Husk det blå sygesikringskort, når du rejser!

det blå sygesikringskortDagens indlæg er helt kort for dig, der endnu ikke har fået bestilt det blå sygesikringskort! På trods af, at det er flere år siden, at reglerne om sygesikring i EU blev ændret, har en del danskere fortsat ikke fået bestilt det blå sygesikringskort.

Få det nu bestilt

det blå kortDerfor arbejder Europa-kommissionen for tiden på at udbrede kendskabet om det blå sygesikringskort – det vil jeg gerne hjælpe med.

Derfor dette indlæg, hvor jeg opfordrer dig, der endnu ikke har bestilt kortet til at få det gjort – hvis du ellers regner med at forlade Danmark, hvilket jeg går ud fra du gør, når du læser med her på min rejsblog 🙂

  • Det almindelige gule sygesikringskort virker kun i Danmark, så hvis du rejser til London, Berlin, Paris eller andre populære destinationer i Europa (og Island, Norge, Schweiz & Lichtenstein), så bør du medbringe det blå sygesikringskort – ellers er du dårligt stillet, hvis uheldet er ude.

husk det blå appsDet tager ikke mange minutter, men kan redde dig fra en virkelig ubehagelig oplevelse på din rejse. Læs mere om det blå sygesikringskort på Huskdetblaa.dk, hvor du også får information om, hvordan du bestiller kortet, som naturligvis er gratis for alle danske statsborgere.

Der er også udarbejdet en app, der kan hentes fra ITunesGoogle Playstore og Windows Phone Store

Så nu er der ingen undskyldning længere! 😀

Kristoffer Føns

Kristoffer Føns

Jeg er ekspert i rejser til London & har en bred viden om rejser til mange andre europæiske storbyer. Her på Rejsekris.dk blogger jeg om mine egne rejser og forsøger at give mine bedste tips videre. Du kan støtte mit arbejde ved at booke din næste rejse (f.eks. flybillet & hotel) via et link på min liste her.

Skriv en kommentar