danmark sverige

Som du nok ved blev Danmark og Sverige trukket op af hatten, da UEFA trak lod om hvilke nationer, der tørner sammen i kampen om en billet til EM i Frankrig. Danmark skal således spille mod Sverige d. 14. november på Friends Arena i Stockholm.

En svær lodtrækning rent sportsligt, men en fantastisk destination for os, der gerne vil rejse ud og se landsholdet spille. Jeg pakker weekendtasken og flyver endnu engang til Stockholm – det bliver fantastisk.

Her kan du læse, hvordan jeg har planlagt vores tur til Stockholm.

Først: Flybillet til Stockholm

Hvis du har kigget på min side med mine bedste rejsetips vil du vide, at jeg altid starter med at booke flybilletter, når jeg skal rejse. Af den simple grund, at markedet for flybilletter er dynamisk og priserne stiger jo flere der bliver solgt. Netop til denne tur vidste jeg, at prisen på flybilletter ville stige enormt hurtigt, da vi jo er mange danskere, der gerne vil til Sverige og støtte landsholdet.

Jeg bookede flybilletterne gennem Expedia, hvor jeg fandt de billigste priser på en tur fra fredag til søndag. Således flyver vi fra København til Arlanda med Norwegian fredag kl 8:45 og hjem igen søndag 17:15.

Prisen endte på 668 kr pr person for en returbillet. Ganske billigt, men efterspørgslen havde allerede sat ind, så priserne steg på dagen. Sædvanligvis er det muligt at købe flybilletter til Stockholm for endnu billigere penge.

Nogen gange må man dog betale lidt ekstra for at sove længe om morgenen og komme hjem i ordentlig tid 🙂

Fra Arlanda til Stockholm centrum

Det er de færreste lufthavne, der ligger i centrum af en hovedstad og Arlanda er ingen undtagelse. I og med, at jeg tidligere har været i Stockholm ved jeg, hvordan man billigt og hurtigt kommer til Centralterminalen i Stockholms centrum – vi køber nok togbilletten på forhånd og sparer penge.

Tjek min guide til transport fra Arlanda til Stockholm her.

Hotel i Stockholm

hotel stockholm

På trods af, at jeg efterhånden kender en del hoteller i Stockholm (se min guide til at booke billigt hotel i Stockholm), så skulle vi denne gang bruge et lidt specielt hotelværelse, da vi er 3 drenge, der rejser sammen til Sverige.

Det er længe siden, jeg sidst skulle finde et hotelværelse med plads til 3 personer, så det krævede lige lidt research, da vi naturligvis også gerne vil bo centralt i Stockholm.

Valget faldt på det 5-stjernede hotel Sheraton Stockholm. Sædvanligvis når jeg booker hotel er det ikke på et 5-stjernet (jeg har dog prøvet det i London), men dette hotel var faktisk ikke så dyrt som man skulle tro, heller ikke hvis vi kun havde været 2 personer.

Hotellet ligger vitterligt perfekt placeret i Stockholm; få hundrede meter fra Centralterminalen, Drottninggatan og lige på den anden side af Gamla Stan.

Vi betalte 3.711 kr i alt for 2 overnatninger på et 5-stjernet hotel i centrum af Stockholm. Så prisen pr person blev altså ca 1250 kr pr mand. Ganske fin pris, når man tænker på, at vi er sikret fantastisk service, fede omgivelser og perfekt beliggenhed.

Jeg glæder mig til at opleve Sheraton hotellet, det ser i hvert fald ret vildt ud på billederne – se det her hos Hotels.com.

Billetter til stadion

friends arena stockholm

Her er vi virkelig heldige: DBU har nemlig lavet specielle regler for køb af billetter til denne kamp. Det betyder, at der er forkøbsret for sæsonkortholdere og fanklubmedlemmer – over 2 omgange. Først derefter bliver billetterne sat i offentligt salg, hvis der ellers er flere tilbage, hvilket jeg ikke tror.

Min ene rejsepartner har dog en ven, som har sæsonkort, men ikke skal til Sverige. Min 3. rejsepartner er sikret billet via sit arbejde.

Skulle du overveje at tage turen med til Stockholm, men ikke kan købe billet til selve kampen, så kan du overveje at købe en pakke hos LA Travel. Den giver billet til kampen og spisning på en restaurant i Stockholm, men koster så også 995 kr. Jeg fandt pakken på den glimrende fodboldrejse-side Visitfootball.dk.

Vanvittig overpris, men jeg må indrømme, at jeg køber denne pakke, hvis jeg ikke får billet via de officielle kanaler. Det er trods alt bedre end at stå udenfor stadion…

Vi ses i Stockholm!

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.