Slut med færge til England

esbjerg-harwichSå skete det uundgåelige – færgeruten Esbjerg-Harwich er lukket. Efter 139 år med direkte færgerute fra Danmark til England er det nu slut, færgen har sejlet sin sidste tur. 

Personligt kommer det ikke til at have den store betydning for mine rejser til England. Det er ganske enkelt for omstændigt at rejse med færge, hvis man udelukkende ser færgeturen som transport. Jeg har selv haft ‘fornøjelsen’ af at sejle Esbjerg-Harwich, da jeg var på studietur i 9. klasse. Jeg husker turen som lang og ganske kedelig. Man er naturligvis nødt til at proviantere på skibet, hvilket var en ekstremt dyr omgang. Det smerter ikke rigtig mit hjerte, at der nu ikke er mulighed for at tage færgen til England.

Omvendt anerkender jeg dog, at rigtig mange, særligt blandt ældre, begræder tabet af denne mulighed for at rejse til England. Det er uden tvivl en roligere og måske mere afslappet måde at komme til f.eks. London. Ikke desto mindre er flybilletterne til netop London (og de fleste andre destinationer i Europa og verden generelt) presset så meget i bund, at den langsommelige tur over søen kan forsvares.

DR har lavet en lille reportage fra Englandsfærgens sidste tur, der kan læses her.

Kommer lukningen til at betyde noget for dig og dine rejser til England?

Kristoffer Føns

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk blogger jeg om mine egne rejser og forsøger at give mine bedste tips videre. Du kan støtte mit arbejde ved at booke din næste rejse (f.eks. flybillet & hotel) via et link på min liste her. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.

2 kommentarer

  • Mette

    Ja jeg synes nu det er lidt ærgerligt. Nok mest fordi, jeg godt kunne lide tanken om at man ikke ALTID skal ind i det dælens fly for at komme på ferie… Man kan selvfølgelig sagtens tage bilen ned gennem Europa, men så skal en i familien jo sidde og koncentrere sig – ikke så meget ferie der…

    september 30, 2014 at 2:02 pm
  • Susanne Hviid Hansen

    Det er rigtig ærgerligt at færgen lukker. De sidste 25 år har vi været med DFDS i England mindst en gang om året. Nu er vi jo voksne mennesker og turen har aldrig faldet os lang. Nej her var tid til afslapning. Så snart man var ombord faldt man helt ned. Vores børn har altid glædet sig til turen, også selv om de nu er voksne. Vi var afsted for sidste gang her i September. 4 voksne tur /retur med bil alle måltider inclusive for 9000 kr. Det er bare 2 ekstra feriedage. Synd og skam 🙁

    oktober 3, 2014 at 6:24 pm

Skriv en kommentar