Flybilletter fra Aarhus til London

Nogle af de billigste flybilletter til London kan findes, hvis man vælger at flyve fra Aarhus Lufthavn. Her ser vi nærmere på, hvordan du får en billig flybillet fra Aarhus til London.

Fra Aarhus til London med RyanAir

Den ultimativt billigste metode at komme til London fra Aarhus Lufthavn er med RyanAir. Det irske luftfartselskab har i flere år haft afgange fra Aarhus til London Stansted.

Jeg har lavet en test og søgt efter billige flybilletter fra Aarhus-London Stansted. Jeg har sat afgangsdagen 2 måneder frem (20. april). Herunder kan du se, hvordan priserne på flybilletter typisk ser ud, når man bestiller i god tid:

Aarhus til London med flyDenne søgning er lavet 20. februar 2013 og giver et meget typisk billede af prisen. Jeg fløj selv fra Aarhus-London i december 2012, hvor vi bestilte omtrent en måned før afgang og fik billetterne til knap 300 kroner. I skrivende stund afgår der blot ét fly fra Aarhus til London om dagen, men passer tiderne dig ikke, kan du kigge efter flybilletter fra Billund til London, hvor RyanAir også har billetter til få hundrede kroner.

Når du flyver med Ryanair fra Aarhus lander du i London Stansted Airport og skal derefter med enten tog, bus eller en dyr taxi ind til byen. Jeg har skrevet en oversigt over mulighederne for transport fra Stansted til Central London her. Kort fortalt: du kan vælge mellem tog, der tager 45 minutter og koster 32 pund for en returbillet eller forskellige busser, der koster fra 2 pund og opefter & gerne tager cirka 60 minutter. Med tog ender du på Liverpool Street Station i Østlondon, mens du med bus også har mulighed for bl.a. Victoria Station og Baker Street Station i central London. Er dit hotel i Paddington-området – måske har du kigget på dette centralt beliggende hotel – vil det være en god idé at ende på Baker Street. Læs den store beskrivelse (som linket herover) & bliv klogere på transport til/fra Stansted Airport.

Aarhus Lufthavn (Tirstrup)

Aarhus Lufthavn ligger cirka 40 kilometer fra centrum af Aarhus. Der går ikke tog derud, men derimod en lufthavnsbus, der kører, så den passer med alle daglige afgange. Du kan se en oversigt over afgange her: http://www.midttrafik.dk/k%C3%B8replaner/lufthavnsbus+%C3%A5rhus+lufthavn?

Prisen for en voksenbillet med lufthavnsbussen er 100 kr fra Aarhus Banegård, børn 75,- og pensionister 90 kr. Bussen tager både Dankort (samt Visa og Mastercard), Euro og naturligvis kongens mønt.

Lufthavnen er meget lille og minder måske mest om den gamle Schönefeld Lufthavn i Berlin. Jeg synes dog, at Aarhus Lufthavn er fantastisk at flyve fra netop grundet størrelsen. Der er en lille café/kiosk og en forretning med parfume og lignende, hvilket er alt jeg behøver og samtidig undgår man al den stress, der kan være forbundet med et lufthavnsbesøg.

Skal du lige have et snedigt tip til når du flyver med RyanAir fra Aarhus?

Det får du hermed: når du bliver bedt om at boarde strømmer folk mod disken, hvor man går igennem og ud mod flyet. Dette medfører altid en lang kø.

Hvad de fleste ikke ved, er at den anden disk, der først bruges som ‘speedy boarding’ (altså for dem, der har brugt ekstra penge på flybilletter, der giver hurtig adgang til flyet) åbner for almindelige passagerer, når speedy boarding er overstået.

Dermed kan du hurtigt komme ud til flyet og undgår at stå i kø. Du kommer dog ikke hurtigere til London af den grund, men det er da et sjovt lille trick 🙂

Har du spørgsmål til dét at flyve fra Aarhus Lufthavn eller ruten Aarhus-London, så skriv endelig en kommentar herunder. Du må også gerne dele dine bedste tricks til flybilletter fra Aarhus eller lignende.

Kristoffer Føns

Kristoffer Føns

Jeg er ekspert i rejser til London & har en bred viden om rejser til mange andre europæiske storbyer. Her på Rejsekris.dk blogger jeg om mine egne rejser og forsøger at give mine bedste tips videre. Du kan støtte mit arbejde ved at booke din næste rejse (f.eks. flybillet & hotel) via et link på min liste her.

4 kommentarer

 • Kirsten

  Hej
  Vi skal rejse med Ryanair og Århus lufthavn for første gang og skal have bagage checket ind, hvor tidligt skal man være i lufthavnen før afgang, er en time nok ?
  Når vi laver et online check-in hjemmefra, skal man så udover at have styr på kufferterne gøre andet end at gå til gaten ?
  På forhånd tak
  Kirsten

  marts 23, 2014 at 9:33 pm
  • Kristoffer Føns
   Rejsekris

   Hej Kirsten

   Ja, en time bør være nok. Når man flyver med Ryanair lukker deres bagage drop 40 minutter før afgang, så I har 20 min ekstra at løbe på.

   Nope, det er bare at aflevere kufferterne og stryge til gaten. Så det går sædvanligvis nemt og hurtigt.

   God tur 🙂

   marts 24, 2014 at 10:37 am
 • ayoe

  Hej Rejsekris
  Vi tar en smut til London i Påsken. Når vi skal hjem skal vi med et Ryan fly lørdag d 19. fra Standsted kl 8.15. Vi skal med Standsted Express tog fra Liverpool Station om morgenen og toget tager ca 45 min forstår jeg. Hvor lang tid før flyet går kan du anbefale vi er i lufthavnen? Vi har kun “kabinekuffert” og har Bordingpas med hjemmefra Danmark.
  Ayoe

  april 13, 2014 at 4:58 am
  • Kristoffer Føns
   Rejsekris

   Hej Ayoe

   Hvis I rammer Stansted en times tid før afgang, skulle I være i fin tid, når I kun har håndbagage med.

   God tur 🙂

   april 13, 2014 at 5:59 pm

Skriv en kommentar