer er i orden, når man kommer til et spahotel, der har et godt ry.

Nuvel, det vigtigste ved et spaophold er nu engang spaen, så lad os smide (det meste af) tøjet og gå derover.

Spaområdet er mindre end jeg troede

Ystad pool
Der er også en udendørs pool på hotellet.

Det er altid lidt svært at tage billeder af et spaområde for vi nyder jo allesammen ikke at ende på diverse Insta-stories eller rejseblogs, når vi har tøjet af og egentlig bare gerne vil slappe af i de lækre omgivelser.

Så undskyld, at jeg ikke har så mange billeder, men lad mig prøve at sætte scenen:

Vi ankommer til spaafdelingen ved 16 tiden på en lørdag, går i bad og går ind i selve spaområdet. Og der er fuldstændig pakket med mennesker.

  • Åben evt dette link, hvor der er flere billeder (åbner i ny fane)

Jeg når at tænke, at det her bliver en helt igennem forfærdelig oplevelse fordi der vitterligt er så mange mennesker, at vi ikke rigtig kan få plads til hverken at lægge vores kåber eller os selv 😀

Ystad spaområde
Spaområdet da vi kom tilbage om aftenen.

Spaområdet er overraskende småt og centreret omkring en swimmingpool med vand, der er i en temperatur, så man ikke bare slænger sig i kanten og nyder det.

Der er et mindre bassin med dejligt varmt vand, hvor vi (da et par forlader det) kan slænge os sammen med måske 20 andre, så vi sidder ret tæt.

ystad spa bassin
Det lille bassin – billede fra booking siden her (hvor der er flere billeder).

Udenfor er der to varme små plunge-pools med plads til 8-10 personer, og selvom vi helst vil derud må vi se langt efter det.

Efter lidt tid forlader vi den sikre plads i det opvarmede indendørs bassin fordi vi gerne vil op i det indendørs boblebad, hvor der er plads til en 10-15 personer.

Vi får plads (eller skabt plads) heroppe og sidder lidt klemte, men begynder at forstå stemningen her.

Den er nemlig ikke så meget på afslapning, men mere på drinks og øl 😀

Der er et par medarbejdere, der går rundt og tager imod folks bestillinger, så man kan få leveret drikkevarer mens man f.eks. sidder i boblebadet – det er jeg kæmpe fan af.

isbad ystad saltsjöbad
Den danske Wim Hof…

Jeg er også fan af, at der i spaområdet er et lille isbadbassin, så man kan lege Wim Hof og se hvor lang tid man kan holde sig i det iskolde vand.

Men her om eftermiddagen må jeg indrømme, at jeg er ret skuffet over spaområdet, der virker utroligt småt og desværre virkelig overcrowdet.

Da vi kommer tilbage efter aftensmaden ved 21 tiden er her dog helt perfekt – fordi der er markant mere affolket.

Ystad pool
Der er rigtig rart at være om aftenen, når der ikke er så mange mennesker.

Så jeg ved sgu ikke helt, hvad jeg skal sige til oplevelsen.

Vi hyggede os gevaldigt, da vi forstod, at her er en lidt mere party-agtig atmosfære, hvor man sidder og får en øl i det varme vand, men jeg havde nok regnet med at tage derfra med en dejlig wellness-følelse i kroppen og ikke med tømmermænd (omend de naturligvis er selvforskyldte).

Maden var en stor oplevelse

Det bedste ved vores ophold på Ystad Saltsjöbad var faktisk restaurantoplevelsen.

Der er flere restauranter på hotellet, hvor vi spiste i den asiatisk inspirerede LIDO.

Da vi checkede ind tidligere på dagen fortalte medarbejderen, at her valgte de fleste at gå direkte fra spaen og bare spise i deres badetøj og kåbe.

Den skulle jeg lige have to gange, men den var god nok – restauranten ligger lige oppe ovenover spaområdet, så det giver god mening.

Ystad Lido Restaurant
En spøjs, men virkelig god oplevelse

Da vi ankom blev vi så spurgt om vi ville sidde ved et bord eller spise i sengen. I sengen? 😀

Jep, vi fik vores egen seng, hvor vi fik serveret en 3-retters menu og det må jeg bare sige, at jeg ville ønske flere restauranter gjorde.

Vi delte lidt forskellige retter fra menuen, hvor særligt poké bowlen og bao var ekstremt gode.

Hele den uprætentiøse atmosfære gjorde, at jeg ser tilbage på restaurant-besøget på Ystad Saltsjöbad som det bedste ved hele turen.

Morgenmadsbuffeten dagen efter var også rigtig god – lidt som et godt 4-stjernet hotel, hvor der ikke mangler noget, men man er heller ikke blown away.

Jeg var vild med, at man kunne få eggs benedict direkte fra buffeten, men æggehviden var desværre ikke lavet færdig, så det ødelagde lidt min appetit…

Hvad koster det? Mindre end du måske tror

Jeg betalte 3521 svenske kroner (ca 2256 DKK) for overnatning med aftensmad og morgenmad. Derudover røg der 1300 SEK (ca 832 DKK) til drikkevarer, hvor en 0,4 cl Carlsberg kostede 79 SEK (ca 50 DKK) – drinks som Aperol Spritz og Mojito kostede 145 og 155 SEK (92 og 99 DKK).

Jeg synes faktisk, at lidt over 2200 kr for et 2-personers spaophold med 3-retters mad og morgenmadsbuffet er en virkelig fair og decideret god pris.

Tænk på hvad en 3-retters på en god restaurant koster og læg dertil, at man får hotelovernatning og spa-adgang inkluderet.

Kan jeg anbefale Ystad Saltsjöbad?

Ja, uden tvivl. Når man ved, hvad man går ind til, så er det et sjovt sted at tage hen for at spise rigtig god mad og nyde nogle øl mens man er i spa.

Hele mad-oplevelsen på Restaurant Lido var også helt i top.

Værelset er slidt og ikke noget særligt, og du skal ikke være bange for at gnubbe skuldre med et par fremmede i boblebadet, hvis du kommer i peak-times.

Der var en rigtig hyggelig stemning i spaområdet om aftenen og medarbejderne på hele hotellet var utroligt flinke. Det var genialt at man kunne bestille fra en tjener i spaområdet og få leveret en fadøl direkte til boblebadet.

Jeg vil give Ystad Saltsjöbad 4/6 stjerner. Jeg kunne godt forestille mig at komme tilbage med et par venner, men til en romantisk og afslappende weekend ville jeg nok kigge på nogle af de andre spahoteller i Skåne eller København/Sjælland.

Se flere billeder og book overnatningen her.

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler