Storbyferie i London – Guide til bestilling

Så skete det igen – turen går til London for Rejsekris´ vedkommende. Jeg får, primært fra mine Facebook-buddies, der ved at jeg elsker London, flere forespørgsler om transport, overnatning og meget mere omkring London. I dette indlæg vil jeg beskrive, hvad jeg gør, når jeg bestiller en storbyferie til den engelske hovedstad.

Fly til London

Først og fremmest skal der bookes (billige) flybilletter. Der er lavet en masse undersøgelser om, hvornår det er bedst prismæssigt at bestille sine flybilletter. Når det kommer til London, der er evigt populær som feriedestination, er det næsten altid muligt at finde en tur til i hvert fald 1000 kr tur/retur. Ikke desto mindre er der ofte udsolgt og jeg anbefaler, at man booker sin flybillet ca 50 dage før afgang såfremt det er muligt. På den måde er det nemmere at manøvrere sig gennem de forskellige afgange og flyselskaber, så man finder det afgangstidspunkt, der passer bedst.

Når jeg skal booke billige flybilletter til London bruger jeg Expedia til at tjekke priser på tværs af de forskellige flyselskaber. Husk altid at tjekke priser hos forskellige selskaber – der kan være mange hundrede kroner at spare. Udover Expedia kan et site som Momondo også benyttes. Bemærk dog, at f.eks. RyanAir ikke er med hos Momondo. Vil du selv se priser på flybilletter, så tjek Expedia ud her.

Overnatning i London

lejlighed i london via Campaya

Rart at have køkken!

Mit klart mest populære indlæg her på Rejsekris handler om at finde et hotel i London, læs det her. Jeg har ofte boet på det hotel jeg beskriver i indlægget, men søger i stigende grad efter nye oplevelser. Derfor har jeg flere gange booket en ferielejlighed gennem Wimdu og AirBnb. I denne omgang har jeg booket denne lejlighed via Campaya.dk. Som en sucker for Camden Town kan det ikke blive bedre placeret og så er det altså lækkert, at man har sin helt egen lejlighed med køkken og badekar 🙂

Fra lufthavnen til central London

Et lidt overset emne er transporten fra lufthavnen til central London. Som bekendt flyver lavprisselskaberne primært til enten Stansted nord for byen eller Gatwick, der ligger sydpå (Luton, nordvest for London, er også ved at komme godt med dog og det er også her RyanAir fra marts 2015 flyver til fra København).

Du kan læse min guide til transport fra Stansted til central London her. På min bucket-list står der, at jeg skal have skrevet om transporten fra Gatwick til central London og jeg skal nok redigere dette indlæg og linke, når det er online. Update: Så er indlægget om transport fra Gatwick til London online her.

Denne gang flyver jeg fra København til Gatwick med Norwegian (sidder faktisk i flyet i skrivende stund – klart den bedste måde at bruge tiden). Fra Gatwick plejer jeg bare at vælge den åbenlyse løsning – Gatwick Express til London Victoria til 20 pund, hvilket jeg tror rigtig mange danskere gør.

Denne gang brugte jeg lidt tid på research, da vi helst skal relativt hurtigt op at hente nøglen til vores ferielejlighed. Jeg fandt frem til en togrute fra Gatwick til London Bridge (jeg har faktisk engang taget denne ved en fejl, på min Gatwick Express-billet…). Denne tur tager (også) ca 30 minutter, men forskellen her er, at den koster det halve af turen med Gatwick Express. Jeg bookede togbilletterne online og printede dem ved togene i Gatwick. Købte dem hos The Train Line.

Der er lidt flere Tube-linjer fra Victoria, men i vores tilfælde skal vi med Northern Line til Camden Town, så det passer endnu bedre at tage Tuben fra London Bridge St. Vi sparer altså både tid og penge, det er så rart 🙂

Offentlig transport i London

oyster card offentlig transport londonOyster Card! Jeg rejser tit alene eller med en enkelt ven, så det kan ikke svare sig at bruge penge på taxaer, der tit også er langsommere end undergrundsbanen (det er den, der bare bliver kaldt the Tube, røret). Derfor har jeg for flere år siden investeret i et Oyster Card, som svarer til vores (meget udskældte) Rejsekort i Danmark.

Når man køber sit Oyster Card (hvilket man kan på næsten alle stationer i London) koster det 20 pund. 5 pund går til kortet og så får man indsat 15 pund på det, der altså kan bruges til både undergrundsbanen, overgrundstog og busser i hele London. Det er en nødvendighed, hvis man vil omkring nemt og hurtigt.

Jeg har tidligere været lidt et skarn og bare taget tuben, når jeg skulle rundt. På denne tur vil jeg forsøge at bruge de fremragende busser lidt mere. Det er ganske enkelt lidt sjovere at se byen suse forbi end at stirre på ens medpassageres sko i tuben 🙂

Kristoffer Føns

Kristoffer Føns

Jeg er ekspert i rejser til London & har en bred viden om rejser til mange andre europæiske storbyer. Her på Rejsekris.dk blogger jeg om mine egne rejser og forsøger at give mine bedste tips videre. Du kan støtte mit arbejde ved at booke din næste rejse (f.eks. flybillet & hotel) via et link på min liste her.

2 kommentarer

 • Lene albrektsen

  Hej Kris
  Vi er en fam på 3 der skal til London i marts
  Vi lander i luton
  Hvad er den billigste og nemmeste måde at komme til trafalgar fra lufthavnen
  Vi skal nemlig bo meget tæt på trafalgar square
  På forhånd tak
  Hilsen lene

  februar 19, 2016 at 6:58 am

Skriv en kommentar