Som stor fan af musik, koncerter og festivaler, ligger det mig ligefor også at give et par gode tips til festivaler i Europa. En af dem jeg endnu har til gode at besøge, er Sziget Festival i Budapest, Ungarn. Jeg skal dog derned i år (2013) og vil her dele mine tanker om festivalen.

Musikfestival i Budapest

Sziget Festival foregår i Ungarns hovedstad, Budapest. Budapest er delt i to (Buda og Pest) af floden Donau. I mellem de to bydele finder man øen Óbuda, hvor Sziget Festival foregår. Traditionen tro er 2013 udgaven af festivalen lagt i begyndelsen af august og foregår således 5-12 august.


Vis Sziget Festival på et større kort

På festivalen er bl.a. de britiske ikoner fra Blur (også omtalt i artiklen om Camden Town) på programmet og flere er på vej. De sidste par år har andre store bands som Pulp, Manic Street Preachers, Interpol, The Killers og Nine Inch Nails spillet på festivalen, så vi kan i den grad forvente os noget af programmet på Sziget Festival 2013.

Rejsen dertil og indkvartering

I skrivende stund (slutningen af februar 2013) kan man finde flybilletter med Norwegian fra København-Budapest til ca 1250 kr tur/retur. Det tager knap 2 timer før man rammer Budapest og er klar til en uge med musik.

Man kan vælge at campere på Sziget Festivals campingområde, ligesom vi kender det fra danske festivaler, men flere af mine venner, der har besøgt festivalen, har valgt at booke et hotel eller en ferielejlighed i Budapest. Det kan (naturligvis afhængigt af, hvor mange man er afsted) gøres for et sted mellem 1000-2000 kroner. Igen afhænger prisen på overnatning i Budapest selvsagt også af, hvorvidt man vil leve i luksus eller bare skal have et sted at crashe, når den ikke står på festival-liv.

Dette indlæg opdateres, når vi kommer tættere på august og jeg kommer naturligvis også med en stor guide til Sziget Festival, når jeg har oplevet festivalen på egen hånd.

Links:

http://szigetfestival.dk/ 

http://www.facebook.com/szigetfestivaldenmark

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.