Med hjælp fra skientusiasten Troels Kjems fra hjemmesiden Skiferietips.dk får du her syv gode råd, der kan sikre dig en billigere og sjovere skiferie.

Book tidligt eller i sidste øjeblik

Det er billigst at booke skiferien enten tidligt eller i sidste øjeblik.

Mange skirejsebureauer tilbyder ”book-tidligt”-rabatter, hvis du booker senest 15. august eller 1. september. Du får en solid rabat. Til gengæld kan skirejsearrangørerne bedre planlægge deres indkøb af sengepladser hos de lokale hoteller og lejligheder.

I mellemperioden fra september og frem til sæsonstart i starten af december, er det sjældent muligt at opnå de helt store rabatter på skiferien.

Når sneen er faldet og skirejsebureauerne tager imod de første gæster på destinationerne, begynder de gode tilbud dog igen at dukke op.

Skirejsebureauerne frygter at brænde inde med usolgte flysæder og tomme senge – og giver gerne store afslag i de sidste dage op til afgang.

Afbudsrejser til skisportssteder egner sig dog bedst til mindre grupper på højest fire personer uden særlige krav til destination eller indkvartering.

Fra januar til marts er det ALTID muligt at komme billigt på skiferie med 1-2 dages varsel, men kun hvis du er rimelig fleksibel mht. skiområde og placering af hotel eller lejlighed.

Rejs mod øst

Østrig, Italien, Frankrig, Norge og Sverige er de fem lande, der tiltrækker klart flest danske skiturister i løbet af en vintersæson.

De billigste skisportssteder ligger dog i Tjekkiet, som de senere år har gjort meget for at opgradere både liftsystemer og indkvartering til vestlig standard.

Skiområderne i Tjekkiet er dog små og egner sig ikke til erfarne skiløbere, der ønsker mange hundrede kilometer pister og masser af varieret skiløb.

Tjekkiet er til gengæld et godt skiferieland for børnefamilier og nybegyndere, der kan nøjes med færre pistekilometer og alligevel kun har brug for en træklift og en grøn bakke til de første ture op og ned ad bjerget.

Der er i alt fire større skiområder, som er interessante for skiglade danskere. De fire områder er Špindlerův Mlýn, Černá Hora, Harrachov og Rokytnice nad Jizerou.

Undgå skoleferien

Det næste råd er banalt, men alligevel super vigtigt, hvis du gerne vil have en billig skiferie.

”Undgå at rejse i skolernes ferieuger”

Skirejser i de danske folkeskolers officielle ferieuger (jul, nytår, uge 7 og uge 8) er markant dyrere end, hvis du eksempelvis tager af sted i starten af december, i januar eller i slutningen af sæsonen.

Hvis du ikke har børn, er det derfor helt tosset at rejse samtidig med børnefamilierne.

Som en ekstra bonus er der også markant færre på pisterne og kortere liftkøer, når du tager på skiferie i lavsæsonen.

Kort skiferie – uden at det koster kassen

skiferie billigt

Hvis du gerne vil af sted på en kort skitur eller besøge to forskellige skisportssteder i løbet af en uges skiferie, kan prisen pr. overnatning hurtigt blive høj.

Indkvartering i lejlighed er ofte en del billigere end indkvartering på hotel.

I højsæsonen udlejes næsten alle skilejligheder desværre kun på ugebasis.

På mange skisportssteder er det derfor svært at finde billig overnatning, hvis du gerne vil af sted på en kort skitur i eksempelvis februar måned.

En hurtig Google-søgning efter ordene ”apartment” og ”short stay surcharge” i kombination med navnet på dit foretrukne skisportssted giver ofte mindst et par brugbare resultater.

Selvom udlejeren af lejligheden typisk tager 10-20% ekstra pr. overnatning ved korte ophold, er det normalt stadig en billigere løsning end at overnatte på hotel.

Når du har fundet det ønskede hotel, kan du bruge hotelhjemmesider som Hotels.com til at sikre dig, at du booker til den lavest mulige pris.

Læs også: Airbnb rabatkode & gode råd

Flyv på ski(ferie)

fly

En flybillet til en lufthavn i Alperne kan købes for ned til cirka 600 kroner tur/retur, hvis du booker tidligt og ikke skal have egne ski med.

Det store italienske skisportssted Val Gardena ligger cirka en times kørsel fra Bolzano (BZO).

De franske destinationer Alpe d’Huez og Chamonix ligger 75 minutters kørsel fra henholdsvis Grenoble (GNB) og Chambery (CMF).

Også i Østrig ligger der lufthavne tæt ved populære skisportssteder. Fra Salzburg (SZG) er der kun 45 minutters kørsel til Wagrain, mens køretiden fra Innsbruck (INN) til Sölden er 75 minutter.

Flybilletter du booke billigt via Expedia.

Betal for det meste hjemmefra

Hvis du tør give afkald på frihed og fleksibilitet, kan du ofte få en billigere skiferie ved at vælge en all-inclusive skiferie.

Der er stor forskel på priser og kvalitet på all-inclusive skirejser, men generelt kan du spare en del penge på både mad og skileje ved at gå efter et all-inclusive tilbud, når du booker skiferie.

Udvalget af skihoteller med all-inclusive er væsentlig mindre end, når der skal bookes charterrejser til sommerferien, men de fleste større skisportssteder har mindst et par hoteller, hvor det er muligt at bestille og betale både ophold, mad, drikke og skileje hjemmefra.

All-inclusive skiferie på et hotel er dog sjældent billigere end skiferie i egen lejlighed med egen forplejning.

Gå shopamok på Black Friday

Skitøj og skiudstyr er notorisk dyrt. Især i ugerne op til skiferien, hvor skibutikkerne forsøger at holde priserne høje, inden udsalget starter i slutningen af februar.

Den eneste undtagelse er ”Black Friday”, som er guds gave til fattige skiløbere, der gerne vil forny skigarderoben eller opgradere skigrejet inden den kommende skiferie.

Gem derfor sparepengene til slutningen af november, hvor du ofte kan gøre rigtig gode køb, hvis du benytter dig af tilbuddene på Black Friday.

Få gode råd til, hvad der skal med i kufferten på pakkelisten. Husk også, at du bør have en god rejseforsikring til din skitur.

I øvrigt er der også flere danske skirejsebureauer, som er hoppet med på Black Friday-bølgen og giver ekstra Black Friday-rabatter ved booking af skiferie.

Håber, at du kan bruge disse sparetips. God skiferie!

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne booking-portal med prisgaranti og gode rabatter
  • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.