Flyt til udlandet og lær et sprog – f.eks. sprogskole i Spanien

Jeg modtager tit mails fra diverse firmaer, der enten gerne vil samarbejde eller promovere et produkt. Som oftest siger jeg nej, da jeg ikke kan stå inde for produktet eller ganske enkelt ikke mener, at det hører til på en rejseblog som Rejsekris.dk. For nylig fik jeg dog en henvendelse fra en virksomhed, hvor jeg med det samme tænkte, at her var der noget jeg med glæde vil dele med læserne af rejsebloggen her.

Det handler nemlig om det at rejse ud i verden og gå i dybden med en fremmed kultur med det mål at lære et fremmedsprog. Derfor vil jeg i dag skrive lidt om EFs sprogskole i Spanien og komme med mine egne erfaringer med at bo i udlandet.

Sprogskole i Spanien med EF Education

De fleste kender nok EF – og måske ikke for deres, mildest talt, elendige cykelhold 😀 – og ved, at man kan komme på sprogskole til forskellige europæiske destinationer med dem.

Hvad jeg, personligt, ikke vidste var dog, at en sprogskole i Spanien (og andre steder) ikke kun er for ungdommen. EF har ganske vist udbud til 4.-9. klasse, 10. klasse og gymnasiet, men også sprogskoler for voksne og erhvervsfolk.

Nu står jeg ikke i en situation, hvor jeg har det store behov for at lære spansk, men jeg tror det kunne fremme rigtig mange karrierer at kunne et (3.) fremmedsprog. Udover rejsebloggen her arbejdede jeg tidligere som online marketing konsulent, hvor jeg tit (primært via LinkedIn) har fået henvendelser fra internationale marketing-bureauer, der havde en international kunde som skulle ind på det danske marked.

Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at det havde været en enorm fordel for mig, hvis jeg kunne kommunikere med bureauet og kunden på deres eget sprog, da det ikke er alle franskmænd, tyskere eller spaniere, der er lige gode til engelsk.

Mine erfaringer med at bo i udlandet – Edinburgh og Berlin

Calton Hill Edinburgh
Rejsekris på Calton Hill i Edinburgh i 2016.

Vi starter tilbage i 2012, hvor jeg flyttede til Berlin for at arbejde for en online udbyder af ferielejligheder (Airbnb-style). Her kom jeg ind i en stor virksomhed, hvor der primært var ansat unge mennesker fra forskellige lande verden over.

Hovedsproget var engelsk og jeg arbejdede der fra kl 9-18 hver dag, så det var i den grad begrænset hvor meget tysk jeg fik snakket på mine ca 5 måneder i Berlin. Alligevel endte jeg med at blive ganske ferm til sproget – bare pga det jeg skulle bruge, når jeg skulle handle ind, melde mig hos kommunen og lignende.

Da jeg i 2016 boede i Edinburgh skete der til gengæld ting og sager med mit engelsk. Her arbejdede jeg som freelance rejseblogger og online marketing konsulent, så jeg sad på et kontorfællesskab, havde min daglige gang i byens centrum og fik også nogen britiske venner.

Så her kom jeg i den grad under huden på byen, fik talt en masse engelsk og har uden tvivl forbedret mine engelskkundskaber. Det gør altså bare noget ved ens forståelse og udtalelse, at man er tvunget til at kommunikere på sproget konstant.

Jeg kan i den grad anbefale at rejse ud for at blive bedre til et sprog – om det så er for at tage på en intensiv sprogskole eller bo ude i længere tid.

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler