Seværdigheder i Dubai – Her er 15 gode oplevelser til din rejse

dubai
Har du aldrig været i Dubai før, kan du glæde dig til en vild oplevelse. Det er lidt i folkemunde gået hen og blevet Mellemøstens svar på Las Vegas – et sted hvor alt kan ske, hvor pengene flyder og hvor turister flokkes til.

Her kan du opleve mange fede og spændende ting, som du måske ikke lige har mulighed for alle andre steder.

Rejse til Dubai – introduktion

Selvom alt det, du tager ned for at se i Dubai, langt hen af vejen er kunstigt opbygget, er det stadig fascinerende og interessant.

Meget af det originale Dubai er naturligvis også stadig muligt at opleve, og du kan også komme en tur i ørkenen, som du på ingen måde kan sige er kunstig eller menneskeskabt.

Der er stadig meget ørken, som byen og emiratet endnu ikke har brugt som byggegrund, og den har du naturligvis også mulighed for at opleve helt tæt på, hvis du har lyst.

Men det der naturligvis trækker folk som dig og mig til byen er uden tvivl de verdensberømte bygningskonstruktioner, de lækre og hurtige sportsbiler, det gode vejr og den gæstfrihed, som emiratet byder os turister.

Her kan alt lade sig gøre, og der er hele tiden nye projekter og bygninger under opførelse i Dubai.

Du træder med andre ord ind i en helt anden verden, og selvom der er mange ting, der også kunne være bedre i Dubai, må man gerne blive imponeret over det, de er i stand til at bygge, og så endda på så kort tid som de har gjort det.

Har du booket en rejse til Dubai, og har du endnu ikke fundet ud af, hvad du absolut skal og må opleve, mens du er i byen, har jeg her samlet en liste over de ting, jeg personligt vil anbefale dig at kigge forbi under din tur.

Så lad os hoppe videre til rejseguiden med tips til seværdigheder og oplevelser i Dubai.

Burj Khalifa – verdens højeste bygning 

burj khalifa dubai
For at starte ud med et af højdepunkterne, i den mest bogstavelige forstand, vil jeg anbefale dig at besøge den måske mest ikoniske bygning i Dubai. Hvis du ser billeder fra Dubai, er der nok 90% chance for, at denne bygning er med på.

Burj Khalifa er den højeste bygning, vi mennesker nogensinde har skabt, og millioner af mennesker har siden åbningen i 2010 besøgt den enorme skyskraber.

Bygningen består af hele 165 etager, og hvis du ikke er bange for højder, har du mulighed for at komme helt op på 148. etage, hvorfra du kan nyde en, mildt sagt, storslået udsigt over resten af byen.

Du kan også nøjes med at stå af på 124. eller 125. etage, hvis 148. etage lige er en tand for højt oppe.

Du har desværre ikke mulighed for at komme helt op på toppen, men du skal ikke være bange for, at du ikke har et godt syn over byen fra etage 148.

Hvis du vil derop, kan du købe billetter til den 90-minutters lange tur her.

Ørkentur med kamelsafari – en fantastisk oplevelse i Dubai

dubai udflugt

En af de bedste seværdigheder eller oplevelser i Dubai er uden tvivl en tur i ørkenen.

Vil du gerne en tur ud af byen og se det utrolige ørkenlandskab, hvor der endnu ikke er blevet bygget, kan det naturligvis også lade sig gøre.

Du kan komme på en ørkentur, hvor du endda også har mulighed for at komme på en ægte kamelsafari i det smukke landskab. Selve turen tager 6-7 timer, og det foregår i løbet af aftenen, så du har mulighed for at se solen dykke ned i det røde sand.

På turen vil du også komme forbi en Al-Khayma lejr, hvor du vil få lækker barbecue mad samt traditionel underholdning for alle pengene.

I lejren har du også mulighed for at prøve en masse aktiviteter. Du kan eksempelvis prøve at ryge på en ægte shisha vandpibe, få en arabisk makeover, få en hennatatovering og meget andet.

Det er en fed tur med en masse oplevelser, som i den grad kan anbefales til dig, der ikke har så mange dage i Dubai. Her får du valuta for pengene.

Du kan booke turen her.

Sandboarding – action-oplevelser i ørkenen 

En anden aktivitet du kan prøve at kaste dig ud i, i det barske ørkenslandskab er sandboarding. Det minder meget om snowboarding – sneen er bare byttet ud med sand, og så kan det gøres i shorts og t-shirts, hvor du normalt vil have skibukser- og jakke på i det køligere klima.

Det er bestemt ikke en oplevelse for alle, men hvis du eksempelvis er glad for at stå på snowboard, bør du ikke snyde dig selv for at prøve det her. Her bruger du de store sandbanker i ørkenen som bakker, og så er det ellers bare om at holde balancen dernedad. 

På samme tur har du også mulighed for at køre rundt i firehjulstrækkere, på quad-bikes og generelt bare fræse rundt i sandet med fart over feltet. Og du skal ikke engang særlig langt ud af byen for at komme til dette landskab, hvilket også gør det ekstra specielt.

Det er noget af en baghave, som Dubai har at byde på.

Du kan finde billetter til denne aktivitet her.

Dubai Aquarium & Underwater Zoo – en vild seværdighed i Dubai

dubai aquarium
Skulle det være noget med en selfie med en sandtigerhaj? Hvad med en 750 kg tung krokodille? Du kan også komme ned at dykke med hajerne, hvis du har lyst til at komme helt tæt på. 

Disse og mange andre oplevelser kan du få, hvis du vælger at tage til Dubai Aquarium & Underwater Zoo. Det er den perfekte oplevelse for hele familien, og det er et meget spændende og flot sted at besøge.

  • Det ligger lige ved siden af Burj Khalifa, så du kan vælge at købe en kombi-billet, hvor du får adgang til begge steder på en gang.

Dubai er, som du nok ved, ikke kendt for at gøre noget halvt. Derfor er deres akvarium også et af de mest storslåede i hele verden.

Så tag på undervandsbesøg og se de mest fantastiske skabninger og arter og få et indblik i havets forunderlige liv. Du vil ikke fortryde det, hvis du vælger at bruge et par timer her.

Find din kombi-billet til Burj Khalifa og Dubai Aquarium & Underwater Zoo her.

Heldagstur til Abu Dhabi – oplev andet end Dubai på rejsen

Når du er kommet til Dubai, har du også mulighed for at fortsætte rejsen, hvis du gerne vil se så meget af De Forenede Arabiske Emirater som overhovedet muligt på din tur.

Du kan eksempelvis vælge at tage på en bustur til Abu Dhabi, som faktisk kun ligger 140 km fra Dubai. Så med en lille køretur kan du være i et af de øvrige Emirater.

I Abu Dhabi kan du blandt andet opleve byens måske største vartegn, nemlig Sheikh Zayed stormoskéen, hvor du på denne tur har mulighed for at komme ind. Byen er “kun” halvt så stor som Dubai, men det betyder ikke, at der ikke stadig er masser at opleve der.

Efter moskéen kommer du blandt andet også forbi Emirates Palace, Heritage Village og Etihad Towers samt Marina Malls. Hele turen tager omkring otte timer, hvorefter du vil være tilbage i Dubai igen.

Har du tiden til det, er det jo oplagt at opleve Abu Dhabi også, nu hvor du alligevel kun er 140 km derfra.

Køb billetter til heldagsturen her.

Atlantis Aquaventure – et imponerende vandland for børn i alle aldrer

I Dubai kan de i den grad også finde ud af at bygge et vandland. Et af de største af dem er Atlantis Aquaventure, og her har du naturligvis mulighed for at komme ind – også selvom du ikke bor på Atlantis resortet.

Vandlandet er beliggende Jumeirah palmen, som er en af de ikoniske sand-palmer, der er blevet bygget i Dubai, og som du garanteret også kender fra tv.

Noget af det, der er med til at gøre denne waterpark unik er, at den ligger direkte ud til vandet. Så foruden at have adgang til alle rutschebaner og svømmebassiner i vandlandet, har du også her adgang til over 500 meter privat strand, som du også kan gøre brug af under dit besøg.

Der er over 30 forskellige forlystelser i Aquaventure, så der er rigeligt at gå i gang med, og det er en oplagt destination for hele familien, mens I er i Dubai. 

Du finder dine entrébilletter her.

Helikoptertur – oplev seværdigheder i Dubai fra luften

dubai helikoptertur

En helt speciel måde at se seværdigheder i Dubai på.

Hvis du har lyst til at se det hele fra luften, og hvis du ikke føler, det er nok at komme et par hundrede etager op i Burj Khalifa, har du også mulighed for at tage på en ægte helikoptertur over den store millionby.

Her får om muligt endnu mere overblik over byen, end du får fra panorama-etagerne på 124. og 125. etage i skyskraberen.

Når du kommer op i den højde, har du mulighed for at opleve hele skylinen i Dubai. Du har selv mulighed for at vælge længden på turen – som udgangspunkt vil jeg blot anbefale dig den 12 minutter lange tur, da det ellers hurtigt kan blive en dyr fornøjelse, og 12 minutter i luften føles faktisk længere, end man lige skulle tro.

Med på turen vil du have en engelsktalende guide, som kan forklare dig om de ting, I flyver forbi. Der vil også være forfriskninger med, så du ikke skal gå tørstig fra helikopteren.

Bestil din plads i helikopteren her.

Luksustur på yacht – se Dubai fra søsiden

dubai sejltur
Er du glad for at sejle, og har du aldrig været ude at sejle på en luksusyacht, har du muligheden for at prøve det i Dubai.

Her kan du komme ud på en tre timers sejltur, hvor du undervejs vil have mulighed for at spise morgenmad eller en god BBQ middag ombord, alt afhængig hvornår på dagen du har valgt at tage afsted.

Sejlturen har afgang fra Dubai Marina, og derfra sejler i hele vejen rundt om Jumeirah palmen – der hvor Atlantis resortet ligger – og videre til Burj Al Arab. Under hele turen har du mulighed for at tage billeder af de storslået bygninger, du kan se inde i byen.

Der vil også være en turguide med ombord, som vil underholde og fortælle om byen undervejs. Vedkommende vil snakke engelsk.

Lyder det som noget for dig og din familie, kan du sikre billetterne til turen lige her.

Dhow-bådtur med 5-stjernet buffet – autentisk, arabisk sejltur i Dubai

Er en yacht lidt for moderne for dig, og vil du gerne prøve noget lidt mere autentisk, bør du stige ombord på denne dhow-bådtur, hvor du kan prøve at sejle på en ægte dhow – den omkring 2000 år gamle bådtype, der især er blevet brugt meget i de arabiske lande samt bl.a. langs den afrikanske østkyst.

På denne tur skal du ikke være bange for at gå sulten i land. Der vil nemlig blive serveret en rigtig lækker 5-stjernet buffet ombord, som du kan nyde, mens du sejler på Deira Creek. 

Der vil også være masser af underholdning til maden – herunder bl.a. live-musik og dans, som er med til at give en festlig og dejlig stemning ombord på båden.

Hvis du aldrig har prøvet at sejle på en yacht før, er der nok også gode chancer for, at du heller ikke har prøvet at sejle på en dhow-båd, og så er det jo bare med at få booket dine billetter nu.

Det kan du gøre lige her.

Dubai Mall – et shoppingcenter med mange oplevelser

Tæt på Burj Khalifa finder du Dubai Mall, som er det perfekte sted for dig, der har lommepenge med og gerne vil ud at shoppe, mens du er i måske verdens mest materialistiske by.

Centeret indeholder bl.a. Dubai Aquarium & Underwater Zoo, som vi har været inde på tidligere. Dubai Mall er et kæmpe shoppingcenter, hvor du kan få alt, hvad hjertet, og ikke mindst pengepungen, begærer.

I Dubai Mall løber du ikke bare lige sådan tør for steder at shoppe.

Storcentret har nemlig over 1.200 butikker, så hvis du har en partner, der måske ikke er så glad for, at du går og kigger i butikker, kan det være, at du lige skal undlade at nævne den detalje for vedkommende, inden I sætter kurs mod det enorme shoppingcenter. For det er virkelig stort.

Og størrelsen har blandt andet givet plads til et akvarium, en skøjtebane og en biograf samt en placering som nummer to over verdens største shoppingcentre.

Dubai Museum – lær om det gamle Dubai

Har du lyst til at se noget af det oprigtige og gamle Dubai, mens du er i byen, kan jeg anbefale dig at gå en tur forbi Dubai Museum, som ligger i den ældste bygning i byen og derfor er et godt udgangspunkt for at se noget af det, der også var der, inden der blev bygget skyskrabere og palmer.

Museet ligger nærmere betegnet i Al Fahidi fortet, som stammer helt tilbage fra 1787. Museet åbnede dog først i 1971, og nu om dage får det lidt over en million besøgende om året – hvilket ikke er særlig mange sammenlignet med Dubai Malls næsten 100 millioner mennesker.

Det er ikke et vanvittigt stort museum, hvilket dog også betyder, at du kan overskue at se det hele, mens du er der. Der er ikke afdelinger, du ikke har tid til at se.

  • Beregn ca. med 45-60 minutter til at se hele museet uden at skynde dig.

Ski Dubai – ja, det kan man altså også

Når jeg siger Dubai, hvad er så det første, du tænker på? Ja, jeg tænkte det nok – ski og pingviner, ikke sandt?

Det lyder måske for godt til at være sandt – men sådan er det nu engang med meget af det, der bliver bygget i Dubai. Og selvfølgelig er der også blevet bygget en over 22.000 kvadratmeter stor indendørs ski-park midt i ørkenbyen.

Træd direkte ind i et smukt vinterlandskab med fem pister, herunder også en sort en af slagsen, kælkebakker, skiinstruktører og pingviner for alle pengene.

Er sandboarding ikke lige for dig, så kan du altså komme herind og sætte fødderne i et rigtigt snowboard.

Året rundt er der mellem -1 og +2 grader i bygningen, hvilket gør det muligt at opretholde det perfekte klima for et snelandskab året rundt – også selvom graderne uden for siger noget markant andet.

Book din billet her og få alt lige fra udstyr til tøjet med i prisen, så du slipper for at slæbe skiene med hjemmefra.

Dubai Miracle Garden – få ro på i en smuk blomsterpark

Vil du gerne have fred og ro et øjeblik, og er du ikke interesseret i at drage ude i ørkenen på quadbikes eller sandboards, kan du i stedet søge mod Dubai Miracle Garden, som er en fantastisk blomsterhave i udkanten af byen. 

Her har du mulighed for at gå for dig selv og nyde synet af de mange blomster og lige få ro på.

  • Det koster omkring 100 kroner at komme ind, så det er ikke så slemt igen.

Det er et utroligt hyggeligt og ikke mindst anderledes sted lige at gå en tur, sammenlignet med at gå rundt inde midt i byen blandt biler og busser til højre og venstre.

Jo tidligere på dagen du kommer, desto færre mennesker vil der være i parken.

De skifter løbende tema i blomsterparken, så du kan eksempelvis løbe ind i et Disney tema, når du kommer, hvilket lige gør det en tak sjovere for de mindste også.

IMG Worlds of Adventure – en seværdighed & oplevelse for børn i Dubai

Følger du motorvejen fra Dubai Miracle Garden, kommer du til IMG Worlds of Adventure, som du jo kan tage på samme dag, hvis du har lyst.

Igen, når vi taler om Dubai, er det naturligvis noget stort og vildt, der er tale om, og IMG Worlds of Adventure er simpelthen verdens største indendørs temapark. 

Her har du blandt andet få at prøve vilde rutschebaner, uhyggelige spøgelseshuse eller hvad med at hilse på Hulk, Thor og alle de andre rødder fra Marvel universet?

Du kan nemt få mange timer til at gå her og dine børn vil være vilde med det.

Hvis du har lyst, har du mulighed for at købe fast-track til parken, så du slipper for at stå i lang kø til forlystelserne, hvilket der kan være, hvis der er mange mennesker.

Et alt i alt rigtigt spændende og eventyrligt sted at bevæge sig hen, hvor alt kan ske, og hvor der ikke er sparet på noget.

Motiongate – en Hollywood-inspireret temapark

Den sidste anbefaling herfra er simpelthen også en temapark, denne gang bare lidt mere Hollywood-inspireret.

Motiongate hedder den, og årsagen til Hollywood inspiration skal findes i, at temaparken er bygget med udgangspunkt i universer fra bl.a. DreamWorks Animation, Columbia Pictures og Lionsgate. Alle produktionsselskaber med base i Hollywood.

Modsat IMG er denne temapark udendørs, som du kender det fra så mange andre forlystelsesparker.

Med de mange rettigheder, der følger med fra de førnævnte selskaber, har du blandt andet mulighed for at komme forbi velkendte navne og ansigter som Kung Fu Panda, Smølferne, Shrek, karaktererne fra Hotel Transylvania, King Julien og mange andre. 

Prøv alt fra karrusseller til vandrutschebaner med fart over feltet, og glæd dig til en dag i en forlystelsespark, hvor du næsten kan være 100% sikker på, at det ikke begynder at regne.

Og så må du og din familie ellers have en helt fantastisk tur til Dubai – jeg håber, at I kunne bruge denne guide til seværdigheder og oplevelser.

Denne rejseguide er skrevet af Sander, der er fast skribent på Rejsekris.dk, hvor han skriver guides til danskernes mest populære rejsemål.

Kristoffer Føns

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk blogger jeg om mine egne rejser og forsøger at give mine bedste tips videre. Du kan støtte mit arbejde ved at booke din næste rejse (f.eks. flybillet & hotel) via et link på min liste her. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.

Skriv en kommentar